6 Haziran 2016 Pazartesi

Kristen Ashley – Kanun Adamı (Dream Man Serisi 3)


Kristen Ashley – Kanun Adamı 

Hayallerinin erkeğine "evet" diyebilecek kadar cesur musun?
Tatlı, utangaç Mara tam dört yıldır uzaktan izlediği komşusu polis Mitch Lawson'a âşıktır. Herkesten sakladığı geçmişi yüzünden Mitch gibi bir adamın ona asla yaklaşmayacağını düşünmektedir. Ancak bir gün musluğu bozulunca yardımına Mitch yetişir. Mitch güzel komşusunu uzun zamandır izlemektedir. Mara'nın musluğu bozulunca sonunda onunla vakit geçirebilme şansını yakalar. İkilinin arasındaki elektrik alevli bir ilişkiye dönüşme yolunda ilerlerken, Mara kuzeninin çocuklarından bir telefon alır ve kendini, geride bırakmak için her şeyini verdiği geçmişinin pençeleri arasında bulur. Seksi kanun adamı Mitch Lawson Mara'yı geçmişini geride bırakıp kendisiyle bir gelecek kurmaya ikna edebilecek midir?


Sibel
Anlaşıldığı üzere bu yazarın da tek atımlık kurşunu varmış…
Gül
Feminizim bir yerlerde ağlıyor bu kitap yüzünden


Sibel
Serinin ilk kitabı Gizemli Adamı çok severek okumuş (içinde sinir olunabilecek pek çok şey olmasına rağmen) ikinci kitap Vahşi Adam da hayal kırıklığına uğramış biri olarak bu kitabın çıkacağını duyunca acayip temkinli yaklaştım.Önce Gizemli Adamı düşünüp heyecan yaptım hemen almalıyım diye sonra Vahşi Adam hezimeti aklıma gelince foss diye söndü heyecanım.Sonuç itibariyle geçmiş tecrübelerinden akıllanmayan ben ne yazık ki gidip aldım kitabı.Daha ilk sayfalarda gidişattan kitabın akıbeti belli olmuştu ama ‘hayırrrr umudumu kaybetmeyeceğimmmmm’ nidaları ile kitabın yarısına kadar umudumu sürdürdüm ama cıksssss ikinci bir Vahşi Adam vakası ile karşı karşıya olduğumu nihayetinde kabul ettim.
Gizemli Adam da hoşuma giden erkek karakterin höt zöt tavırları bu kitaptaki kadın karakterin aşırı ezik olması sebebi ile ciddi anlamda sinirime dokundu başlarda.Kadın sürekli ‘şeyyy… şeyyy… ııııııı…. Iııııı….’ diye cevap verip kekeledikçe beni bile sinir bastı ki Mitch’in höt zöt yapmasa doğru dürüst hiçbir cevap alamayacağı kesindi.O yüzden böyle bir kadın karaktere anca Mitch gibi hödük tavırlı biri lazımdı.Hikaye 2.kitaptaki gibi aile draması çevresinde şekilleniyor.Ve bunun yanında Mara ve Mitch’in ilişki durumu sürekli tekrar tekrar aynı şekilde dönüp duruyor. 530 sayfa boyunca aynı konular dönüp dururken aralarda sayfa sayısını daha da fazlalaştırmak için aşırı detaylı neredeyse ‘bir ayağımı diğerinin önüne sonra ötekini diğerinin önüne koyarak yürümeye başladım’ gibi betimlemelerle okumak iyice işkence halini aldı benim için.Ve Mara’nın puanlama sistemini tekrar tekrar okurken yemin ederim bir ara kusacak gibi hissettim kendimi.Sadece 1 sayfada mutlu oldum ki o sayfada da Hawkım Delgadom vardı =D


Gül
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ,Gwen ve Hawk ın hikayeside Gwen'in aile dramıydı ama bu kadar saçma sapan değildi.Hawk ta öküzdü ama hiç değilse Gwen'e " hastalıklı beynin var" dememişti.İşte sorunda bu olabilir diyeceğim - ilk kitapla karşılaştırmak- ama yok değil.Ciddi ciddi sıkıntı basıyor kitabı okurken ,ilk 50 sayfada kızın beyninin içinde olmak bildiğin azap ,Mitch içinse hödük kelimesi bile yeterli değil,feministlerin eline verip parçalanması gerekenlerden.Bir kadın hakkında ( hastalıklı ve saçma düşünceler taşıyan bir beyni olduğunu  ) böyle düşünüyorsan uzak durursun .Kabul edelim  gerçek hayatta kısır olmadığı sürece hiçbir erkeğin iki çocuktan sorumlu ve sorunlu bir beyni olan kadın için bu kadar uğraşmaz.Mara da çekingen falan değil bildiğin aşağılık kompleksi var 10 numara düzeyde.
Kitapta o kadar çok  ve saçma sapan dialoglar vardı ki bazıları insanda beynini oyma isteği oluşturuyor.Bir de bu kadınlar ne zaman adamların dediklerini yapmadılar ? Neden böyle “hadi hatunları içmeye yollayalımda sarhoş olsunlar sonra seks yapalım “ muhabbeti var?Elvira neden ilk kitaptan bu yana beynini kaybetti?
Yazardan cidden umudumu kestim,tamam belki birazı çeviri kaynaklı olabilir ama saçma konuyu çevirmene yamayamayız


Sibel
Üçte ikilik bir oranla şunu söyleyebilirim ki; yazarın ilk kitaptaki başarısının sebebi bence Janet Evanowich’in Stephanie Plum serisindeki Range karakterinden araklayarak oluşturduğu  Hawk Delgado’dur (hatta Gwen’nin bile Stephanie ile benzerlik gösterdiği yerler var).Bütün eğlenceli fikirlerini orada tüketip geri kalan canım karakterleri de anlamsız aile drama konularında harcamıştır. Son adam Tack’dan da farklı bir aile draması gelmezse çoook mutlu olacağım ama pek umudum da yok açıkçası…
Gül

Bu kitapta biraz daha değinilen Tack,azıcık her gördüğüne aşık olan salak moduna girmeye başladı gözümde .Tack ın kitabının konusuna bakarsak çalışanına aşık olan yaşlı motorcu olacak gibi duruyor..
Kitap karakterleri hakkındaki hislerimiz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder