19 Aralık 2016 Pazartesi

İki Fantastik Seriye Başladık

Elise Kova – Hava Uyanıyor 
( Air Awakens Serisi 1 )
Marie Rutkoski-Kazananın Laneti 
(The Winner's Trilogy 1)





Elise Kova – Hava Uyanıyor 
( Air Awakens Serisi 1 )

Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi. 

Vhalla, Büyücüler Kulesi'ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik'in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dönecekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla'nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı.

"Hava Uyanıyor'a bayıldım! Bu romanda Operadaki Hayalet ve Külkedisi, Elise Kova'nın mükemmel bir şekilde yarattığı dünyada bir araya gelmiş." 
-Michelle Madow, Elementals Serisi'nin yazarı-

"Bu kitabı elimden bırakamadım. Ne yaptığımı bile fark etmeden sayfaları birbiri ardına çevirmiştim bile."
-The Fandom.net-

"Sevgili kitap tanrıları, teşekkürler. Bu harika eser için teşekkürler."
-Rachel E. Carter, The Black Mage Serisi'nin yazarı-


Sibel
Aang’i özlemişim ben =D
Kitabın kapağını ve ismini gördüğümde aklıma ilk gelen, seneler önce her  hafta sonu TV ekranına yapışarak Cnbc-e de ayıla bayıla seyrettiğim Son Hava Bükücü çizgi filmi (filmi değil ama o iğrenç olmuştu) geldi.O yüzden kitaba başlarken kapak ve isim benziyor umarım konu benzer değildir dedim ama ne yazık ki tam da korktuğum başıma geldi.Hani ne deniyordu ana kitaptan esinlenerek yeni hikaye yazmaya fanfic mi ? (Ben hala fanfic ile esinlenme arasındaki farkı anlayabilmiş değilim bu arada) Bence bu kitap Son Hava Bükücü Serisinin fanfici olmuş.Haaa okurken sıkılmıyorsunuz ama ben tüm kitap boyunca hıı ne kadar da orijinal falan deyip durdum ve bir de nedendir bilinmez kız karaktere sinir oldum.Ciddi bir salaklık potansiyeli vardı.Umarım devam kitaplarında titreyip kendine gelir =D

Gül
Spolier içerir
Kitabı okuduktan sonra gidip çizgi filim Avatar  Last Airbender'ı seyrettim .
Avatar  Last Airbender (çizgi filim olan filim olandan özenle uzak durun ) süperrr bir çizgi filimdir.Kitap  evet benzer bükücü demeyip su kaydırıcı ,hava estirici deseler de bir element büküm durumu var .Çizgi filim bize çok fazla bu işin felsefesini açıklamasa da ateş bükebilmek için ateş ulusundan olmanız gerekirdi ve genetik bir olaydır ,anne ya da babanızın bükücü olması lazım. Kitapta bu element bükücülüğünden daha çok bir büyücülük gibi bahsedilmişve bunun pek genetik ya da ulusla ilgisi yok gibi duruyor.Tam fan fic diyemesekte bir esinlenme var ama sanırım bu ilerki kitaplarda farklılaşacaktır,konu pek benzer değil sonuçta. 
olmuşa yakın


Marie Rutkoski-Kazananın Laneti 
(The Winner's Trilogy 1)

İSTEDİĞİN ŞEYİ KAZANMAK, SEVDİĞİN HER ŞEYE MAL OLABİLİR.
 On yedi yaşındaki Kestrel, bir generalin kızı olarak savurgan ve ayrıcalıklı hayatının tadını çıkarmaktadır. Arin’in ise sırtındaki giysilerinden başka bir şeyi yoktur.
Kestrel, Arin’i kendisine bağlayan fevri bir karar alır ve bununla savaşmaya çalışsalar da birbirlerine âşık olmaktan kendilerini alıkoyamazlar. Ancak genç âşıkların dünyasında, isyan, düellolar, ahlaksız söylentiler, kirli sırlar ve her şeyin tehlikede olduğu oyunlar hüküm sürmektedir. Birlikte olabilmek için halklarına; ülkelerine sadık kalmak için ise birbirlerine ihanet etmelidirler.
 “Kazananın Laneti gençlik fantazya türünde nefes kesici, şiirsel bir zafer. Rutkoski muazzam bir güçle, korkusuz bir güzellik destanı yaratmış. Bu kitap kaçırılmamalı.”
ANN AGUIRRE, New York Times ve USA Today çoksatan yazarı
 “Zengin betimlemeler, nefis bir kurgu ve sağlam hikâyecilik, bu fantazyaya olağandışı bir zekâ ve derinlik katıyor… İncelikli ayrıntılar ve zarif anlatım, hikâye evrenini taze ve canlı kılıyor. Politika, entrika, hatta şiddetle dolu, karmaşık ve merak uyandıran olay örgüsünde her karakter yetenek, kusur ve isteklerin girift bir karışımıyla şekilleniyor... Nefes kesici, trajik ve gerçek.”
Kirkus Reviews
 “Kazananın Laneti'ndeki her satır özenle yazılmış, öykü ustaca kurgulanmış. Karakterlerin ikilemlerine hayran kaldım ve yüreğim sızladı. Bu kitap ender ve özel bir okuma deneyimi sunuyor; hikâyede bir an sonra ne olacağını hiçbir şekilde tahmin edemedim ve buna bayıldım. Daha fazlasını istiyorum.”
Kristin Cashore, New York Times çoksatanı Yedi Krallık Üçlemesi’nin yazarı
Orta Şeker e yakın 

Gül
Kötü değil ama ağır.
Seriden bana bahseden yeğenimdi ve zevkine güvendiğimden Türkiye de çıkacağını duyunca epeyce sevindim ve bekledim.Kitap çıkıp okumaya başlayınca azıcık kastığını söylemem lazım .Okurken epey sabırlı olmak gerekiyor.İkiyüzüncü sayfaya kadar baya baya Forward tuşu aradım,bir şey olsun, ak ak diye azıcık bağırmış olabilirim .İki yüzden sonra hızlanıyor ve konu bir yerlere gitmeye başlıyor ve orada da kitap bitiyor.Dayanamayıp GR serinin diğer kitaplarının konusuna baktığımda daha ilginçleşecek gibi duruyor.Ve serinin diğer kitaplarının puanları ilk kitaptan daha yüksek .Yani bu ağır başlangıca rağmen seriye devam edeceğim sanırım.

Sibel
Kurgunun ritminde problem vardı bana göre ama kötü de bir kitap değil.
Ben Gül kadar heyecan yapmasam da bu tarz kitapları sevdiğim için hemen aldım elbette.İlk sayfalardan sizi içine alıp heyecanla sayfaları çevirmenize neden oluyor kitap.Ancak bir süre sonra konu tekdüzeleşip tekrara girince bir anda elinizde hadi artık olsun bir şeyler dediğiniz bir kitapla kala kalıyorsunuz.Sonra bir anda kitap yeniden hızlanıyor ve sona yaklaşırken 3.çeyrek sonlarında falan yine yavaşlıyor ve finale gelirken hopp son bir atakla sizi merak içinde bırakarak sona eriyor.O yüzden de devam kitabı alınıp okunacak kitaplar arasına giriyor =D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder