31 Temmuz 2017 Pazartesi

Gül Hızlı Okurken Okuduklarından Orta Şekerler


Linda Green-Aşık Olmamak İçin 10 Neden
Julie Murphy-Hayatta Kalmanın Yan Etkileri
Courtney Walsh-Kalbimin Peşinde
 (Paper Hearts Serisi 2)
Bir zamanlar hızlı bir okurdum , bu aralar ruh durumu ve ev durumu yüzünden oldukça zor okuyorum hatta yeni kitap okumak pek içimden gelmediğinde eskilerden okuyorum  




Linda Green-Aşık Olmamak İçin 10 Neden
Âşık olmamak için 10 neden:
1) Kışın bile bacaklarımı almam gerekir.
2) Büyük ve popo kaldıran donlarımı giyemem.
3) Çay saatinde makarna yemekten vazgeçmek zorunda kalırım.
4) O zor bulduğum adamın annemle tanışması gerekir ve bu tam anlamıyla bir felaket olur.
5) Şu anki patronum eski sevgilim ve bunu hiçbir erkek kabul edemez.
6) Bekâr anneler, erkeklerin gözünde frengi kadar korkutucudur.
7) Zil sesim "I'll Never Fall in Love Again"  (Bir Daha Asla Âşık Olmayacağım)
8) Geçen sefer bir hava durumu sunucusu için terk edilmiştim, bu defa kim için terk edilirim korkusu yaşamaya hazır değilim.
9) Artık erkeklere güvenmiyorum. Ve en önemlisi...
10) Alfie'nin (küçük oğlumun) tekrar üzülmesini göze alamam.

Gül
Romandaki erkek karaktere aşık olmamak için on tane falan sebebe ihtiyacım yok mesleği yeterli. Animatör adam .Şaka bir yana kadının ağzından anlatılıp bir yandan da adamın günlüklerinden geçmişini öğrendiğimiz orta şeker bir kitap .Okunuyor ama işte aması var.



Julie Murphy-Hayatta Kalmanın Yan Etkileri
Öleceği yıl, yaşamaya başladığı yıl oldu.
 Hayatınızı yarın son gününüzmüş gibi yaşarken upuzun bir geleceğin
sizi beklediğini öğrenseydiniz, ne yapardınız?
  On altı yaşındaki Alice lösemi hastası olduğunu öğrenir, durumu ciddidir. Bu yüzden de kalan zamanını yanlışları kendi kurallarına göre düzeltmeye adar. Çocukluğundan beri ondan hoşlanan arkadaşı Harvey’yi Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi’ni beraber bitirmeye ikna eder. Liste hem intikam (eski erkek arkadaşını rezil etmek, can düşmanından öç almak) hem de umut (bir yabancı için beklenmeyecek kadar iyi bir şey yapmak) doludur. Ancak yapacakları bittiğinde genç kız iyileşmeye başlar.
Şimdi Alice bütün yaptıklarının sonuçlarıyla ve Harvey’ye hissettiği gerçek duygularla yüzleşmek zorundadır. Ama etrafındakilere ve en çok önemsediği insana verdiği zararı telafi etmesi mümkün olacak mı?
Hayatta Kalmanın Yan Etkileri aşk, hayat ve ölümle ilgili korkusuz bir güç gösterisi.


Gül
Yazarın kızı kanser yapmasının tek sebebi okuyucun kızı öldürme isteği duymamasını sağlamak sanırım .Kızın zavallı Harvey'e yaptıklarını okudukça “çok kemoterapi aldı beyni düz kontak yaptı herhalde zavallının “ düşüncesi ile kendimi sakinleştirdim.Yoksa kız tam dayaklık .


Courtney Walsh-Kalbimin Peşinde 
(Paper Hearts Serisi 2)
Doğduğunuz andan itibaren kimleri takip etmediniz ki… Anneniz, babanız, öğretmeniniz, arkadaşlarınız belki de eşiniz… Peki, ya kalbiniz?
 Gönül İşi Gönüllüleri’nin kendi halinde üyesi Evelyn Brandt, kocası Christopher’ın onun için uygun gördüğü role bürünerek yaldızlarla süslü hayatını yaşamaya devam etmektedir. Ta ki günün birinde kapısı hükümet görevlileri tarafından çalınana dek. Senatör adayı kocasının görevi kötüye kullanma suçuyla tutuklanmasının ardından, Evelyn için her şey değişir ve dünyası bir anda tepe taklak olur. Çünkü kocasının sakladığı sırlar yalnızca bununla sınırlı değildir.
 Çok geçmeden her şeyini kaybeden Evelyn, uzun zamandır birilerinin ona biçtiği rolleri yaşamakla uğraştığından artık kim olduğunu bile bilmiyordur. Gidecek bir yerinin olmadığı en kötü günlerinde ona yardım eli uzatansa lise yıllarında eski kocasıyla ikisinin en yakın dostu olan Trevor Whitney’dir. Trevor, ona yalnızca kalacak bir ev vermekle kalmaz, aynı zamanda korkmadan kalbinin sesini dinlemesi için de yardımcı olmaya kararlıdır.
 Öte yandan unuttuğu bir şey vardır. Kendi kalbinin sesi, asla dile getirmemesi gereken bir gerçeği haykırıyordur. Her şeye rağmen hem kendine hem de Evelyn’e mutluluğa giden yolu gösterebilecek midir?

Gül
Bu serinin ilk kitabını da okumuşum ama zerre hatırlamıyorum .Konusu Beyaz Dizi  konusu diye beğenip aldım ( Bu ara böyle damardan aşk romanı arayışı içindeyim nedense ).Konu aşk romanı konusu ama içindeki arkadaşlar öyle karakterler değil .İç sese o kadar takılmayan bana bile afaganlar bastı, yeter dedirtti.Ama o kadar sakin bir kitap ki şiddet duygularınızı bile söndürüyor.Sakin sakin okuyup bitiriyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder