16 Şubat 2019 Cumartesi

Sibel Okudu, Yorumladı


Celeste Ng-Ufak Yangınlar
Julie Kagawa -Pençe 
Pençe Serisi 1
 



Celeste Ng-Ufak Yangınlar

50 Haftadır New York Times Çoksatanı
• 2017 Goodreads En İyi Roman Ödülü
YILIN KİTABI:
• The Washington Post   • Kirkus Reviews   • NPR   • Amazon   • Entertainment Weekly

“Shaker Heights’taki herkes o yaz bunu konuşuyordu: Richardsonların en küçük çocuğu Isabelle, sonunda kafayı yemiş ve evi yakmıştı.”
Shaker Heights’ta yollardan, evlerin rengine kadar her şey en ince detayına kadar planlıydı. Kimse de bu ruhu, kurallara uymayı ilke edinmiş Elena Richardson’dan daha iyi yansıtamazdı.
Kızı Pearl’ü kendi başına büyüten Mia Warren sanatçıydı ve Shaker Heights’a yeni taşınmışlardı. Kısa süre içinde Richardsonların dört çocuğu da güvenli ve düzenli hayatlarından kopacak, hayatlarını ve kendilerini sorgulamaya başlayacaklardı.
Ancak hem Shaker Heights’ı bölen hem de Mia ile Bayan Richardson’ı iki farklı cephe almaya zorlayan bir dava patlak verince Bayan Richardson, Mia’nın geçmişini gün yüzüne çıkarmaya karar verecek, bunu takıntısı haline getirecek ve kendi ailesi ile Mia’nınkini parçalama tehlikesiyle karşı karşıya gelecekti.



Sibel
Klişe kurgulardan sıkıldığınızda elinize alıp okuyabileceğiniz bir kitaptı Ufak Yangınlar. Yazarın tarzı bana biraz Liane Moriarty’yi çağrıştırdı. İki veya üç ailenin hikayesinin bir sır çevresinde birleştiği kurgu olayı yani. Oldukça değişik bir konusu var kitabın ve yazar bu konuyu akıcı bir dille getiriyor önünüze. Bu ikisi birleşince de elinizden bırakmadan okuyorsunuz kitabı başından sonuna kadar.
Bu kitabı beğenince yazarın ülkemizde çıkmış diğer kitabı olan Sana Söyleyemediğim Her Şeyi de okudum hemen ki o da oldukça güzeldi.



Julie Kagawa – Pençe 
Pençe Serisi 1

EFSANE DEĞİLLER, ARAMIZDA YAŞIYORLAR.
Pençe isimli teşkilatta görev almayı bekleyen genç ejderha Ember Hill gerçek doğasını gizleyip insanların arasına karışabileceğini kanıtlamak zorundadır. Ancak hevesle beklediği yaz aylarını, “normal” bir genç gibi geçiremeyeceği kısa sürede belli olur çünkü Pençe’deki kariyeri için eğitim görmeye başlayacağını öğrenir. Fakat asi bir ejderhayla yolları kesişince Ember o güne dek öğrendiği her şeyi tekrar gözden geçirir. 

Ember geleceğini kabullenmeye çalışırken bir St. George askeri olan Garret ise onu avlamakla görevlendirilmiştir. Bir savaş yaklaşmaktadır ve Garret ile Ember hangi tarafta yer alacaklarını seçmek zorundadır… Kendi türlerini kurtarmak için mi savaşacaklar yoksa kaderlerine boyun eğip birbirlerini mi mahvedecekler? 

 


Sibel
Neden karakterlerin yaşı bu kadar küçük nedennnnn…..
Yazarlar şu karakterlerin yaşlarını 2-3 yaş büyütseler hedef kitleleri mi sapıyor anlamıyorum ki. Yani şu üstteki tanıtım yazısını kızın 16, oğlanın 17 yaşında olduğunu düşünerek okuyun. Zaten fantastik okuyorsun, ejderler olası geliyor da küçük yaşlar mı seni bozuyor demeyin. Cidden 17 yaşında suikastçı asker oğlan ejderlerden daha az inandırıcı geliyor bana =D
Neyse yaş meselesini bir kenara bırakırsak yeni bir fantastik YA serimiz oldu, hayırlı olsun. Birkaç sene önce bu tarz seriler daha fazla keyif veriyordu bana. Kötü değildi kitap, gideri var ama sanırım ben artık bıkmışım ki amannnn diye diye okuyup bitirdim kitabı.




1 yorum: