23 Ekim 2015 Cuma

Erkek Kahraman Olmak İçin...




Aşağıdaki yazıyı çok önce yazmıştım ama Sibel in ısrarı ile burada paylaşıyorum.Bu yazıyı yazarken 
nedense içimdeki Gönül abla ruhu coşmuş ki,sorun cevaplayayım yavrularım biçimini almış.Yoksa bana danışmış roman kahramanı yok çok şükür.Umarım okurken keyif alırsınız.


Sayın İlgili;
Yazılarınızdan insanlara yardımcı olduğunuzu gördüm.Ben bu güne kadar iki aşk romanında yan karakter olarak görev  aldım.Artık esas  erkek karakter olmak istiyorum ,yardımcı olursanız sevinirim

Rumuz Neden Seçilen Ben Değilim

Sevgili Okuyucum
 Sen benim pek alışkın olmadığım bir kitlesin,genellikle benim okuyucum bayanlar olur ,o yüzden ilk sorum gerçekten erkek misin?İkinci sorum ise kadınlara ilgi duyduğuna emin misin ? Genel olarak erkekler yol gösterilmesinden, akıl verilmesinden hoşlanmaz.Eğer gerçekten erkeksen yazımı oku ama yukardaki ikinci soruya hayır cevabını verdiysen  başka romanlara yönelmeni tavsiye edeceğim buradan sana ekmek çıkmaz.

1) Yakışıklısın değil mi ?
Eğer cevabın hayırsa seninle burada yollarımız ayrılıyor.Sen yan karakter olmaya devam etmek zorundasın.Gri,mavi ya da kahverengi bile olsa çok çarpıcı gözlerin yoksa senin için yapılacak bir şeyimiz kalmıyor.Kadınların yolda dönüp baktıkları bir adam değilsen buradan sonrasını okuman gerekmiyor ama evetse yazıyı okumaya devam et.( Notre Dame ın  kamburu gibi bir adam olduğun için bakılıyorsan yürü git beni sinirlendirme kitabında kal iyi bir kalbin var ama bu kitaplarda bu işlemiyor Aşk romanlarında  Phoebus gibi olmalısın Aslında  Quasimodo nun  yüreğine ama Phoebus un  tipine sahip olman gerekiyor demek daha doğru olur)



2)Sağlam  kafa sağlam vucütta bulunur,Üçgen vucütlusun değil mi?
Sarkan bir göbek başarısızlık sebebidir,six pack ise başarının.Ben iş adamıyım nasıl göbek olmaz deme ,derhal yemeye son verip spor salonunu mekanın edin .Nasıl fark edecek elbisenin altından diye düşünme; bir baş kadın kahramana düşen elbisenin ya da zırhın altında kasları fark etmektir.Ama emin olmak istersen şatonun yanındaki gölde yüz ya da odun keserken gömleğini çıkar,olup olmadık yerde üstü çıplak gez ,en azından okuyucu mutlu olur.Onlar erkek okuyuculardan farklı olarak hayal edebilirler.
Umarım saçların gürdür ,yoksa ağzınla kuş tutsan esas erkek olamazsın.Şimdiki teknolji ile çok iyi sonuçlar alınıyor saç ekiminde fakat tarihi aşk romanındaysan üzgünüm ama ölmen yakın .

3)Zenginsin değil mi?
İyi bir mal varlığı şart.Günümüz baş bayan kahramanları bunun önemi yokmuş gibi davransada ,O’ nu Paris te kahvaltıya götürmek,en zor kapısı açılan restoranlarda rezervasyon yaptırmak için zengin olman gerekiyor ,hatta çok zengin olman gerekiyor.Yat,uçak artık sahip olman gereken oyuncaklar Evet bunlardan oyuncaklarım diye bahsetmen lazım.Kenara para yığmayı unutma çünkü kitabın sonunda "Daima senin yanında olmak istiyorum" diye düşünüp çalışmayı, savaşmayı bir kenara bırakacaksın



4)Her anlamda iktidar sahibisin  ve bu işte iyisin  değil mi ?
Bunu açıklamama gerek yok sanırım

5)Çarpıldın değil mi ?
Esas bayan karaktere çarpılman şart:her türlü muhakeme yeteneğin yok olsun İş adamıysan tüm bunlara başlamadan önce iyi bir CEO bul , iş batmasın.Savaşcı yada Lord san yakınında mantığına güvendiğin birilerini bulundur. Servetin heder olmasın.

6)Erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır sözünü unuttun değil mi?
İster savaşçı şövalye ol istersen iş adamı ,baş kadın kahramanın başı derde girdiği anda orada olman lazım.Kılıçların ya da borçların altına hiç söylenmeden girmen gerekiyor.Bu, esas bayan karakterin gözünde değerinin artması için gerekli.Ayrıca bu fedakarlık sana ilerde “ Savaşın durması için ya da borcun ödenebilmesi için birlikte olmamız şart “ demek için mükemmel bir fırsat olabilir.


7)Eski bayan arkadaşların var değil mi ?
Bolca olması lazım bundan .En azından bir tanesinin esas kızımızın gözüne sokulması lazım ki esas kızımız kıskansın,"O çok güzel ben değilim" diye aşağılık kompleksine girsin ki O’nu güzellliği ile ilgili ikna edebil.Ayrıca eskilerle ilgili olarak sıkça  " Onlar  benim için bir hiç" demeyi  unutma .Dua et eskiler duymasında o çarpıcı gözlerin yerinde kalsın.

8) Leb demeden leblebiyi yanlış anlıyorsun değil mi?
Anlayışın o kadar ileri seviyede olmalı ki kızın içinden geçenleri anlamalısın ama sana olan duygularıyla ilgili olarak herşeyi yanlış anlaman  lazım .Ayrıca baş bayan karakterin her kaprisini ,her nazlanmasını sukut ile karşılamaya  hazır ol.Baktın çok konuşmaya inat etmeye başladı Öp. Üzgünün ama bu öpme işinde iyi olman gerekiyor . Artık başka bayanlarla alıştırma ihtimalın olmadığı için başka yollar bul örneğin kendi elinle alıştırmalar yap

9) Hediye almayı biliyorsun  değil mi ?
Aldığın her hediye uygun olmalı .Bir bakışta kızın parmak ölçüsünü,iç çamaşırı bedenini ,elbise bedenini ayakkabı numarasını anlayabilmelisin.Nişan yüzüğü  kızın göz rengine uygun olmalı .Annenden kalma ya da aile yadigarı yüzüklerde işe yarar.



10)Kıskançsın değil mi?
Hakkı Bulut Kıskanıyorum diye  bir şarkısı var bildin. İşte o şarkıyı sen yazmışsın gibi davranacaksın

11)Herhangi bağımlılık sorunun yok değil mi?
Ben bağlanamam olmaz diyorsan bu iş yaş .Aynı zamanda herhangi bir madde bağımlılığınında olmaması gerekiyor.Yaptığın bir densizlik sonucu ayrılırsanız bayağı içmen lazım ama esas kızla barıştığın anda içki bağımlılığınında son bulması gerekiyor.

12)Babana benziyorsun değil mi ?
Şimdi romanının bir yerinde esas kızımızı babanla tanıştırdığında şöyle düşünmeli  “Yaşlanınca böyle gözükecek” Babana alıcı gözü ile bir bak; göbekli ve sarkan bir gıdısı var  ise derhal rejime sok,sakal bıraktır,sana benzemiyorsa anneni sorgula.
Anne ve babanının hatta evdeki hizmetçilerin  kızımızı hemen sevmesi gerektiğini söylememe gerek yok değil mi ?



13)Gururlusun ve odunsun değil mi ?
Kitabın başlarında azıcık odun olman şart ki kızımız daha sonra seni kalem haline getirebilsin,değişime açık olman gerekiyor yani.Kişiliğindeki tüm defoları hanım kızımız sana deli divane aşık olduğunda tatlı görecek ,ama senin değişim geçirmen şimdiden kesin
O kadar gururlu olacaksın ki aşkından ölsen gebersen bunu belli etmek gururuna ağır bir darbe olarak göreceksin .Kızımızın yanlış anlamalarını düzeltmeyeceksin Ta ki iş işten geçmek üzere oluncaya ya da kitabın sonlarına kadar .Sonra yedi büyük günahtan biri olan gururun ne yanlış olduğunu anlayıp bülbüle ya da sevgi kelebeğine dönüşmen gerekiyor.Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu deme daha aşeren esas kızımız için  turşu almaya çıkacaksın kanatlanarak.

14)Evliliğe hazırsın değil mi?
Romanın sonunda evleneceksin.Ben daha gencim ne evliliği diyorsan yan karakter kal gününü gün et.Esas kıza çarpılmış olduğun için  ya baba olmak üzere olacaksın ya da basıldığın için kendini rahibin önünde bulacaksın.Eğer tereddüt edersen esas kız sadece anandan emdiğin sütü burnundan getirmekle kalmayacak çıkanlarıda senin temizlemeni bekleyecektir.O yüzden şimdiden dizlerinin üstüne çök ve büyük bir yüzükle evlenme teklif et.Esas kadının eline koz verme

15) Baba olmaya hazırsın değil mi?
Sararmadın değil mi ? O zaman şimdi sarar çünkü esas kızımız sana baba olacağını haber verdiğinde çok sevinmelisin, çok çok çok sevinmelisin En ufak bir mutsuzluk belirtisi esas kızımız tarafından fark edilip af edilse bile okuyucular tarafından affedilmez



16)AŞIK olmaya hazırsın değil mi ?
Belki bu sana ilk sormam gereken soruydu.Çünkü çekeceğin tüm kaprisler dayanman ,diğer kadınlara gözünün kapalı olması ancak bu şekilde mümkün  olabilir.

Eğer aşık olmaya,kalbini açmaya ,O nun mutluluk sebebin olmasına,O’nunla  bir gelecek için hazır değilsen ,psikolojik tüm sorunlarını onun sayesinde çözmeye kararlı değilsen hepsini unut ve bir gerilim romanına doğru yol al.Su kuyusu çevresinde gez , özellikle elektirikler kesikken .
                                                                                                              Gül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder