21 Kasım 2016 Pazartesi

Sibel Üç Ergen Kitabıyla


Jennifer Mathieu – Alice Hakkındaki Gerçek
Laura Nowlin – Eğer Benimle Olsaydı
Leila Sales – Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak

Ruhu genç olan arkadaşımız okudu yorumladı 






Jennifer Mathieu – Alice Hakkındaki Gerçek
Herkes Alice'in bir partide iki çocukla yattığını biliyor.
Ama Brandon'ın kaza yaptığı sırada Alice ile mesajlaştığını biliyor muydunuz peki?
Bu doğru. Kime isterseniz sorun!
Dedikodulara göre Alice tam bir sürtüktü. Bu, Healy Lisesi'nin tuvaletinde herkesin görebileceği şekilde yazıyordu. Ve okul takımının yıldız oyun kurucusu bir araba kazasında öldüğünde dedikodular kontrolden çıktı.
Bu etkileyici çıkış romanında Healy Lisesi'nin dört öğrencisi; meşhur partiyi veren kız, araba kazasından kurtulan çocuk, eski en yakın arkadaş ve yan komşu, hepsi Alice hakkında bildiklerini anlatıyor.
Peki, ama Alice hakkındaki gerçek tam olarak ne? İşin doğrusu bunu öğrenebileceğimiz tek bir kişi var: Alice'in kendisi.

“Özgün karakterler hem popüler olma ihtiyacının ne kadar yok edici olabildiğini hem de adaletsizlik karşısında direnç gösterme becerisini şaşırtıcı derecede gerçekçi bir anlatımla gözler önüne seriyorlar. Kaçırılmaması gereken bir hikâye.”

- Amazon Ayın Kitabı, 2014 Haziran

“Laurie Halse Anderson'ın Konuş Benimle'sini sevenler, Mathieu'nun çıkış romanına bayılacaklar; gerçekçi ve tam on ikiden isabet!”

- Voya, Starred Review

“Umut vadeden yeni bir kalemden, birisinin adına leke sürmek konusu üzerine yazılmış sert ve yüze tokat gibi çarpan bir çıkış romanı.”

- Booklist

“Toplumsal dinamikler üzerine yazılmış, sürükleyici ve ilgi çekici bir hikâye.”

- BCCB

“Farklı karakterlerin anlattığı Alice Hakkındaki Gerçek, alışılagelmiş genç kız anlatımının dışına bir çıkış romanından beklenmeyecek ustalıkla çıkarak

türe yeni bir soluk getiriyor.”

- Kirkus Reviews

“Matthieu dedikodu, yalan ve birisinin adını lekeleme konularına başarılı ve duyarlı yaklaşımıyla çıkış romanı Alice Hakkındaki Gerçek ile Dedikoducu Kız'ın pabucunu dama atıyor.”

- Chicago Public Library


orta şekere yakın 

Sibel

İşin açıkçası daha farklı bir şeyler ummuştum ama okuduğum hali de fena sayılmazdı.Alice ile ilgili olaylar, bir şekilde kendileri ile ilgili kısımları bencillik,korkaklık ve utanç nedeniyle dile getiremeyen  4 farklı karakterin ağzından anlatılıyor hikaye. Farklı bir anlatım ama sizi sıkmıyor veya takibi zorlaştırmıyor. İnsanların koyunlar gibi sorgulamadan birbirlerini nasıl takip ettiklerini, nasıl sorgulamadan yargısız infaz yaparak birinin hayatını karattığını okuyorsunuz .Değişik bir konu, akıcı bir anlatım ve nispeten kısa sayfa sayısıyla bir çırpıda okunup bitiyor kitap.



Laura Nowlin – Eğer Benimle Olsaydı
Aslında o ağustos gecesinde Finny'nin yanında değildim. Ama keşke yanında olabilseydim. Hava yağmurluydu. Finny'yle sevgilisi Sylvie Whitehouse, Finny'nin arabasındaydılar. Babasının Finny'ye on altısında aldığı kırmızı arabada… Yağmurun altında hızla ilerliyorlardı. 

"Tartışıyorlarmış," demişti herkes. Fakat kimse neden tartıştıklarını söylememişti. Onlara göre neden tartıştıklarının bu hikâyede bir önemi yoktu aslında. Ama ortada başka bir hikâye daha olduğunu bilmiyorlardı. Bildikleri hikâyenin satır aralarına gizlenmiş başka bir hikâye, benim hikâyem… İşte bilmedikleri o şey; diğer bir deyişle tartışmanın sebebi, benim hikâyem için o kadar önemliydi ki… Gelin size hikâyemi anlatayım.

Herkesin gözdesi bir çocuk, 
herkesin gözünden kaçan bir kızla karşılaşınca...



Sibel

Oldukça uzun (424 sayfa),baya depresif,acımasız ve gerçekçi bir son,kimi yerde kısa kısa cümlelerle bezdiren bir anlatım olsa da geneli itibariyle akıcı bir dil,sıkılmadan okunan bir hikaye. Bittiğinde beğendim mi ben şimdi bu kitabı dediğim türden bir kitaptı. Ama 424 sayfayı elimden bırakmadan, bir gecede okuyup bitirdiğime göre olmuşşş u hak ediyor demektir benim için.





Leila Sales – Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak
Elise Dembowski için zorlu işler korkutucu değildi. Aslına bakarsanız zorlu işleri tercih ediyordu. Hayatı boyunca büyük işler, tüm enerjisinin gerektiği projeler üstlenmişti. On beş yaşına geldiğinde hayatının en önemli, en büyük projesine atılmıştı: Havalı olacaktı. Ama ne yazık ki başarısız olmuştu. Feci halde. Ve etrafındaki her şey hızla paramparça oluyordu.
Artık Elise'in sosyal hayatı eskisinden de berbat durumdaydı, tabii bu mümkündüyse. Ve bir gece sokaklarda başı boş dolanırken bir gece kulübüne rastladığında, varlığından haberdar bile olmadığı bir dünyanın kapılarını aralamıştı. Âdeta bir gecede her şey değişmiş ve okulun ezik lise ikinci sınıf öğrencisi en popüler DJ'e dönüşmüştü. Elise nihayet her zaman istediği şeylere sahipti: Arkadaşlar, popülerlik ve hatta belki aşk… Ta ki gerçek hayat tüm bunları elinden almaya kalkana kadar.
Şaşırtıcı derecede keyifli ve farklı bir anlatıma sahip Leila Sales'tan kişilik, ilişkiler ve müziğin birleştirici gücü hakkında hayat dolu bir roman.



Sibel
Fena sayılmazdı ama bizim yaşa göre azıcık hafif kaçıyordu =D
Fazlasıyla ergen konulu, akıcı anlatımıyla okurken sizi sıkmayan ancak bizim gibi 40 yaşını aşmış bayanların artık hikayede verilmek istenen dersleri çoktannnn aldıkları için okunsa da olurrrr okunmasa daaaaa tarzı bir kitaptı.20 hadi bilemedin 25 yaş altı arkadaşlara tavsiye edilir ;) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder