10 Nisan 2015 Cuma

John Scalzi-Kırmızı Üniformalılar



John Scalzi-Kırmızı Üniformalılar

Yaşlı Adamın Savaşı serisiyle çağdaş bilimkurgu okurlarının gözünde önemli bir yer edinen John Scalzi, Hugo ve Locus ödüllü romanı Kırmızı Üniformalılar ile dönüyor. Kırmızı Üniformalılar, Uzay Yolu ve benzeri uzay maceralarını seven okurlar kadar, üstkurmaca meraklılarını da tatmin edecek.

Evrensel Birlik'in bayrak gemisi Gözüpek'e atanan Asteğmen Andrew Dahl, çok geçmeden bazı gerçeklerin farkına varır. Her dış görevde uzaylılarla ölümcül bir mücadeleye girilmekte, geminin kıdemli subayları bu mücadelelerden daima sağ çıkmakta ve düşük kıdemli bir tayfa muhakkak ölmektedir. Bu konuyu araştırmaya başlayan Andrew ve meslektaşları, hayatlarını kurtarmak için zaman ve uzayda son derece tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar.
(Tanıtım Bülteninden)



Gül
Eğer bilim kurgu seviyorsanız ,uzay dizilerinin  jargonuna hakimseniz çok eğlenceli ve çok farklı, fakat türden hoşlanmıyorsanız bu ne be dersiniz.





Normalde yazacağımdan oldukça farklı  bir yorum olacak, spolier alarmı bile yok farkındaysanız .Çünkü kitapla ilgili söyleyeceğim herşey kitabı okurken keyif kaçırır.

Ama bu kitabı kimler okumalı konusuna azıcık değinmem lazım ,çocukluğunuz TRT başında Star Trek izleyerek geçti ise ,büyüdüğünüzde hala uzay dizilerinde zevk alıyorsanız,yani tüm o uzay dizisi terminoljisine hakimseniz, absürt mizah size uzak değilse, bence eğlenerek okursunuz.

Ben daha geçen sene abim nereden buldu ise taa 1965 lerden kalma Star Trek leri oturup ailecek izleyip  kahkahalar atarak seyretmiş biri olarak, kitabı çok zevk alarak okudum.Orjinal bir konu olmayabilir ama bence çok güzel işlenmiş

Azıcıkta olsa  ne anlattığını  belli edebilmek için 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder