15 Şubat 2016 Pazartesi

Amy Plum – Sondan Sonra ( After The End Serisi 1 )


Amy Plum – Sondan Sonra 
"Büyükler bize yalan söylemişti. Whit bize yalan söylemişti. Babam... bana yalan söylemişti. Son yirmi dört saattir kalbim, aklımın kabullenemediği şeyi aslında biliyordu. Hepsi gerçeği biliyordu. Hepsi yalansa, neye inanacaktım ki ben? Neyin hakikat neyin uydurma olduğuna dair en ufak bir fikrim kalmamıştı. Tüm çocukluğum boyunca beynim yıkanmıştı. Artık kendi başımaydım. Güvenecek kimsem yoktu."

Nükleer bir bombanın tüm dünyayı yok ettiği Üçüncü Dünya Savaşı'ndan kaçmayı başaran bir grup insan, Alaska'nın balta girmemiş ormanlarında kendilerine yeni bir hayat kurmuşlardı. Son otuz yıldır, dış dünyada hâlâ yaşıyor olabilecek tüm insanlardan saklanarak doğayla iç içe bir yaşam sürdürmüşlerdi. En azından tüm hayatı boyunca Juneau'ya anlatılan gerçek buydu. Juneau bir gün avdan döndüğünde tüm klanının kaçırılmış olduğunu görür ve onları kurtarmak için yola çıkar. Hayatında ilk defa yaşadığı bölgenin sınırları dışına çıkan Juneau, korkutucu bir gerçekle karşı karşıya kalır: Üçüncü Dünya Savaşı hiç yaşanmamış, şehirler yok olmamıştır ve dünya yerli yerinde durmaktadır. Ona anlatılan her şey koca bir yalandan ibarettir. Yaşadığı bu büyük şokun ardından Juneau şimdi varlığından bihaber olduğu bu modern dünyada kendini kaybetmiş bir halde savrulup durur. Ailesini ve arkadaşlarını kurtarmak için bir yol bulmaya çalışırken, Juneau'nun geçmişi hakkındaki olağanüstü gerçeği bilen bir kişi de onun peşindedir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sibel
Seri için güzel  bir başlangıç kitabı…

Gül
Aklıma geleni yaparlarsa ikinci kitapta o zaman ehh derim,ama yapmazlarsa güzel bir seri başlangıcı olur.


Sibel
Konusu ilgimi çektiği için okumak istedim bu kitabı.Ama kitaba başlayınca bu sefer arka kapak konusundan ne olacağını bildiğim için ilk etapta hikayenin içine giremedim .Hatta okurken arka kapakta böylesi bir açıklama ile resmen dev spoiler vermişler ama yazmasalar bu kadar ilgimi çekip te okumazdım çelişkisi içinde idim sürekli =D Gelgelelim hikaye o ana kadar tahmin etmediğim bir yolda ilerlemeye başlayınca hah dedim şimdi oldu ve daha bir zevkle okumaya başladım kitabı.
Yazarın anlatımını,kurguyu,karakterleri (alışık olduğumuz,acayipliklerle karşılaşan karakterlerin böyle şeyleri sanki her gün görürmüşçesine kolayca kabullenmeleri sorunsalından sonra Miles’ın tepkileri çok yerinde ve gerçekçi geldi bana =D ) sevdim,sıkılmadan zevk alarak okudum tüm kitabı.Sonu ne yazık ki ‘hadi yaaaa,amannnn’ şeklinde bittiği içinde serinin devam kitabını beklemek daha zor olacak.
Bu arada kitabın tanıtımlarında sayfa sayısı 208.Ancak reelde 328.Aaaa ne kısaymış hemen okurum yanılgısına düşmeyin yani (gerçi ben elimden bırakmadığım için hemen bitti ayrıııııı =D ) .
Yurt dışı kapağı


Gül
Kitabın ortalarına kadar mistik öğeler yüzünden orta şeker kıvamındaydı benim için açıkçası.Gidiş yönünde verdim bu olmuşu. Ama kitabın sonunda olan şeylerden dolayı aklıma gelen bir senaryo var  yazar onu yaparsa “öfff yine mi !” diyeceğimden eminim.
Spolier başı
Kızın kitabın başından beri “yara “ olayını ilaçla nasıl bağdaştıracaklar bir de o sorunsal var .
Spolier sonu

Karakterler evet güzel hoşta kız çok hızlı öğreniyor sanki .Bakarak araba kullanmayı öğreniyor ,biraz pehhh oldum açıkçası 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder