29 Nisan 2015 Çarşamba

K. A. Tucker-Lanetli (Causal Enchantment Serisi 1)


K. A. Tucker-Lanetli 

"Aşk, macera, tehlike, ihanet… bu seride hepsi var."
-The Bookish Babes-
"Dozunda macera ve aşk beni kitabın içine çekti ve sonuna kadar koltuğumun kenarında tuttu."
-Shelly Crane, New York Times ve USA TODAY Çok Satan Yazar-
"Bu hikâyede hiçbir şeyi tahmin etmeniz mümkün değil!"
-Magical Urban Fantasy Reads-


Evangeline gençlik yıllarında adeta görünmezdi. Koruyucu ailesi duygusuz bir robota benziyordu ve sınıf arkadaşları genel olarak o yokmuş gibi davranıyorlardı. On sekiz yaşına girmek üzereydi ama tamamen yalnızdı ve birileriyle bağ kurmak için yanıp tutuşuyordu. Herhangi birisiyle…


Bir kafede Sofie ile karşılaştığında aradığı kişiyi bulduğunu düşünmüştü. Sofie'nin asistanı olması için sunduğu teklifi kabul ederek her şeyini geride bırakıp Manhattan'a taşındığında, kendisini pırlantaların ve sınırsız harcanan paranın sıradan olduğu, lüks bir dünyanın içinde bulmuştu.
Tüm bu cömertliğin ortasında, etrafında dönen gariplikleri göz ardı etmesi son derece kolaydı: Sofie'nin sergilediği tuhaf ve şiddet eğilimli davranışları, canavar gibi koruma köpekleri. Hatta kâbuslarında gördüğü kanlı cinayetleri, mağaralarda yaşayan evsizleri ve beyaz gözlü iblisi, özellikle de yakışıklı Caden'ı. Ama bir gece uyandığında boynundaki diş izleri bu peri masalının çabucak uçup gitmesine neden olmuştu. Yavaş yavaş Sofie'nin ve arkadaşlarının sırları ortaya çıkıp da diş izlerinin açıklaması ve rüyaları netleştikçe, gerçeğin hayal bile edemeyeceği kadar korkunç ve gizemli olduğunu fark etmişti. Şimdi, Evangeline'in yalanlarla dolu bir dünyada hayatta nasıl kalacağına karar vermesi gerekiyordu!


Gül
Ne arasanız var kitapta aşk,vampiler,büyü ,başka boyut, yok yok
Sibel
Bu yazarın On Küçük Nefesini okumuş ve beğenmiş biri olarak kitabı tereddüt etmeden okumaya başladım.Ama  Jamie McGuire gibi bu yazarda fantastik konusunda beni hayal kırıklığına uğrattı.Farklı olsun diye uğraşılmış ama olmamış…



Spoliersiz kitap hakkında tek bir şey yazılamayacağı için Dikkat


Gül
Serinin adını çevirirsek “Nedensel Büyü” ki kitapta da birebir böyle geçtiği yer var.Nedensel büyü de şu (benim anladığım ) Bir cadı bir konuda büyü yapabilir ama büyü kendisi nasıl isterse öyle işler.Büyü oldu mu sana kendi aklı olan bir canlı. Ya da  yazar Sofie yi ancak bu şekilde temize çıkarabilirdi.Çünkü her zaman böyle değil,ışınla bunları buradan dediğinde şak diye doğru çalışıyor,tamamen keyfi bir şey olmuş büyü.Sofie hem vampir hem cadı ,olmaz deniyor Caden tarafından ,cevap hazır büyü yaptım oldu.Yani yazarın bu nasıl oldu diye düşülecek her yere uygulaması bu ,”büyü ile yaptım oldu ya da büyü böyle işledi elimden bir şey gelmez”.

Klasik bir YA ile sıradan olmamak için her şeyi karıştırmış bir fantastik karışımı kitap demiştim.O kadar karışmış ki yazar bile ancak 4 kitapta toparlayabilmiş .Büyü olayını anlattım,başka mutant vampirler var .Neden gerekli derseniz eh iyi vampir kötü vampir  olması lazım değil mi ?Nasıl mutant olmuşlar vampir emerek ( *2 vampir olursan mutant olursun ve kötü olursun yani) .4-5 adet iyi vampirimiz var ( Vampirlerle ilgili tüm o klasik güneş ışığı,haç, sarımsak ,soğan vs vs unutun) Üstüne bir boyutlar arası yolculuğu ekleyin.Başka yerden vampir ithal etmeleri gerektiği için başka boyuta gidiyor kızımız.Neden vampir ithali gerekli oldu derseniz Sofie nin yaptığı büyü ile alakalı .Yine kafasına eseni yapan büyü. (Yorum yazdıkça kitaba olan notum düşüyor iyi mi ? )

Kızımız saf, onsekiz yaşında bile bu kadar saf değildim.Yani dün tanıştığım biri “ Hadi seni New York a götüreyim” dediğinde bile “ dur bira dakika kimsin nesin seni tanımıyorum” derdim sanırım.Eva gibi hadi gidelim demezdim.Kızımızın sebepleri var mı  ?Var  ,ama bütün kitap boyunca kıza bu söyleniyor “Sen biraz safsın herkese inanıyorsun.” Haklılar mı? Evet.

Serinin Yurt Dışı Kapakları


Sibel

Birçok detayı Gül yazdığı için onları atlayarak genel bir yorum yapmak istiyorum.Yazarın anlatımı, akıcılık vs güzel ama konu saçmalayınca bunların hiçbir önemi kalmıyor haliyle.Kızın saflığı salaklık boyutuna varıp üstelikte bu tüm hikaye boyunca sürekli olarak devam edince (boyut falan kar etmiyor ablaya,her yerde aynı saflıkta) insan ister istemez ayy off yeter yav oluyor (saf derken masum anlaşılmasın,kelimenin diğer anlamlarında saf). İyi vampir,kötü vampir,cadı,vampihayvan,kafasına göre takılan büyüler,kocaayak tadında insanlar,İngiliz uşak rolü yapan druid olması muhtemel yaşlı İrlandalı,uyuşturucu baronu ve çocukları…. Serinin diğer kitaplarında bu listeye iblis,melek,titanlar, uzaylılar vs eklenmezse şaşırırım =p

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder