11 Mayıs 2017 Perşembe

Üç Fantastik Kitap Yorumu


Anna- Marie McLemore-Kanatların Ağırlığı
Moira Young-Yeni Cennet 
Dust Lands Serisi 3
Maggie Stiefvater-Günahkar
 The Wolves of Mercy Falls Serisi 4



Anna- Marie McLemore-Kanatların Ağırlığı
Aşk birden ortaya çıkar ve kimseye haber vermez.
 Birbirlerine düşman iki ailenin çocukları olan Lace ve Cluck için her şey olduğu gibi kalabilir ve asla tanışmayabilirlerdi. Fakat Cluck’ın hayatını kurtarmasıyla kendini onun dünyasında bulan Lace artık dönülmez bir yola girecektir.
Ailelerinin gizli geçmişlerindeki sırlar yüzünden büyük bir tehlikenin ortasında kalan ikili için tutunacakları tek dal aşk olacaktır.
 2016 William C. Morris Yılın En İyi Gençlik Romanı Finalisti
YALSA Yılın En İyi Gençlik Kurgu Romanı Ödülü
2015 CYBIL En İyi Gençlik Kurgu Romanı Ödülü Adayı
BuzzFeed En İyi Gençlik Romanları Seçkisi
Junior Library Guild En İyi Gençlik Romanları Seçkisi
2016 International Latino Book Awards Finalisti
 Kanatların Ağırlığı, Eva Luna'yı andıran şiirsel dili ile Gece Sirki'nin büyüleyici fantastik dünyasının heyecan dolu bir birleşimi.
—Sabaa Tahir, Küller ve Kor kitabının New York Times çoksatan yazarı


Gül
Adından belli aslında ağır mı ağır bir kitap ama kendini okutuyor
Kitabı okuduğumdan beri düşünüyorum ,kitabın dünyasını nasıl tanımlarım diye,kitap günümüzde geçiyor , arka kapakta Sabaa Tahir in dediği gibi fantastik bir dünya değil fakat fantastik öğelerde var ,sihirli bir dünya mı, değil mi çok emin değilim,ayrıca çok acı gerçekler var ortada , bir peri masalı okumuyoruz yani .
Normal acımazsız bir dünyada doğa üstü bazı özellikleri olan iki gencin ,önyargı ve yalanların arasında birbirlerine aşık olma ve doğruyu bulma macerasını okuyoruz diyebilirim .Arada doğa üstü olaylar oluyor ama olmuyor da.Çok karışık anlattım farkındayım,en son şunu diyeyim okunması zor bir kitap ,gayet ağır bir anlatımı var lakin okunuyor.



Moira Young-Yeni Cennet 
Moira Young serinin final kitabıyla okurlara müthiş bir dinamizm, heyecan ve tatmin edici bir son vadediyor.” –The Booklist
 “Yeni Cennet’te kan, gözyaşı ve adrenalin hiç olmadığı kadar yoğun, olaylar tahmin edilemez ve heyecan dolu.” –Publishers Weekly
 Tutkusu herkesi ölümden kurtardı. Ama şimdi onları yerle bir edebilir…
 Saba, yıldızların onun için yazdığını gerçek kılmaya ve DeMalo’yu yenmeye hazırdır. Fakat bir gün Yeni Cennet’in bambaşka bir haline tanık olur ve aklı iyiden iyiye karışır. Dahası DeMalo Yeni Cennet’in inşasında Saba’nın kendisine yardım etmesini istemektedir. Üstelik isteği yardımla da sınırlı değildir. Saba için sürpriz bir teklifi de vardır.
Distopik üçlemesinin ilk iki kitabı Kan Kırmızı Yol ve Asi Yürek’le okurların aklını başından alan Moira Young, serinin final kitabı Yeni Cennet’le hikâyeyi muhteşem bir finalle nihayete erdiriyor.

Gül
Çok çok güzel başlamış bir serinin sonuna geldik.İlk kitaptaki Saba için seriyi okumaya devam ettim tabii birde Jake için .İlk kitaptan sonra düşen tempo ve aklı karışan Saba okuma güçlüğü oluşturuyor tabii.Ama ilk kitap için bile bence seri okunur.Orta şeker kıvamda bir distopya bence.




Maggie Stiefvater-Günahkar
“Sanki herhangi bir seçeneğim varmış gibi konuşuyorsun. Varoluşumu değiştiremem. Ben bir oyuncuyum, bir şarkıcıyım, bir kurtadamım, bir günahkârım.”
 bulunan.
Cole’un Kaliforniya’ya gelmesinin tek sebebi var: Isabel’in kalbini geri kazanmak. Isabel, Cole’un mahvolmuş ve bitik hayatından kaçmış, böylece genç adamın hayatını daha da kötü hale getirmiştir. Şimdi Cole’un tek amacı yeniden Isabel’le olmak değildir. Ona ihtiyacı da vardır.
kaybolan.
Isabel, Los Angeles’ta yeni bir hayat kurmaya çalışsa da durum ümitsizdir. Birçok sahte insan gibi oyuna dahil olabileceğini bilmesine rağmen amacını sorgulamaya başlamıştır. Ne için oynuyordur?
günahkâr.
Cole ve Isabel’in paylaştığı geçmişin bir geleceği yok gibidir. Ancak birbirlerini kurtaracak ya da yıkımlarına yol açacak güç yine onların elindedir. Kesin olan tek şeyse asla vazgeçmeyecekleridir.

“Kendine yabancılaşmış kurtadamların ve ilk aşkın şiirsel hikâyesi... Stiefvater’in karakterleri çok ilginç ve oldukça orijinal.” Publishers Weekly

Gül
İlk kitabı Turkuvaz yayınlarından çıkan halini okuyup bayılmıştım.Ama seriyi tamamlamak uzun senelerden sonra Pegasus a kaldı.İlk kitabın  Pegasus tan çıkan halini alıp okumadım doğruyu söylemek gerekirse ,ama Pegasus tan çıkan ikinci ve üçüncü kitap az çok birşeyleri anlatıyor zaten .İlk kitapta bolca bulunan Rilke şiirleri o kadar güzel çevrilmişti ki.Malesef Pegasus tan çıkan kitaplarda aynı başarıyı göremiyoruz.

Belki bu yani dördüncü kitapta şiir olmadığı için gayet başarılı bir çeviri olmuş diyebilirim.Zaten Sam ve Grace ın hikayesi değil bu kitap. Cole ve Isabel’in hikayesi ama ilk üç kitap okunmadan anlaşılır mı ? Belki,ama bence önce ilk üçü okuyun ,ilkini mutlaka Tukuvaz dan çıkan halinden mümkünse.Birinci kitabı ne kadar sevdimse bu kitabıda o kadar sevdim,o yüzden 2 ve 3 e tahammül gösterip bu kitabıda okuyun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder