15 Nisan 2016 Cuma

Sarah Maclean-Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu (Love By Numbers Serisi 1)


Sarah Maclean
Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu 
Leydiler düelloya katılmazlar,puro içmezler, erkeklere özel bir kulüpte kumar oynamazlar. Ancak söz konusu kişi, Leydi Calpurnia Hartwell olduğunda durum biraz değişir.

Kendini gösterişsiz, basit, sade ve kilolu bulan Leydi Calpurnia Hartwell, her zaman kurallara uyan, sosyetede itibarı yüksek bir leydidir. Aşka inanır ve küçüklüğünden beri beyaz atlı prensini bekler. Ancak artık yirmi sekiz yaşına girmiştir ve beklemekle geçirdiği yıllardan sonra, etrafındakiler tarafından evde kalmış kız kurusu damgası yemeye başlamıştır.

Bir gün hissettikleri canına tak eder ve “hayatını yaşamaya” karar verir. Leydilerin yapmasına hoş gözle bakılmayan, tehlikeli bir yapılacaklar listesi hazırlar. Bu listedekileri gerçekleştirirken on yıl önce kalbini çalan, çapkınlığıyla ünlü ve günah kadar çekici Ralston Markisi’yle yolları kesişir.

Leydi Calpurnia dikkatli olmazsa en önemli yasağı çiğneyecektir: Karşılıksız bir aşka umutsuzca kapılmak…


Gül
Sarah tan yeni bir seri,güzel başladı.
Sibel
Bu kadar uydurmasyon bir isim böyle bir kitapta olmamıştı.

Gül
Historicallarda bize anlatılan o kadar farklı farklı dünyalar var ki hangisinin doğru olduğunu cidden merak ediyorum.İki dakikalık hata ile mahvolan itibarlar mı yoksa her haltı karıştırıp taş gibi itibarla gezenler mi ?
Kitap dönemin iki yüzlülüğünü anlatıyor sayılır,erkekler her şeyi yapabilirken kadınların belli bir kurallarla yaşamasına isyan gibi.Kitaptaki abla da diyor ki bu yaşa geldim mi ,evlenme ümidimde yok mu ? O zaman dağıtayım .Benim de takıldığım nokta bu oluyor.Ablanın yetişme şekli onun bu şekilde düşünmesini sağlayacak şekilde değil ki.
Historicallarda genel olarak ( hatta belki de aşk romanlarında mı desek ) bu var ,cüretkar olursan bir kont,bir dük bir markiz bulmaman mümkün değil.Ama devir cüretkar kadınların övüldüğü bir devir değil sanırsam .Kendi tarihimiz olmadığı için fazla atıp tutamıyorum .
Ek olarak genelde kapaklar hakkında konuşmam ama bu görselin kaçıncı kullanımı sayabilen var mı ilk aklıma gelen Stephanie Laurens- Şeytanın Gelini 

Yurt Dışı kapağı

Sibel
Sarah’ın bundan önce yayınlanan kitabını okuyup beğenmemiş (Aşk Mevsimi) demek ki The Rules of Scoundrels serisinde olayı bitmiş yazarın diye düşünmüştüm.Ancak bu kitap yanıldığımı gösterdi. Çünkü gayet güzel bir seri başlangıcı yaptı.
Ben Gül kadar detaya takılmayıp,sıkılmadan severek okuyup bitirdiğim bir kitap olarak yorumumu yapacağım ama benim de takıldığım tek nokta kitabın isminin saçmalığı.Evet kadın karakter kendince bir liste yapıp 9 kural belirliyor ama bu daha çok çapkını baştan çıkarmak için değil hayatına heyecan katabilmek içindi.Çapkını ayarlaması olayın artısı oldu =D 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder