20 Kasım 2015 Cuma

Jamie McGuire – Tesadüf (Happenstance Serisi 1)


Jamie McGuire – Tesadüf 
#1 New York Times Çoksatan yazarı Jamie McGuire'dan bağımlılık yaratıcı yepyeni bir hikâye...

Erin Easter, Blackwell Lisesi'ndeki üç Erin'den biriydi; bu üç kız sadece isimlerini değil doğum tarihlerini de paylaşıyorlardı. İlgisiz, tek bir ebeveyn tarafından büyütülen Erin Easter, Weston Gates'e uzaktan uzağa hayranlık duyuyordu. Erin A. ve Erin M. kasabanın iki sevilen kızıydı: Kasabanın en zengin iki ailesinin kızları, en yakın arkadaşlar, ponpon kızlar ve Erin Easter'ın olamadığı diğer her şeylerdi; ve Erin Easter'ın bunu unutmasına da asla izin vermiyorlardı.
Weston Gates sevilen bir sporcuydu ve iki başarılı avukatın oğluydu. Soyadının gerektirdiği hayatı yaşamak için kendi arzularından vazgeçmiş, günlerini soyadının baskısı altında geçiriyor ve gizliden gizliye Erin Easter'a ilgi gösteriyordu; onun daha farklı bir hayat yaşaması gerektiğine inanıyordu. Ve sekizinci sınıftan beri Erin A. ile çıkıyordu. Bir tesadüf eseri akşamları Erin Easter ile takılmaya başladıktan sonra kendi gelecek hayallerine ve duygularına sahip çıkma cesaretini göstermeye başlamasıyla işler kendisi ve Erin Easter için değişmeye başlamıştı.
Fakat şoke edici bir trajedi küçük kasabayı sarstığında Erin Easter'ın hayatı mümkün olan en iyi şekilde altüst oldu. Peki, ya hayallerine kavuşmak sandığı kadar basit değilse, ya bildiği hayat çok daha karmaşık hale gelirse?

Tesadüf, yüreğinizi ısıtıyor ve kısa bir novella olsa da Jamie McGuire'ın yazım tarzını neden sevdiğimizi bir kez daha hatırlatıyor. Çok az kelimeyle çok şey anlatıyor ve ben bunun her bir kısmını çok seviyorum.
-Yara, Once Upon a Twilight-
(Tanıtım Bülteninden)




Sibel
Bu yazarın en son Tatlı Yalan kitabını okumuş ve artık Jamie abla benim için bitmiştir demiştim.Ama sonra içinde Abby ve Travis olmayan bir Jamie McGuire hikayesi nasıldır acaba merakıyla  bu kitaba başladım.Sonuç kendin kaşındın Sibel şikayet etmeye hiiiç hakkın yok oldu =p

Spoiler vermeyi sevmem ama bu kitabı spoilersiz yorumlayabilmem mümkün değil,aşağıda resmen kitabı anlattım.O yüzden kitabı okumaya niyetiniz varsa yorumumun buradan sonrasını okumak sizin seçiminiz, benden uyarması  ;)

Sibel
Şimdi kitap YA klişesi fakir ama gururlu kız karakterimiz ile iyi ve varlıklı bir aileden gelen yakışıklı, sporcu erkek karakterimiz  arasında geçiyor.Ancak kurgu o kadar saçma ki okurken ne oluyor yahu diyorsunuz. Şöyle ki bunlar 18 yaşındalar,tanışıyorlar ama o zamana kadar ortak yaşadıkları veya ne bileyim paylaştıkları falan hiçbir şey yok.Tersine bu Erin’i okulda herkes eziyor,aşağılıyor,küçük görüyor falan ama oğlan o zamana kadar ağzını açıp ta tek bir laf etmediği gibi kızın ana düşmanlarından diğer Erin’lerden biriyle de senelerdir beraber.Ancak bir gün aniden oğlana vahiy mi geliyor artık nedir bu gidişata dur demeye ,kızı korumaya karar veriyor.

O noktada insanın sorası geliyor haliyle şurada okulun bitmesine yaklaşık 2 ay kalmış sonrasında herkes farklı yerlerde üniversiteye falan gidecekken birden ne değişti.Değişen bir şey yok,öylesine dediğim gibi bir anda Weston  bu gidişata dur demeye karar veriyor.Akabinde gizli buluşmalar,ben zaten sana anaokulundan beri aşığım falanlar.Hadi canım diyesi geliyor insanın.Kurgunun ilk saçmalığı bu.Ama Jamie abla bu kadar saçmalık yetmez olaya biraz daha saçmalık katayım diyerekten doğumda (şu işe bakın ki 18 yıl önce aynı hastanede aynı günde üç kız çocuğu doğuyor ve üçünün de adı Erin oluyor) karışan bebekler olayını işin içine katıyor.

Bahar tatilinde Erin’lerden ikisi trafik kazasında ölüyor ve bizim Erin’in aslında ölen kızlardan biriyle hastanede karıştığı ortaya çıkıyor.Şimdi 18 yıl bu dile kolay az buz değil,değil mi ? Ama bizim Erin ben annemi hiçbir zaman benimsememiştim,o da ben de birbirimizi zaten sevmiyorduk ,bu Gina denen kadının annem olmadığını hissediyordum,bak haklıymışım şimdi zengin,iyi birer ebeveyn olan diğer çifti saniyesinde kabullenip yanlarına taşınabilirim oleyyy falan şeklinde olayı kolayca kabulleniyor.Ve çocukları ölen Alder çifti (bizim Erin’in gerçek biyolojik ailesi yani) size iki çift lafım var. Velev ki çocuklarınız karışmış ama 18 yıl diğer kızı kendi kızınız olarak benimsemiş,bakmış,büyütmüşsünüz.Yahu insan bir kızın cenazesinin çiçekleri solana kadar bari bekler diğer Erin’i bağrınıza basmanız için.Ayıptır yav bu kadar çabuk unutulur,bir köşeye atılır mı diğer kız. Aaaaa bu Erin öldü… neyse burada canlısı var gibi bir şey olmuş resmen.



Kısacası saçma sapan bir kurgu,kısa sayfa sayısından mı kaynaklı bilmiyorum hızlandırılmış bir anlatım (yayınevi Jamie’ye 150 sayfayı geçmesin sakın hıııııı mı demiş artık kim bilir ),birbirinden anlamsız karakterleri ile saçma sapan bir kitaptı bence.Üstelikte seriymiş ve devamı varmış bu anlamsız kitabın =p 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder