14 Eylül 2015 Pazartesi

Lisa Renee Jones - Senin Yerinde Olsaydım (Kayıp Günlükler Serisi -1)



Lisa Renee Jones - Senin Yerinde Olsaydım
Bu sayfalar, bir kadının yasaklı dünyasına açılan gizemli bir kapı. Kapının ardında ise sıradan birinin asla hayal edemeyeceği bir dünya saklı; acının zevkle, korkunun aşkla karıştığı bir dünya. Tutkunun önüne ne gelirse yakıp küle çevirdiği o ilkel ateşin ve aşkın en saf hali gizli bu satırlarda. Ne duyarsan duy ya da ne görürsen gör devam edebilecek, bana hazzın ve acının en büyüklerini yaşatan gizemli adamın kim olduğunu çözebilecek
kadar cesur musun? Benim yerimde olsaydın, cevabın ne olurdu? Sıradan bir lise öğretmeni olan Sara McMillan’ın cevabı evetti. Ta ki bir rastlantı sonucu okuduğu o günlükteki kayıp kadını bulmaya çalışırken, git gide hiç tanımadığı o kadına benzediğini, onun hayatını yaşamaya başladığını fark edene kadar. Rebecca’yı içine çekip yutan, parlak ışıklarla dolu sanat dünyası, Sara’ya boyun eğecek miydi? Yoksa onun da sonu bu ateşli, gizemli ama bir o kadar da tehlikeli adamın kollarında mı gelecekti? Kimdi bu adam? Peki, ya ben kimdim? Korku, nasıl böyle baştan çıkarıcı olabilirdi? Öğrenmeye hazır mısın?

Gül
“Macera ararsan bulursun” ana fikirli bir kitap

Sibel
Kitabın yaklaşık yarısından sonra sanki yazar bu kadar iç ses ve karamsarlık yeter günümüz akımına dönüş yapıp piyasaya uyayım deyip tarz değiştirmiş gibi geldi bana.



Gül
Okumaya başlamadan önce “über erotik” diye bir laf aklımda kalmıştı.Günümüz erotik bir çok romanına göre mütasıp sayılabilir.Ayrıca yazar akıllı davranarak, bir merak unsuru olarak günlükleri koymuş araya ki ,kızımızı gazlayan da kafasını bulandıranda hep o günlükler.
Erkek karakterimizse yakışıklı ( tabii ki ) zengin ( Allah ın emri ) sorunlu ( ona ne şüphe ) ressam ( yok bu sefer takım elbise ) ,genç yaşına rağmen çokk ünlü ,bebekken yaptığı resimleri satmaya başlasa ancak bu kadar zengin olur diyeceksiniz yok aileden de gelmiş para .
Kızımızın sırları var o yüzden onu  yazmıyorum,ama tabii ki bir erotik roman olduğu için salak olması kaçınılmaz fakat  emsallarine nazaran daha akıllı.
Serinin buçuklar hariç 6 kitap olması ise cidden çok şaşırtıcı ,tamam ortada bir gizem falan var ama kitapta 6 kitaplık konu yok bence.

Sibel

Kitabı okumaya başladım ve ilk yarı neredeyse sırf iç ses olduğu için inanılmaz daraldım diyebilirim. Ancak daha sonra hem anlatım hem de kadın karakterimiz anlayamadığım bir şekilde değişiklik gösterip  olay moda erotik kitap klişesine bürününce ne oluyoruz layn dedim.Başlangıçtaki utangaç,içine kapanık,öğretmen olan kızımız kaybolan Rebeca için endişelenip onun günlüklerini okuyup takıntı yaparken ,ikinci yarıda bir anda fettan bir kişiliğe bürünüp düdüşme manyağı kesilince haliyle şaşırdım.Bence de Gül’ün dediği gibi yazar piyasa kitabı yazıp,diğerlerinden farklı olsun diye içine günlükler vs gizemini sokarak farklı birşeyler yapmaya çalışmış.Sonuç olarak tam olarak net bir şekilde beğendim veya beğenmedim diyemeyeceğim bu kitap için.Başlarda çok sıkıldım,sonunda ise devamı nasıl olacak acaba diye merak ettim.Bakalım devam kitabı nasıl olacak. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder