5 Eylül 2017 Salı

Bir Sibel den Bir Gül den Orta şeker

Adam Silvera – Az Biraz Mutlu
Lena Diaz-Kaçış Planı
 Exit serisi 1






Adam Silvera – Az Biraz Mutlu
KURTULMAK İSTEDİĞİNİZ ANILARINIZ MI VAR? 
LETEO ENSTİTÜSÜ’NÜ ARAYIN VE KÖTÜ HATIRALARINIZDAN ARININ.  
On altı yaşındaki Aaron Soto hayatını derinden sarsan bir aile trajedisinden sonra mutluluğun peşine düşer. Çabaları ve kız arkadaşı Genevieve’in desteğiyle mutluluğun nasıl bir duygu olduğunu hatırlamaya başlar ama geçmişini paylaşıp geleceğiyle yüzleşmesini yeni arkadaşı Thomas’a borçludur. Üstelik iki arkadaş yakınlaştıkça, Aaron yeni kavuştuğu huzuru tehlikeye sokacak gerçekleri keşfedecektir. Leteo Enstitüsü’nün başlattığı çığır açan bir hafıza değiştirme işlemi onu bu zorluktan kurtarmayı vaat etse de Aaron tüm anılarından vazgeçmeyi göze alabilecek mi? 



olmuşa yakın
Sibel
Ne yaparsanız yapın insanların değişmeyeceğine dair bir hikayeydi. Kitabın ilk yarısında biraz zorlandım okumakta.Tam kendimi veremedim açıkçası.Aaron bu kadar kısa bir süreçte buna nasıl karar verebildi,nasıl bu kadar emin olabildi diye aklıma takıldı,rahatsız etti.Ama yarıdan sonra nedeni anlaşılınca ‘heh tamam şimdi oldu’ deyip daha fazla ilgi ile devam ettim okumaya.Oldukça depresif bir kitaptı ama verdiği anafikir güzel işlenmişti.



Lena Diaz-Kaçış Planı
Ölüm Oyunları serisinin yazarı Lena Diaz’dan çekici karakterleri ve  sürükleyici  kurgusuyla  elinizden  bırakamayacağınız  yeni  bir  seri:
EXIT.  Bu  serinin  ilk  kitabı  Kaçış  Planı,  yetenekli  bir  casusun  başı belada olan bir kadın için hayatını ortaya koymasının hikâyesi…
Sabrina  Hightower,  davetsiz  bir  misafirin  gürültüsüyle  uyanınca evinin  soyulduğunu  ya  da  birinin  onu  öldürmeye  geldiğini düşünür. Yakışıklı bir kas yığını tarafından kucaklanıp götürüleceği aklına bile gelmez.
Mason  Hunt;  teröristler,  aykırı  gruplar  ve  Amerika’ya  zarar verecek tüm kötü adamları ortadan kaldırmak için infazcı olmaya karar vermiştir. Fakat son hedefi aslında masum biridir. Eğer EXIT, seksi  ve  güçlü  bir  kadın  olan  Sabrina  konusunda  yalan söylemiyorsa hangi gerçekleri saklıyordur?
Engebeli  Kuzey  Carolina  dağlarında  firari  olan  Mason,  Sabrina’yı korumak  için  her  şeyi  riske  atar.  Ateş  yükselir  fakat  tutkunun yavaş yavaş yanan ateşiyle karşılaştırıldığında bu, hiçbir şeydir…
Lena  Diaz,  bu  romanında  okuyucuyu  tutku,  güven  ve  sadakat üçgeniyle  çevrelerken  akıllara  sadece  bir  soruyu  getirir:  Hangisi daha değerlidir?



Gül
Lena Diaz'ın okuduğum ilk kitabı bu .Yeni bir seri yazısını görüp ,üstüne konuyu okuyunca “hımm Linda kitaplarına benziyor” diye düşünüp başladım.Serinin ilk kitabı ama karakterlerden ikisi  ölüm oyunlarının son kitabından ,ayrıca başka serilerinden de insanlar var ( GR den arayıp buldum ) o yüzden yeni bir seri başlangıcı gibi değilde eski bir serinin devamı ve siz ortadan başlamışsınız gibi oluyor.Kitap okunuyor ama Linda ile kıyaslanamaz bence .
Karakterlerin hikayesini merak ettiğimden dönüp Körebe yi de okuyunca Lena ablanın azıcık şablon roman yazdığını sanırım söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder