14 Temmuz 2016 Perşembe

İki Kitap Birer Yorum

Bu sefer iki ayrı kitaba tek başımıza yorum yazdık birimiz diğerine orta şeker ya da ehh dediğinde içinden okumak pek gelmiyor bazen.

Candace Camp – Asi ve Güzel
 (Willowmere Serisi 1)
Virginia Henley-Kalp Hırsızı  
(The Medieval DeWarenne Serisi 1)



Candace Camp – Asi ve Güzel
Okyanus Ötesinden Gelen Aşk…
Mary Bascombe ve kız kardeşleri, annelerinin ölümünün ardından üvey babalarının onları zorla evlendirmemesi için İngiltere'ye kaçar ve annelerini evlatlıktan reddeden büyükbabaları Stewkesbury Kontu'nu aramaya koyulurlar.
Tesadüfen tanıştıkları çekici Sör Royce Winslow, kız kardeşlerin doğruyu söylediğine inanmamaktadır ama Mary'yle aralarındaki çekim şüpheye yer bırakmayacak türdendir. Bu yüzden, kız kardeşler ailelerinin taşradaki malikânesine gönderildiğinde Royce da peşlerinden gider.

"Yazar her zamanki ustalığıyla karmaşa, mizah ve yanlış anlaşılmaları, her okuru memnun edecek kadar duygusallıkla bir araya getiriyor. Sonuç olarak ortaya iyi yazılmış ve büyüleyici bir hikâye çıkıyor. Camp, okurlarının kalbine tekrar tekrar ulaşmasını bilen bir yazar."
-Romantic Times-


Sibel
Köyden indim şehire temalı,okurken çok sıkmayan ama aman aman da güzel denilemeyecek bir kitap.

Sibel
Amerika’nın köylerinden kopup Londra’nın aristokrat yaşamına uyum sağlamaya çalışan 4 kız kardeşin benzer historicallerden çok da farklı olmayan hikayesi.  ‘ Tesadüfen tanıştıkları çekici Sör Royce Winslow’ kitabın arka kapak tanıtımda yer alan bu cümledeki tesadüf kelimesi bence tesadüfün dibi,teadüfün şeyinin çıkması vs gibi tanımlanabilir ancak.Kızların Londra’ya ilk ayak bastıklarında tanıştıkları Sör Royce’un aradıkları kişinin akrabası çıkması sonucu haliyle hadi leynn oluyorsunuz =) Sonrasında olaylar kızların İngilizlerle kıyaslandıklarında basit,rahat,özgür vs olmaları sebebiyle yaşadıkları komik sahneler,sosyeteye sunulabilmeleri için almak zorunda oldukları eğitim gibi bilindik bir konu üzerinden devam ediyor.Araya da değişiklik olsun diye birazcık macera ekleniyor ki zaten buradaki kötü adamın da kim olduğu açıkça belli oluyor.Ama yazarın akıcı ve basit anlatımı sizi sıkmadan kitabı okuyup,bitirmenizi sağlıyor.

Serinin devamı kızlar üzerinden olur diye düşünürken yazar kızları es geçip erkek karakterlerden devam etmiş seriye.Yani 2.kitapta Fitz’i,3.kitapta Oliver’ı okuyacağız yayınevi seriyi yayınlamaya devam ederse.Kalan iki kızın akıbetini de herhalde bu kitaplardan öğreneceğiz.



Virginia Henley-Kalp Hırsızı  
“Ateşli bir aşk, akıldan silinmeyen karakterler... Kanlı savaşlar... İstikrarlı bir hıza sahip müthiş bir anlatım...”

 Kral Edward Plantagenet’ın en güvendiği savaşçılardan olan Lynx de Warenne, Dumfries Kalesi’ni işgal eder.

 Önceleri elinden evini aldığı dikbaşlı genç kız Jane Leslie’den gittikçe daha çok şey isteyecektir.

 Kraliyet varisi olmak için yanıp tutuşan Lynx, Jane’e yıldırım bir birliktelik teklif eder.
 İskoç geleneklerine göre bu yıldırım birliktelikte erkek ve kadın yasalara uygun bir şekilde beraber olabilir, bir sene ve bir gün sonra ise çift ayrılabilir veya evlenebilir.
 Bu birliktelikten doğan çocuklar ise yasal sayılırdı.

 Savaş meydanında korkusuzluğuyla nam salmış Lynx, âşık olmaktan korkuyordu. Yine de Jane yavaşça onun kalbini çaldı...

Gül
"Cesur Yürek" filminin İngiliz bakış açısından hali ile  "Kalbimin Tek Sahibi" nin copy-paste'ti.



Gül
Açık ve net “Kalbimin Tek Sahibi”ndeki abiden daha yumuşak ( o manada  değilllll) bir abimiz mevcut.Kızımız  halktan  büyücü  bir kız olduğu için sanırım daha mülayım. Gerçi Lordun kız kardeşi onu şirret yapmak için oldukça uğraşıyor.Tarihi aşk romanı gibi gözükse de tarihi bol ama aşkı az kalmış.Hatta Lord ve kızımız ilk yüz sayfa tanışmamış durumdalar.Uzun uzun tarihsel konuları okumaya ve genel hatları ile yazarın diğer kitabına oldukça benzer bir roman okumak istiyorsanız sizi tutmayım.Ama gece saat 1 de  “Ben neden bu salak kitabı okumak için uykusuz kaldım ki “ diye düşünmeyin benim gibi.
Virginia abla nın diğer Türkçe ye çevirlmiş kitabınıda okuduktan sonra Not: Abla sürekli aynı şeyleri yazmış yazmış durmuş be

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder