18 Aralık 2015 Cuma

Charles Sheehan Miles-Julia'nın Şarkısı (Thompson Sisters Serisi 1)


Charles Sheehan Miles-Julia'nın Şarkısı 
“Herkesin isyan edebileceği bir şey olmalı.” Crank Wilson, bir punk grubu kurmak üzere Güney Boston’daki evinden on altı yaşında ayrılmıştı. Altı yıl sonra babasıyla araları hâlâ limoniydi ve annesiyle konuşmuyordu bile. Değer verdiği tek kişi erkek kardeşi Sean’dı ama Sean’a göz kulak olmak bazen tam zamanlı bir iş olabiliyordu. Crank’in hayattan istediği tek şey, şarkılarını yazabilmek için rahat bırakılmak ve kurduğu müzik grubunun başarılı olmasıydı. Julia Thompson, babasının kariyerini riske atacak olan bir sırla beraber birkaç yıl önce Pekin’den Washington’a gelmişti. Şimdi ise Harvard’daki son yılındaydı ve duygularının kontrolünü kaybetmemek için geçmişten gelen hayaletlerle savaşıyordu. Julia ve Crank, bir savaş karşıtı protesto esnasından karşılaştıklarında, aralarındaki bağ o kadar güçlüydü ki her şeyi altüst edebilirdi.

 “Asi bir ruhun bu zarif aşkını kesinlikle tekrar okumak isteyeceksiniz!”
Merve Akıncı, Şahmelek ve Senli’nin yazarı
“Charles Sheehan-Miles’ın yazım tarzı nefes kesici! Sizi hikâyenin içine hapsediyor ve asla bırakmıyor.”
Aestas Book Blog
“Bu, sadece bir aşk romanı değil. Aynı zamanda aile sevgisini, arkadaşlığı ve “birlikteliğin” iyileştirme gücünü de anlatıyor.”
–Maryse’s Book Blog
“Bence bu kitabı herkes okumalı. İnanın bana pişman olmayacaksınız!” –The Indie Bookshelf “Etkileyici bir anlatımla duygular adeta sayfalardan taşıp size kadar ulaşıyor, fakat acının ve aşkın mükemmel dengesi boğulmanıza engel oluyor. Kelimenin tam anlamıyla dolu dolu bir kitaptı!” –Tuğçe’nin Kitaplığı


Gül
Erkek yazardan güzel bir aşk ve yaşam hikayesi.
Sibel
Bu tarz kitaplarda erkek yazarları pek sevmem ama Charles S. Miles çok güzel bir hikaye yazmış.


Gül
Önce biraz seri ile bilgi vererek başlayayım ,  Thompson Sisters Serisi 5 kitaptan oluşuyor , birde bu seri ile bağlantılı  Rachel's Peril  serisi var.Yazar seriyi ,seri bildiğisinde yer aldığı sıra ile yazmamış ilk yazılan kitap şu (bkz) listede yer alan 4  kitap,seri bilgisinde  yer alan sıra ise kronolojik sıra.Bu kitap ise ikinci yazılan kitap. 
Julia en büyük kardeş ve geçmişinde cidden çok büyük bir trajedi var ,Crank ( ki her okuduğumda krank mili aklıma geldi) ise Julia’ya göre çok daha kötü şartlara  sahip ama hayata asılan bir erkek , kendini kötü olarak tanımlıyor ama böyle kötüye can kurban.

Dehşet ajite edilebilecek ve zengin kız fakir erkek klişesine sonuna kadar saplanabilecekken yazar ( ki kendisi erkek ve eski bir asker) bunların hepsinden sıyrılmayı başarıyor.Akıcı ,gereksiz uzatmalardan uzak olabilecek en mantıklı şekilde ilerleyen,güzel bir hikaye okumak isteyenler için iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Spolier
Belki tek havada kalan şey kitabın başında savaş karşıtı söylemin bir yere bağlanmaması , Başkanla karşılaşan kızımızın kendini fazla tutması ve George W Bush’un sempatik tanıtılması olabilir.


Sibel

Eğer ben bir kitaba satırlarca yorum yazdıysam anlayın ki hiç beğenmemişimdir o kitabı. Ama yorumum tek paragraflık bir şeyse belli ki beğenmiş ve  çok güzeldi, akıcıydı vs dışında yazacak fazla bir şey bulamamışımdır. Aynı bu kitapta olduğu gibi ;)  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder