13 Nisan 2017 Perşembe

Claire Wallis-Dalgalar - Push Serisi 2


Claire Wallis-Dalgalar 
Claire Wallis’in çok satan Köprü serisinde hikâye Dalgalar romanı ile şimdi de David’in ağzından devam ediyor…
 “Benim gibi birinin, dünyanın etrafını sarabilecek uzunlukta bir günah listesi bulunan birinin af bulması imkânsızdı.”
 David Calgaro’nun sırları vardı ve sevdiği tek kadın, o sırları korumak uğruna büyük bir bedel ödemek üzereydi. Tüm hayatını bir amaç ve kontrol duygusu arayarak geçirmişti. Ve bunları tek bir yerde, mükemmel bir anda bulmayı başarmıştı; başka birinin hayatının mutlak kontrolünü elinde tuttuğu bir anda.
 David kurtarılamaz, onarılamaz, doğru yola sokulamazdı. Ama Emma Searfoss, onun ruhunu etkisi altına alacak küçük bir umut ışığı yaratmıştı. Af imkânsız olsa da, hayatın imkânsız olmadığına inanmasını sağlayacak bir umuttu bu. Belki de David, olduğunu sandığı kişi değildi. Belki de olduğundan daha fazlası olmak kaderinde vardı.
 “İlk kitabın hissettirdiği tüm duyguların kat be katına hazır olun.” —RT Book Review
 “Okurken kalbim hızla attı, resmen gümbürdüyordu. Çılgına döndüm ve yazılan her kelimeye bayıldım. Kesinlikle heyecanlandırıcıydı. Tüylerim diken diken oldu ve karakterlerle birlikte her bir ânı yaşıyormuşum gibi hissettim. Gerçekten, bu hikâye uzun bir süre aklımdan çıkmayacak.” —Aestas Book Blog
 “Karakter gelişimleri inanılmaz. Hikâyenin akışı da açık ve kusursuz. Olay örgüsü ise tarif bile edilemez.” —Smut Book Junkie Book Reviews
 “Wallis’in Köprü Serisi’nin ikinci kitabı okuru ilk kitabın sonundaki sürüncemeden alıyor ve dramatik sona varan, insanın ağzını açık bırakacak türden bir hız treni yolculuğuna çıkarıyor. İlk kitabın hissettirdiği tüm duyguların kat be katına hazır olun.” —RT Book Review


İlk kitap Köprü nün yorumu için Tık Tık 

Gül
Ana fikri çocuklarınız küçükken sevin ki psikopat olmasınlar ,en azından yanlarında intihar etmeyin.


Zorla okunura yakın

Sibel
Ben çok sevdim bu yazarı ve kurgusunu.Copy-paste bir sürü ıvır zıvırdan bin kat daha iyiydi.Tabi dark romance seviyorsanız.


Gül (spolierlı gibi gibi )
İlk kitapta pek emin değildim ama bu kitapta David’in düşüncelerinin içine girme “şansımız” olduğundan daha emin oldum ,aslında David’de bir tür Grey ,ama bu garibanın parası olmadığından öyle sözleşme falanla uğraşmayıp, kontrol etme isteğini daha fazla canice ama daha az sadistçe yöntemle tatmin ediyor. Sibel kitabı çok sevdiği için kesin bana kızacak ama ben  ‘dark romance’ leri  onun kadar sevmiyorum üzgünüm. Ama kitabın sonu sizi ( en azından beni ) şaşırtmıyor , Amerikan halkının ve yine benim ilahi adalet duygumuzu tatmin ederek bitiyor.

Sibel
İlk kitabın finalinden sonra ikinci bir kitabın varlığı bile o finalin arkasından gelecekleri az çok tahmin etmenize neden oluyor elbette.Ancak yazar onu bile o kadar güzel kurgulamış ki olaylara lap diye atlamıyorsunuz, sizi önce güzelce bir hazırlıyor. Kitap genel olarak David üzerinden ilerliyor. Çocukluğu, diğer kadınlara yaptıkları sırasındaki hisleri falan her şey o kadar paralel ilerliyor ki kitabın %80 i iç sesten oluşmasına rağmen sıkmadı beni. Umarım gereksizce uzatıp sündürmez dediğim noktalarda ise yazar her seferinde ortaya yeni bir hendikap attı ki sadece tek başına bu bile yazarı iyice sevmeme neden oldu.



Gül’ün yukarıda yazdıkları yanlış değil ama o yorumu okuyunca nedense insan işin içinde seksle, BDSM ile ilgili bir şeyler varmış gibi algılıyor (Grey adını kullandığından olsa gerek =D ) ama sizi yanıltmasın öyle bir durum yok hatta kurgunun alakası bile yok.
Ben kurgu romanlarda ilahi adaletmiş,benim iç rahatlığımmış falan bakmadığım için bu kitabın sonunda resmen çığlık attım ama farklı bir final olsaydı da yakışmazdı yavvv diyerek zor sakinleştirdim kendimi diyebilirim =D  Veee nedense tüm seri boyunca David’i okurken gözümün önüne hep Fight Club daki Brad Pitt geldi <3
Yazarı sevince hemen diğer kitaplarına da bakayım dedim ama ne yazık ki sadece bu iki kitabı gözüküyor basılmış olarak =(

Gül
Aslında seksle  ilgili olarak benzetmemiştim ,aynı makus talih,kötü çocukluk dönemi,taciz açısından demiştim.Grey kendine başka bir yönelim bulmuş David ise bambaşka .Ama sonuçta ikisi de kötü çocukluk geçirmiş ve ikisinde de “baz” olarak bir kontrol etme isteği var yöntemler farklı olsa da . Ama David in yönelimleri ve bu kitapta David'in bakış açısını gördüğümüz için düşünceleri beni karakterden o kadar uzaklaştırdı ki hikayeyi sevemedim.
Bir de unutmuşum keşke Matt’in beyni içinde bu kadar gezmeseydik  valla … Kitapta en sıkıldığım yerler oralar oldu.



Sibel
Evet bu şekilde daha  açıklayıcı oldu.Çünkü Grey dendiğinde ilk olarak aklıma BDSM geliyor benim =D Ama Gül diyene kadar benim aklımın ucundan bile geçmemişti Grey ile David’in karakter benzerliği. İlk kitapta da David ile ilgili farklı fikirlerimiz vardı Gül ile bu kitapta da devam etmiş gözüküyor zira David’in yönelimleri,bakış açısı,düşünceleri tam tersi beni soğutacağına hikayeyi daha anlamlı kıldı gözümde.
Salt Matt’li bölümler evet gereksizdi belki ama sanki bana olaylar arasında mola noktaları gibi geldi o 2-3 sayfalık bölümler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder