18 Temmuz 2016 Pazartesi

Sibel okudu yorumladı ,üç orta şeker

Jennifer L. Armentrout – Kimi Seçtiğine Dikkat Et 
( Karanlık Elementler Serisi 3 )
Cinda Williams Chima – Savaşçı Varis
 ( The Heir Chronicles 1 )
Eleanor Wood – Rock Star Sevgilim



Jennifer L. Armentrout 
Kimi Seçtiğine Dikkat Et 

"Karanlık Elementler" macerası, serinin üçüncü kitabı Kimi Seçtiğine Dikkat Et ile soluk soluğa sürüyor!

Her seçimin bir sonucu var. Ama on yedi yaşındaki Layla herkesten daha zorlu seçimlerle, daha ağır sonuçlarla karşı karşıya… Işık mı karanlık mı? Kışkırtıcı iblis Roth mu, koruyucu Muhafız Zayne mi? Hepsinden zoru da hem iblis hem Muhafız olan Layla'nın hangi yanını seçeceği…

Üstelik Layla yeni bir sorunla karşı karşıya: İblislerin en ölümcülü olan Lilinlerden biri kaçtı ve en yakın arkadaşını ele geçirdi.

İki dünyanın, iki yakışıklının arasında bölünmüş olan Layla, eski bir pazarlığın kıskacında bir çözüm bulmaya çalışıyor. Sırlar her yana saçılmış, doğruyla yanlış birbirine karışmışken yapılabilecek tek şey sadece kalbinin sesini dinlemek ve var gücünle savaşmak!
İkinici kitabın yorumu için tık tık 
ilk iki kitap hatırına


 Sibel
Bu yazar düzgün final yazamıyor .
Diğer serilerinde de aynı şey olmuştu.Son kitaba kadar heyecanlı,güzel olan hikaye finalde çuvallamıştı (bkz lux serisi ).Bu seride de aynı durum var.İki kitaptır nedir,ne değildir,nasıldır falan diye deli heyecanla olmasa bile sıkılmadan devam eden hikaye doğru dürüst final bulunamaması sebebi ile resmen çöpe gitmiş bana göre.Bazı gizemleri sonuca bağlayabilmek adına uydurulmuş mantık hatası dolu çözümler (Bambi olayı,Lilith’in nasıl öldürüleceğinin nerdeyse 40 kere Layla’ya söylenmesi ama onun hala ama ben nasıl oluyordu bilmiyordummmm halleri gibi) ve en tosuruk final kaçışlarından biri olan sevgi her şeyi çözer olayı neticesinde ben bu yazarın final yazma özürlü olduğuna karar vermiş bulunuyorum.Finale çok takılmam ,ben zaten yüzeysel,çok irdelemeden, sadece kafam dağılsın diye okuyacağım bir seri arıyorum derseniz (ben bazen böyle arayışlarda oluyorum) ilk 2 kitap hatırına alın okuyun. Yok tersi ise çok da acale etmeyin okumak için.Bir de araya spoiler sokuşturayım (gerçi spoiler sayılmaz zaten Layla’nın kimi seçeceği gün gibi belli) ; yazar kesinlikle sarışın erkeklerden hoşlanmıyor bence =D (bkz Melez Sözleşmeleri Serisi)


Her zamanki gibi bir kitabı okurken sıkılınca başka şeylere sarma huyum bu kitapta da ortaya çıktı elbette.Kitabın karakterlerinden birinin adı Ölüm.Onun olduğu sahnelerde aklımda sürekli Çılgın Korsan Jack’in (ki en sevdiğim çizgi filmlerden biridir) Bay Öl-üm lü bölümü aklıma gelip durdu,bastım kahkahayı (üstelikte en sevdiğim bölümlerden biridir izlemek için tık tık ) =D 




Cinda Williams Chima – Savaşçı Varis 
Gerçek dünya ile efsaneyi ayıran gizemli bir perdenin ardında, birbiriyle mücadele eden iki büyük hane... Büyüye ve onun gizli emanetine hükmetme savaşının ortasında kalan genç bir adam...

On altı yaşındaki Jack, Ohio'nun ufak bir kasabasında harika bir hayat sürmektedir. Onu lisedeki sınıf arkadaşlarından ayıran ise her gün almak zorunda olduğu ilaç ve göğsündeki büyük yara izidir. Jack bir gün ilacını almayı unuttuğunda aniden kendini hiç olmadığı kadar güçlü ve özgüvenli hisseder. Ancak gücüne hâkim olamayıp futbol seçmelerinde bir oyuncuyu öldürmesine ramak kalınca ürpertici gerçeği öğrenir: O aslında aramızda yaşayan büyülü insanların oluşturduğu gizli bir topluluğun, Weirlind'in üyesidir.

Bu topluluğun başında da birbiriyle rekabet halindeki Kızıl Gül ile Beyaz Gül Haneleri yer almaktadır ve güçlerinin kaynağı Oyun'dan gelmektedir. Savaşçıların ölümüne dövüştüğü bu turnuvada kazanan hane Weir'i yönetmektedir.

Ve Jack basit bir Weirlind üyesi olmadığını, aynı zamanda son savaşçılardan biri olduğunu, tam da iki hanenin turnuva için oyuncu aradığı bir zamanda öğrenecektir.

"Chima'nın geniş hayal gücünün ürünü olan bu dünyada, şaşırtmaca ve sürprizler, kurgu geliştikçe daha da anlam kazanıyor. Tıbbi manipülasyonlar, hiyerarşik toplumlar ve eğlencesine kan hırsı gibi konuların işlendiği ahlaki alt metin sürekli gelişirken hızı da asla kesilmiyor. Macera, fantazya ve bilgisayar oyunu seven okurlar bu kitabın içinde kaybolacaklar." 
-Bulletin of the Center for Children's Books-

"Sürprizlerle ve entrikalarla dolu, neredeyse kusursuz bir roman..." 
-Voya-

"Kadim büyüleri ve modern gençliği zekice birleştiren bir hikâye." 
-Kliatt-

 
Olmuşa yakın
Sibel
Sıkmayan güzel bir seri başlangıcı ama tam kararımı devam kitabı belirleyecek.
Bazı kitapların nasıl olduğu hakkında devam kitaplarını okumadan karar vermekte zorlanıyorum. Zira ilk kitapta göze batan,havada kalan bazı şeyler nedeniyle puan kırdığımda ve devam kitaplarında bu tür şeyler bir yerlere bağlandığında haksız puan kırmışım gibi oluyor.Savaşçı Variste  öyle hissettiğim kitaplardan oldu.Kitabın geneli itibariyle azıcık havada kalan bir durumlar vardı.Arada minik mantık hataları (mesela Becka’nın daha önce hep beraber evlerinde yemek yemelerine rağmen Lee ve Linda’ya daha sonra aaa siz tanışıyor muydunuz diye sorması ve ya öğleden sonra saat 14.00 de güneşin tam tepede olup gölgeleri yok etmesi gibi) ya da hımm dediğiniz yerlerde vardı ama anlatımı akıcı olduğundan sıkılmadan keyif alarak okuyorsunuz tüm kitabı.Hikayenin bazı yerlerinde Harry Potter’dan esinlenmeler hissediliyor ama iki kitap da büyücülük ile ilgili olduğu için her halde kaçınılmazdı böyle olması.
Kitapta beni rahatsız eden tek şeye gelecek olursam ; Şimdi bu fantastik dünyada iki aile var.Beyaz Güller ve Kızıl Güller.Bütün hikaye boyunca bunları okudukça İbrahim Tatlıses’in sesi beynimde ‘Beyaz gül kırmızı gül güller arasından gelirrrrrr’ diye yankılandı ve benim bütün konsantrasyonum bozuldu =D Dinlemek için tık tık =D




Eleanor Wood – Rock Star Sevgilim
Kalp spazmı geçirtecek kadar romantik, kahkaha krizlerine sokacak kadar komik bir gençlik kitabı... Ünlü bir rock grubunun yakışıklı ve yetenekli solisti Jackson Griffith'e on üç yaşından beri âşık olan Tuesday'in, üç arkadaşı ve annesi dışında kimsenin okumadığını düşündüğü bir müzik blogu vardır. Sıradan ve hatta çok zaman sıkıcı da bir hayat yaşayan Tuesday, lise bitirme sınavlarına hazırlanır, boş vakitlerinde ikinci el mağazalarını talan eder, sıkça saçlarını boyatır ve blogunda yazar.

On sekiz yaşına bastığında âşık olduğu Jackson Griffith artık çoktan Tuesday'in ilgi alanından çıkmıştır. Fakat hayat bu ya, bazı mucizeler ondan vazgeçtiğinde gerçekleşir. Artık Tuesday'le ilgilenme sırası meşhur rock yıldızı Jackson'dadır. Genç kızın müzik blogunu keşfeden yakışıklı solist, bıraktığı mesajlarla Tuesday'in sıkıcı hayatını ya renkli ve heyecan dolu bir peri masalına dönüştürecektir ya da her şey bir trajediden ibaret kalacaktır. Bundan sonrası Tuesday'in yapacağı veya bir türlü yapamayacağı seçimlerine bağlıdır.




Sibel
Bizim yaşımızdakilere göre olmayan, sıradan bir gençlik kitabı.
Yayınevine dikkat etmeden (Genç Destek)  ve özeti de düzgün okumadan aldığım için kitabın gençlik kitabı olduğunu ancak okurken bu ney layynn olduğumda anladım. Bu aydınlanmanın ardından kitaptan beklentilerimi düşürerek okumaya devam edince daha bir tahammül edilebilir hale geldi hikaye. Tarz olarak Jennifer E. Smith’e benzettim biraz bu yazarı. Neyse yaşınız 20 üzeri ise okumasanız da olur kitabı (kitapta anlatılmak istenen dersinizi çoktan almışsınızdır çünkü). 20 yaş altında kızınız, yeğeniniz,kuzeniniz vs varsa verin eline okusunlar, salak olmayan kız karakterler ne yapıyor görsünler en azından.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder