24 Ekim 2016 Pazartesi

Katy Regnery – Kül ve Ateş (Modern Bir Masal Serisi 1)


Katy Regnery – Kül ve Ateş
Savannah Carmichael bir zamanlar umut vaat eden ama artık yerle bir olmuş gazetecilik kariyerini geride bırakır ve doğup büyüdüğü kasabaya döner. Kendisine duygusal bir kahramanlık öyküsü yazma fırsatı verildiğindeyse, bir savaş kahramanı olan ve uzun zamandır kasabada münzevi bir hayat süren Asher Lee'nin bu iş için uygun kişi olduğunu düşünür. 

Afganistan'da yanı başında patlayan bomba yüzünden bir elini kaybeden ve yüzünün yarısında ömür boyu taşıyacağı derin izler olan genç adam, yaşadığı bu travmanın ardından sessiz sedasız bir hayat sürmeye başlar. Ta ki Savannah elinde bir tabak ev yapımı çikolatalı kekle ziyaretine gelene kadar. Asher bu samimi röportaj teklifini geri çeviremez ve yıllardır kilit vurduğu kalbinin kapısı Savannah sayesinde aralanmaya başlar. 

Hayal bile edemeyecekleri bir mutluluğu yakalayan bu iki âşığın yolları, dönüşü olmayan bir hata yüzünden ayrılmak zorunda kalır. Şimdi bu aşkın yeteri kadar güçlü olup olmadığını anlayabilmek için zor bir sınav verme vaktidir.

"Son derece romantik ve ateşli öyküsüyle, okuyucular bu modern masala âşık olacaklar." 
-RT Book Reviews-

"Katy Regnery, romantizmin kraliçesi." 
-M's Bookshelf-

"Güzel ve Çirkin'in modern uyarlaması olan bu romandaki etkileyici romantizm ve yüreklere işleyen duygular kitabı mükemmel kılıyor. Ayaklarım yerden kesildi, bayıldım!" 
-Totally Booked Blog-

"Eğer bu yıl romantik bir kitap okuyacaksanız, o Kül ve Ateş olmalı." 
-Goodreads-


Gül
Amy Harmon un Terz yüz ünün dramın dibine vurmayanı.

Sibel
Güzel kitaptı ben beğendim.

Gül
Aslında iki kitabın tanıtımında da aynı şey yazılmış modern bir Güzel ve Çirkin hikayesi diye .Amy Harmon dramın dibine dibine vururken bu kitap dramı biraz daha azaltıp bu açığı +18 sahnelerle doldurmuş (Bizdeki kapağa bakmayın ama orjinal kapak içeriği  belli ediyor) Zaten orijinal seri adı modern masallar serisi ,masal yazısını görüp çocuklara falan okumaya kalkmayın, değil,yetişkin masallarından .Serinin tümü de masallardan yola çıkılmış, ilk kitaba bakarak bunun Fairtale retelling  türünde olduğunu iddia etmek pek doğru olmaz çünkü konu epeyce farklı.
Hangi kitap hangi masal diye merak eden varsa ;
 The Vixen and the Vet ( bizdeki adıyla Kül ve Ateş)  (Beauty & the Beast)
Never Let You Go (Hansel & Gretel)
Ginger's Heart (Little Red Riding Hood)
Don't Speak (The Little Mermaid)
Swan Song (The Ugly Duckling)



Sibel

Nedendir bilmiyorum kitabı başka bir kitabın arka kapak konusu ile karıştırıp okumaya başlayınca ilk sayfalar kızın kardeşinin ne zaman çocuğu olacağını ve öleceğini anlamaya çalışmakla geçti .Haliyle aklımdaki konu ve kitap birbiriyle uymayınca başlarda konsantre olamadım kitaba =D Hatamı anlayıp her şey normale dönünce kitaba kendimi kaptırdım, pir kaptırdım.Bitirene kadar elimden de bırakamadım. Güzel,sıkmayan,akıcı bir hikaye idi. Sadece düdüşmekten ibaret olmayan ve aynı konu etrafında dönüp durup uzadıkça uzamayan bir kitap ve iç ısıtan bir aşkta olunca + sahnelerin fazlalığı da insanı bezdirmedi.O yüzden yazarın diğer kitapları basılırsa alıp okurum diyebilirim rahatlıkla.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder