19 Ekim 2015 Pazartesi

Linda Howard-Gölge Kadın


Linda Howard-Gölge Kadın
Bazen yapılacak en zekice şey, mantıksız yolu seçmektir.
Bir sabah uyanıp aynadaki yüzün size ait olmadığını fark etseniz ne yapardınız?
Ya da hayatınızın son üç yılından öncesini hiçbir şekilde hatırlamadığınızı anlasanız?
Birdenbire peşinizde sizi öldürmek için takip eden silahlı adamlar belirse?
Peki, hafızanın dehlizlerinde kaybolmuşken kendinizi amansız bir kaçışın ortasında bulsanız?
Bu travmaların hepsini atlatmaya yetecek kadar tutkulu bir aşk, tehlikenin ve sırlarla dolu geçmişinizin tam ortasından çıkıp ruhunuzu kuşatsa?

Bütün bunları bir haftada yaşayan Lizzy, artık son üç yıldır tanıdığı o sakin kadın değildir. Zihnindeki gölgelerle amansız bir savaşa girmiş, eski hayatıyla hesaplaşmaya başlamıştır. Üstelik bu savaşın sonunda ortaya çıkacak gerçekler sadece kendi hayatında değil, ülke çapında da taşları yerinden oynatacak niteliktedir. Gölge Kadın sayfa sayfa tutku, heyecan ve bitmeyen bir merak duygusuyla, sırların karanlığından bugüne uzanan muhteşem bir aşk ve soluksuz macera vaat ediyor.
Göz kamaştırıcı... Gölge Kadın ilk sayfasında okuru içine çekecek, ürkütücü, heyecan verici bir macera.
-RT Book Reviews-
Drama, entrika ve gerilim dolu ilginç bir komplo ve büyüleyici karakterler...
-The Star, Ledger-
Elinizden bırakamayacağınız, hızlı, tempolu bir romantik gerilim. Şiddetle tavsiye edilir.
-Fresh Fiction-
(Tanıtım Bülteninden)

Gül
İyi bir yazarın ne kadar çok şey fark ettirebileceğine iyi bir örnek.
Sibel
Aşk soslu polisiye sevmem dememe rağmen yazarından kaynaklı okuduğum bir kitap oldu.


Gül
Beğendiğim kitaplara yorum yazmakta zorlanıyorum ,neden derseniz ,güzeldi ,akıcı ,konu mantıklı demekten fazla bir şey yapamıyorum .Dev dev spolier vermeden tabii. Bu kitap içinde daha fazla söylenebilecek bir şey yok ,iyi bir yazardan akıcı bir hikaye .Her ne kadar  ” Linda sen de mi ? “ dememe sebep olacak bazı sahneler olsa da ( kelepçeler vs vs ) ,Linda’nın erkek karakterlerine aşık olduğumu söylemem lazım ,A sınıfı alfa erkeler  <3 .
Yurt dışı kapağı

Sibel
Polisiye romanları severim ama düzgün kurgulanmış olanları elbette.Onun için de belli yazarlarım vardır ki (Michael Connelly,James Patterson,Robert Ludlum gibi) onlar haricinde biri tavsiye etmediği sürece başka yazarların kitaplarına pek de ilgi göstermem.Aşk soslu polisiyeden ise pek haz etmem ki içine aşk meşk sokmak için polisiye kurgu genelde saçmalar (birkaç yazar hariç elbette).Ama polisiye soslu aşk romanlarına daha bir tahammülkarımdır.Çünkü ana olay aşk hikayesi olduğu için arka planda olan polisiye kısım saçmalasa da çok da gözüme batmaz,sonuçta okuduğunuz çıtır çerez aşk romanıdır.



İşte Linda Howard benim için daha çok bu tarz bir yazarı idi (ki Linda aşk romanı yazarken polisiye kısımlarda saçmalamayan ender yazarlardandır,belirtmeden geçmek istemedim) Ama bu kitapta olay tersine dönmüş sanki.Aşk meşk kısmı oldukça az (diğer Linda kitaplarına göre) ağırlık polisiye bölümdeydi. Tamam yaşanılan bir aşk olayı vardı ama bunun yoğunluğu çok fazla değildi. Yoğunluk derken yanlış anlaşılmasın + sahnelerden bahsetmiyorum =D Lizzy ve Xavier arasındaki ilişkiden bahsediyorum. Kitabın genelinde birlikteliklerini çok az okuduk.Tamam kurgudan kaynaklı böyle olması gerekiyordu ama ne bileyim eskiden yaşadıklarından kesitlerle belki bu durum arttırılabilirdi.

Peki kitap bu haliyle kötü müydü.Kesinlikle hayır.Akıcı anlatım,güzel bir kurgu ile sıkılmadan okuduğunuz iyi bir kitaptı.Sadece şahsen ben Lizzy ve Xavier’i biraz daha birlikte okumak istediğim için böyle şeyler diyorum =)

Vee evet Xavier’e alfa erkeğinin dibiydi diyebiliriz =p  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder