9 Kasım 2015 Pazartesi

Old Girls on the Blog 34.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarındaydı.




 Old Girls on the Blog 
34.Uluslararası İstanbul  Kitap Fuarındaydı.

Gül
Fuarları genel olarak sevmem ,o kalabalık, havasız ortam , yaşlı kemiklerime iyi gelmiyor .Hele benim gibi asosyalliğe bu kadar yakın biri için kalabalık uzun süre depresyona sokmaya yeter .Ama eküri kalkıp karşı yakadan gelmişken “Ben gelmem .”denilemiyor.Hem de büyük bir sabırsızlıkla beklenen kitaplarda üstüne eklenince gitmek mecbur oldu.

Sibel
Yaptığım iş nedeniyle senelerce fuarlarla muatap olduğumdan mıdır nedir ben de sevmem fuarları.O hengame,kalabalık,koşuşturmaca falan içime fenalık basar.Ama beklediğim birçok yeni kitabın fuarda satışa çıkacağını duymam ve üstüne sevgili arkadaşım Berrin Karapınar’ın imza günü olması sebebiyle petunyamı kaldırıp taaaaa Anadolu yakasından Tüyap’a gelmek farz oldu.Eeee hal böyle olunca da ekürüsiz gezmek olmaz Gül Hanım da zorla yanımda yerini aldı =D

Arkadaşımız Berrin Karapınar ın
 "Beni Özle Olur Mu ?" ( Ses serisi 1) imza günü 
Gül
Daha fuara gitmeden ilk haber Artemis’ten çıkmasını beklediğimiz “Buz” dan geldi ,fuara yetişmeyecek diye .Arkasından Novella standında yaşadığımız Karina Halle’ın “Zevk ve Acı” nın akıbetinin acısı var . Fuara yetişmedi haftaya ya da hafta içi.Bu fuarın tarihi belli değil mi kardeşim? Atla deve ya da evrensel çözülemeyen bir sorun değil ki planlamayı yapmak .
Sibel
Buz'un fuara yetişmeyeceği duyumunu aldıktan sonra Artemis standında devasa reklamını görünce ‘Laynnn acaba mı ,yoksa çıktı mı’ şeklinde standa yaklaşıp kısık sesle umutla Buz çıktı mı ki diye sormamızın ardından elbette ki ‘hayırrrr ne yazık ki yetişmedi’ cevabını alınca benim gözüm azıcık döndü haliyle.Ama karşınızda nazik ve yardım etmeye çalışan insanlar olunca çemkiremeyip acıma damarlarına hitap etmeyi seçtim.Bakın dedim biz yaşlı kadınlarız.Bir hata ettik birkaç tane Artemis serisi okumaya başladık (Karen M. Morning-Ateş Serisi, Joe Abercrombie-Kadim Kanunlar Serisi, Brent Weeks-Gece Meleği Üçlemesi, Laini Taylor-Duman ve Kemiğin Kızı Serisi gibi).Yayınladığınız serilerdeki vampirler,faeler vs gibi ölümsüz değiliz ne yazık ki o yüzden  sizin bu hızınızla ölmeden bu serilerin sonunu okuyabilmemiz mümkün değil,acıyın bize,azıcık hızlanın lütfen.Gül’de arkadan vasiyetim var seriler bitmeden ölürsem yeğenlerim mezarımın başında okuyacaklar deyince halimize çok gülüp ellerinden geleni yapacaklarını söylediler ama bir değişiklik olacağından çok da umutlu değilim açıkçası =)
Aaaa bir de Artemis’e serilerin çıkışını hızlandırabilmeleri için bedelsiz editörlük hizmeti sunabileceğimizi söyledik ama bilmiyorum kabul ederler mi =p



Gül
Haber bekleyenler için Buz en geç fuar sonrası, The Lunar Chronicles serisinin novellerinin yer aldığı kitabın bir aya kadar çıkacağı  ,Duman  ve Kemiğin Kızı serisinin son kitabının ise çeviride olduğunu söylediler
Sibel ‘le aşırı nazik Artemis yetkililerine bağıramadıktan sonra Aspendos’a yöneldik malum alınacak iki kitap var ki Aspendos bu yıl fuar da Nemesis le birlikte en ciddi indirimi yapan kitapeviydi .Tabii bizim  gezdiğimiz .Her neyse Aspendos’ta da “Bu Adam “ yetişmemişti fuara .Ama hazır Aspendos’tan bir yetkili bulmuşken azıcık söylenmeden bırakmak olmazdı değil mi?.Gayet açık ve net bir şekilde Google Translate ile çalışmayı bırakmaları gerektiğini söyledik.Eğer azıcık terbiyeleri ( en azından yaptıkları işe karşı ) varsa “Hayallere Dokunmak “ kitabını tekrar çevirip yayınlamaları gerektiğini de ekledik.
Sibel
Çeviri konusunda şikayetlerimizi ilettiğimizde aldığımız cevap aslında daha trajikomikti.O çevirmenle bir daha çalışmayacağız ve editör kitabı okumamış.Pardon ama editör ne iş yapar.Bence o editörle de bir daha çalışmayın.
Evet gördüğümüz kadarıyla yeni çıkan kitaplarda en güzel indirimi yapan Nemesis ve Aspendos’tu. Onun dışında genelde eski kitaplarda iyi indirimler vardı.Yani hani tamamlamayı istediğiniz eksik serileriniz varsa uygun fiyatlı bulabilirsiniz.
Ve yayınevlerinden bir ricam var.Lütfen standlarınızda çıkardığınız kitaplardan haberi ve bilgisi olan en az bir eleman buldurunuz.

Gül
Novella da “Zevk ve Acı”  kitabını  istiyoruz dediğimizde bize uzaydan gelmişiz gibi bakan öyle bir kitabımız yok diyen görevli gibi ; ısrarla hayır ilk kitap sizden çıktı dediğimizde belki  devamı basmamışızdır  diyen arkadaş cidden komikti.En sonunda yeni çıktı diye bastırdığımızda  bir bilene sormayı akletti .Cevap “Aaa evet yetişmedi “
Pegasus hemen her hole stand açmış,keşke açmayıp o parayı indirime harcasaymış ,Elenor ve Park ın liste fiyatı 32 tl fuarda 24 tl idi ,ama şu var ki KY de sürekli müşteri indirimi ile kitabı 21 tl ye alabilirdim.Ama merak işte aldım kitabı .Yabancı da sadece süs olsun diye indirim yapmıştı ki kesinlikle netle başbaşa, netten 36 tl ya alacağım kitapları  yine 36 tl vererek aldım.Nemesis yeni kitapları 12,5 tl ye eskileri ise 10 tl den satıyordu.

Yol ,benzin ,giriş için alınan parayı (5 tl ) hesaba katarsak fuar ne  kadar verimli  geçti bizim  için çok emin değilim.Güzel olan yanı birbirimiz görmekti sanırım .

Sibel
Sonuç itibariyle yeni çıkan,ilk fuarda satışa sunulacak diye gittiğim hiçbir kitabı alamadan ve internetten alsaydım aynı fiyata belki de daha ucuza alacağım birkaç kitabı koltuğumun altına alarak 1,5 saatin sonunda (daha fazlasına ne yaşlı kemiklerimiz ne de sinirlerimiz dayanamazdı) fuar alanından koşarak uzaklaştık.

Not Resim çekmek ve çekilmekten hoşlanmayan insanlar  fuara giderse ne olur ? Tek bir resim,selfie çekmeden eve döner =) 

Aldığımız kitapların bir kısmı 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder