25 Temmuz 2016 Pazartesi

Rainbow Rowell-Fangirl


Rainbow Rowell-Fangirl
Gerçek ve düş arasında sıkışmış hayalperest bir genç kız...
Bir elmanın iki yarısıyken farklı hayatlara savrulan iki kardeş
Cath bir Simon Snow hayranıdır.
Öyle ya, tüm dünya Simon Snow hayranıdır...
Ancak bu Cath için bir hayat felsefesidir ve o takipçi olma konusunda çok iyidir. İkiz kız kardeşi Wren'le çocukluklarından beri Simon Snow kitaplarını defalarca okumaktan, hayran kurgusu yazmaya kadar, kendilerini seriye adamış, annelerini kaybetmelerini de ancak bu şekilde atlatabilmişlerdir. Büyüdükçe Wren'in hayranlığı azalsa da Cath'in vazgeçmeye niyeti yoktur.
Üniversiteye gidecekleri sırada Wren, onunla aynı odada kalmak istemediğini söyleyince Cath kendi rahat dünyasının tamamen dışında, bir başına kalır. Son derece utangaç olan Cath, kendini yazdığı hayran kurgusuna kaptırmıştır. Hikâyesinde her zaman ne diyeceğini gayet iyi bilmekte ve gerçek hayatta hiç tecrübe etmediği romantizmi öyküsüne yansıtabilmektedir. Wren elinden tutmadan da Cath her şeyin üstesinden gelebilecek midir? Kendi hayatına başlamaya gerçekten hazır mıdır? Ya kendi hikâyelerini yazmaya?..
En önemlisi de Simon Snow sevdasını geride bırakma pahasına yola devam etmeyi istemekte midir?
"Son derece keyifli, sevgi dolu bir gençlik masalı; başarı kaderinde var."
-New York Journal of Books-
"Kesinlikle büyüleyici."
-Kirkus Reviews-
"Rowell, son derece popülerleşmiş hayran kurgusu evrenini ve on sekiz yaşındaki bir kızın aklından geçenleri başarıyla aktarıyor."
-Entertainment Weekly-
"Eğlenceli ve duygusal bir on sekiz yaş hikâyesi, aynı zamanda da genç bir yazarın kendi sesini arayışı... Dokunaklı ve son derece gerçekçi."
-Publishers Weekly-
"Bu kitapta büyü yalnızca değneklerle yapılmıyor; Rowell'ın karmaşık, canlı, sorunlu ve mükemmel ilişkiler kaleme alma konusundaki inanılmaz yeteneği sayesinde yazı, büyüye dönüşüyor."
-Booklist-
"Etkileyici bir on sekiz yaş romanı... Gerçekçi bir yaklaşımla ele alınmış karmaşık konularla dolu; zahmetsiz ve kusursuz anlatım da bu temaları ustaca birbirine bağlamış."
-School Library Journal-
Gül
Good Reads le bu sefer aynı fikirdeyiz ,çok güzel kitap.
Sibel
Bir solukta okundu bitti…

Gül
Yazarın Eleanor ve Park kitabını sevmiş miydiniz ? Cevap evetse bu kitaba bayılacaksınız.Uzun süredir üzerimde olan okuyamama durumunu bu kitapla attım.Elime aldım ve yemek molası bile vermeden bitirmek istedim ( ama mümkün olmadı tabii ) kitap bittiğinde gece birdi ve yüzümde bir tebessüm vardı.Kitap komik diye düşünmeyin ,öyle başlarsanız  hayal kırıklığı olur.Dram da var kitapta ama öyle damardan ağlamadan bırakmam şeklinde değil ,tam tersine gayet sakin bir şekilde ele almış.Yazarın sıkmayan ,yormayan tarzını çok seviyorum ve dip detay vermediği  “son” larını.
Cath bir fanfic yazarı  ve epeyce takipçiside var ,eğer bu tarz konularda pek bilgili  ya da ilgili değilseniz bu konunun işlendiği yerleri sıkıcı bulabilirsiniz ,genç  yeğenlerim olduğundan ve bu konularda beni epeyce bilgilendirdiklerinden ve beh-ri zamanında bende fanfic okuduğumdan o bölümler benim hoşuma gitti açıkçası.


Sibel
Ben de Eleanor ve Park’ı sevenlerden biri olarak bu kitabını da çok sevdim yazarın.Su gibi akıp giden anlatımı,saçmalamayan karakterleri,akıcı olan kurgusu ile tüm kitabı elime aldığım gibi bitirmem bir oldu.
Ben Fanfic ne demek, nasıl olur bilmememe rağmen o bölümlerden rahatsız olmadım açıkçası.Hatta fanficin tam olarak ne olduğunu bu kitap sayesinde anlamış oldum =D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder