14 Ekim 2015 Çarşamba

Ilona Andrews-Kızıl Ateş (Saklı Miras Serisi 1)


Ilona Andrews-Kızıl Ateş 
New York Times Çoksatanlar Listesi’nde birçok kez 1 numaraya oturmuş olan Ilona Andrews, SAKLI MİRAS serisinin ilk kitabında büyülü bir macera ve tutkulu bir hikâye sunuyor.

 BEN ATEŞİM: BENİM İÇİN YAN.


  Nevada Baylor dedektiflik kariyerinin en zorlu göreviyle karşı karşıyaydı; dengesiz bir şüpheliyi bulup ailesine teslim etmek. Bu görev tam bir intihar girişimiydi. Yakalaması gereken kişi en yüksek seviyede büyü gücüne sahip bir Lider’di ve önüne gelen her şeyi ve herkesi ateşe veriyordu.

  Ve sonra son derece karanlık ve baştan çıkarıcı bir milyarder ve aynı derecede güçlü başka bir Lider, Connor “Çılgın” Rogan ortaya çıkmış ve Nevada’yı kaçırmıştı. Nevada ondan kaçmakla, kendisini onun kollarına bırakmak arasında bocalıyordu. Ve daha da kötüsü, hayatta kalabilmek için Çılgın Rogan’la işbirliği yapmak zorundaydı.
  Rogan da Nevada’yla aynı hedefin peşindeydi, bu nedenle ona ihtiyacı vardı. Fakat Nevada kolay lokma değildi ve Rogan hayatında ilk kez kendinden başka birisini önemsemeye başlamıştı. Ama Rogan büyü dünyasında aşkın da en az ölüm kadar tehlikeli olabildiğini çok önceden öğrenmişti.
 "Ilona Andrews her zaman vaadettiğini veriyor. KIZIL ATEŞ kaçırılmayacak bir roman." -#1 New York Times çoksatan yazarı Sherrilyn Kenyon

 "Kalbi sıkıştıran bir romans ve dur durak bilmeyen aksiyon; işte Ilona Andrews!" -New York Times çoksatan yazarı Jeaniene Frost
 "Bağımlılık yaratıcı, sağlam bir hayal gücü ve son derece seksi!" -New York Times çoksatan yazarı Eloise James

 "Paranormal romans türündeki yerini sağlamlaştıran yetenekli Andrews, hangi türde olursa olsun ne kadar iyi bir hikâye anlatıcısı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor." -Romantic Times BOOKreviews

Gül
Gülme kapağa ,okuyup yamulursun sonra.
Sibel
Aynennnnn.Bu kitabın kapağını ilk gördüğümde feci şekilde dalga geçmiştim.Bu ne lan dünya yıkılsa da yine de mokoko diyerek.Amaaaa sonuç hiçbir şeyi kapağı ile değerlendirmemek gerekiyormuş =)  (Gerçi yayınevi orijinal kapağı kullanmadı sonra)


Gül
Herhalde iyi ki orijinal kapak olmamış dediğim ilk kitap, orijinal kapak kötü ,çok kötü.Hangi dengesiz o çirkin adamı Connor  "Mad " Rogan olarak hayal etmiş ki.( Mad ı çılgın olarak düşünmeyin Mad Max gibi düşünün çevrilemez .Yoksa Çılgın Rogan’ı her okuduğunuzda benim gibi Crazy Frog aklınıza gelir )
Kitabın kalanı ise cidden güzel,alfa erkekler,akıllı bayan karakter,espriler ,sağlam bir urban  fantasy konu vs vs . Çok fazla dağılmadan detaya kaçmadan gayet güzel akıcı bir şekilde  seriye giriş yapıyoruz evet seri  ve işin kötüsü daha ikinci kitap yurt dışında bile çıkmamış .


Kitap bir çift tarafından yazılmış Ilona ve Andrews ,karı koca ,iyi bir iş çıkarmış.Bu kitaptan sonra yaptığım  ufak bir araştırmadan sonra bu çifttin daha fazla kitabının Türkçe’ye çevrilmesini istiyorum .

İğrenç Orjinal Kapak

Sibel
Tutku Oyunları kitabının özetine attığım poktan sonra kitabı çok beğenmemin akabinde kapağına ağzıma geleni söylediğim bir başka kitabı da çok beğenmem tükürdüğümü yalama haneme yine bir puan eklenmesine neden oldu.Ama gerçekten tarafsız bir gözle baktığınızda orijinal kapak cidden çok kötü. 80’lerden kalma kötü romantik kitap kapakları kalitesinde (omzundan aşağıya düşmüş beyaz gömlekli esmer erkek klişesi =p) ve kitabın içeriğini bilmediğimiz içinde insana "ulan dünya yıkılmış arkada, bunların yaptığına bak"  dedirten bir kapaktı =D Gerçi kitabı okurken kızın düşündüğü bir şey tam da bu kapağın aynısıydı ki böyle bir kompozisyon kullanmak o kadar da saçma değilmiş demek.



Kapak dışında kitapla ilgili söylenebilecek çok da bir şey yok.Güzel,değişik,akıcı ,sıkıcı olmayan iyi bir hikaye idi.Okurken azıcık  Eve Dallas ve Roarke’u çağrıştırır gibi hissettim ama konu benzerliğinden ziyade,hem kadın hem erkek karakterlerin iki seride de aynı tarz olmalarındandı sanırım.Yani kadının maddi olarak çok güçlü olmaması,sert,inatçı,kolay kolay teslim olmaması erkeğin ise çok güçlü, manyak zengin,korumacı,sert vs olması gibi.



1 yorum: