15 Mayıs 2017 Pazartesi

S. L. Jennings-Günahkar -7 Günahkar Serisi 1

S. L. Jennings-Günahkar 

Yirmi iki yıl önce annemin soğuk ve ıslak rahminden koparılıp Şikago’nun beton kucağına, pislik ve yoksulluğuna bırakıldım. İstatistiklere bakılırsa, bu sokaklarda, on sekiz yaşımdan sonrasını görmemem gerekirdi.
Ama kaderin bambaşka bir planı vardı.
Tek bir amaç için doğmuştum:
Yaşadığım dünyaya yıkım ve ölüm getirmek.
Düşüncelerim saf güçtü benim.
Sözlerim silahım olmuştu.
Kötülükten doğmuştum ama onlar Tanrı’nın lütfuyla beni kurtuluşa taşımaya çalıştılar. İlk yaptıkları ise beni öldürmeye çalışmaktı.
Kendilerine ‘Yedili’ diyorlar. Onlar günahın ve kurtuluşun elçileri, zamanın başından beri korktuğumuz her şey onlar. Liderleri ise en ölümcül olanları.
O asla kaybetmez.
Taviz vermez.
Hepsinden önemlisi, fâni zayıflıklara yenik düşmez.
Yani benimle tanışana kadar bu böyleydi.
“Bir milyon insanı kurtarmak için birini öldür.”
Beni esir aldığında ilk söylediği buydu.
Beni kollarının arasına aldığı andan itibaren aklına kazımaya çalıştığı şey, tam olarak buydu.

Gül
Yani çok emin değilim,kafam karışık.

Sibel
Çok fazla beklentim yoktu ama nispeten iyi çıktı.
Orta Şeker e yakın

Gül
İlk 100 sayfayı “ Vay güzel “ vs vs diyerek okudum .Ne zaman ki bu “Sinner(Günahkar)” ların ne oldukları kim oldukları açıklanmaya başladı benimde kafam yavaş yavaş karışmaya başladı.İblis deyince ben nedense otomatik olarak kafamda Gina'nın iblisleri geliyor.Halbuki şeytanın adlarından biri de iblis .Hristiyan teolojisini çok hakim biri olmadığımdan mı ,yoksa “bir mantık hatası var ben mi atlıyorum” hissiden mi bilemiyorum artık , o dakikadan sonra kitabı daha bir eleştirel okudum. Üstüne 249.sayfada Kanye West muhabbeti dönünce epey bir koptum kitaptan .Sen milyar yıllık melek/iblis otur Kanye West muhabbeti yap ki neden saçma sapan adamı bu kadar, kitaplara sokacak kadar önemli hale getiriyoruz diye ekstra sinirlenmiş olabilirim.Neyse Kitabın sonunda ortaya çıkan şeye kızın şaşırmasına cidden şaşırdım adam/melek/iblis zaten belli ediyordu kitabın başında,herkes biliyor diye düşündüm nedense.Serinin ikincisi bu yıl çıkmış ,ama orada durur mu yazar bütün günahkarlara yazar mı  kitap çok emin değilim .


Sibel
İblislerden ziyade benim kafam da kızın ne olduğu ile ilgili karıştı biraz.Yani kötüydü ya neden jumper olayı oldu (spoiler vermemeye çalışıyorum =p ) ? Hani kötüyse yılanın başı küçükten ezilmiş olacak,sorun da çözülmüş olmayacak mıydı? Neden kurtuldu? O kısmı anlamadım (spoiler sayılmaz yavvv nasılsa okumadan anlamayacaksınız =D ). Bir yerde Gözcü sen büyük bir plan için seçildin vs diyor ama daha sonrasında hiçbir açıklama olmuyor,öyle kalıyor olay.Acaba devam kitabında mı öğreneceğiz nedenini ? Neyse geneli itibariyle sıkılmadım okurken o yüzden devam kitabı çıkarsa alır okurum.Ama öyle deli heyecanla da beklemem.

Bu arada hikayenin içinde geçen karizmatik cadı ailesi yazarın bu seriden önce yazdığı Dark Light serisinin kahramanları imiş ki cadılarla yapılan anlaşmanın tam olarak ne olduğunu da anlayamadım bu arada.Yani cadılar bu kitapta işe yarar ne yaptılar ki …


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder