13 Haziran 2016 Pazartesi

Corinne Michaels -Avuntu ( The Consolation Duet 1 )


Corinne Michaels -Avuntu 
Hayatının aşkıyla evli ve ilk çocuğuna hamile olan Natalie istediği her şeye sahiptir. Deniz kıyısında verandalı, huzur dolu bir evi, sevgi dolu bir eşi ve her daim ona destek olan arkadaşları vardır. O sabah başına geleceklerden habersiz, mutlu bir güne uyanır ve çok yakında doğacak bebeğinin odasını düzenlemeye koyulur. Ansızın kapı çaldığında ise içgüdüleri ona kötü bir haber alacağını söylemektedir.

Kapıyı açtığında, Deniz Kuvvetleri'nden sağ çıkmayı başarmış eski bir asker olan kocası Aaron'ı, yeni görevi esnasında el yapımı bir patlayıcı yüzünden kaybettiğini öğrenen Natalie, karnındaki bebeğiyle yirmi yedi yaşında dul kalır. Yeni doğan küçük kızının babasız büyüyeceği gerçeğiyle yüzleşirken, bir yandan da bebeği için güçlü olmak ve ayaklarının üzerinde durmak zorundadır. Aaron'ın ölümünden sonra birbiri ardına açığa çıkan sırlar karşısında ise sahip olduğu hayatın aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrenir. 

Artık mutlu sonlara inanmayan Natalie'nin hayatına beklenmedik bir şekilde giren eski bir dost, bunun aksini ona kanıtlayacaktır.


Sibel
Temcit pilavı tarzı kitaplara bir başka örnek.
Gül
Bu konuya çok benzer bir BD okumuştum.Daha güzeldi.


Sibel
Natalie dul kalır 7-8 ay yas tutar sonra yeni aşklara yelken açar.Kitabın başlangıcı böyledir. Sonrasında yazar yav sanki bu kadar süre biraz az demeyelim diye sayfalar boyu bize bunu kabul ettirmeye çalışır. En sonunda baktı olmayacak bunun için başka bir yolu dener ki tüm kadınlar hep bir ağızdan vayyy şerefsiz bunun için 7-8 ay beklemek bile çokmuş diyelim  =p Sonunu da çooook orcinal bir şekilde bitirip vayyyyy 2.kitap nasıl olacak acabaaaa diye merak içinde bırakır =D
Kısacası bana göre oldukça vasat bir kitaptı.Tüm kitabı belli bir yerden sonra şöyle okudum bla bla bla bla hıııı bla bla bla hıııı bla bla bla son =D
Kitapta iki konuyu merak ettim.Amerikan adetlerini bilmediğim için sorayım bilen varsa cevap versin 1-Adamın cenaze töreni neden öldükten 3 ay sonra yapıldı ?
2-Adam Deniz Kuvvetlerinden ayrılmış özel bir güvenlik şirketinde çalışırken ölüyor.Bu şekilde ölünce de resmi askeri cenaze töreni yapılıyor mu ki?


Bu arada kitapta yan karakter kaynıyordu.Dedim acaba bir serinin ortasından mı başlanmış.Ama The Consolation Duet 1 diyor.Neyse araştırınca anlaşıldı ki yazar Salvations diye ana bir seri yapmış.Bu seriyi alt serilere bölmüş.İlk alt seri 2 kitaptan oluşan Jackson’un hikayesinin anlatıldığı The Belonging Duet imiş.Sonra yine 2 kitaplık bu okuduğumuz The Consolation Duet geliyor.En son da Mark’ın hikayesinin anlatıldığı Defenseless kitabı var ki o 2016 da çıktığı için 2.kitabı var mı belli değil henüz. Bizim okuduğumuz kendi içinde bağımsız gibi.Ama arada Jackson’un yaşadıklarına atıfta bulunuyor  ki tabi biz anlamıyoruz.Tamam bu kitap bağımsız okunabilir ama bence yayınevi sırasıyla gitseydi daha iyi olurdu.


Gül

Arka özeti okuyunca konuyu ve gidişatı az çok anlıyorsunuz zaten.Hatta sonunu bile tahmin edebiliyorsunuz.Kitabı almayı bile düşünmezdim ,ama o kadar yüksek bir GR puanı vardı ki içinde bir keramet var herhalde diyip alıp ,okudum.İki teorim var birincisi U.S.A  her konuya  burnunu sokup sağa sola asker yolladığı için çok sayıda asker dulu var onlar bu kitabı alıp okumuş,ikincisi yazar yurt dışında ki watpadd manyaklığının uzantısı.Yazım hayatına 2014 te başladığı için ikincisi mantıklı geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder