6 Ağustos 2015 Perşembe

Jamie McGuire – Tatlı Yalan ( The Maddox Brothers Serisi 2 )


Jamie McGuire – Tatlı Yalan 

Tatlı Bela ve Ayaklı Bela kitaplarının #1 New York Times Çoksatan Yazarından.
 Bir Maddox erkeği severse, bu sonsuza kadardır. Ama ya ilk aşkı siz değilseniz?
Kendini beğenmiş, katı ve acımasız Thomas Maddox, istihbarat bürosunun sahip olduğu en iyi ajandı. Ne kadar hayat kurtarmış olursa olsun, bir tanesi için eli kolu bağlıydı: Küçük kardeşi Travis hapis cezasıyla karşı karşıyaydı. Travis'in tek kurtuluş şansı mafyayla olan sıra dışı bağıydı. Thomas, kardeşi Travis'i kurtarabilmek için FBI ile bir anlaşma yapmıştı.
Liis Lindy işiyle evli, inatçı ve cüretkâr bir FBI ajanıydı ve her nasıl oluyorsa Thomas'ı yumuşatabilen tek kişiydi. Bu da onu Thomas'a eşlik edecek ideal kişi haline getiriyordu. Bir çift gibi görünerek Travis ve Abby'nin bir plajda yapılacak yemin tazeleme törenine katılacak ve Travis'e artık FBI için çalışması gerektiği haberini vereceklerdi. Fakat görevleri sona erip de artık rol yapmalarına gerek kalmadığında ne olacaktı?
Maddox Kardeşler serisinin bu ikinci kitabında, gizemli Thomas Maddox'un dünyasını tanıyacak ve bu anlaşılması güç adamın ilk aşkı olmasa bile son aşkı olmanın ne kadar güzel olabileceğini göreceğiz.


Sibel
Bence FBI yazara bizi ne hallere düşürdün diye dava açmalı.Kitap boyunca bütün ajanların yaptıkları tek şey aralarındaki ilişkileri çözmeye çalışmaktı =p Onun dışında başlangıç kısmı hariç,sonrasında kitabı bitirene kadar sıkıntıdan isilik dökmüş olabilirim.
Gül
Jamie nin yazmaması  gereken kitaplar listesine polisiye ve aşk romanları da eklenmeli .( biliyoruz ki fantastik yazamıyor )

Spolierrrrrr

Sibel
Hah dedim kitabın çıkacağını duyunca  gözlerimi devirerek =D ,Abby ve Trav’ın ilişkisini birde Thomas ve Liis’in gözünden dinleyeceğiz.Neyse yenilen pehlivan doymaz diyerekten yine de gidip aldım kitabı ve okumaya başladım.Güzel bir giriş yaptı başlarda (Abby ve Travis yoktu meydanda).Sert,bükülmez amir Thomas ve karşısında onun kadar dişli ajan Liis.Dedim bol çekişmeli,itişmeli heyecanlı bir hikaye bekliyor beni.Amaaaa erken konuşmuşum.O dediğim dedik,astığım kestik Thomas bir hafta sonunda jöle kıvamına döndü.Tamam aralarında eski kız arkadaştan kaynaklanan bir sorun vardı ve Liis bunun karşısında tavrını gayet güzel koydu ama arkadaş bu konuşmalar kitabın yarısından fazlasında sürekli,habire, durmadan tartışılınca " yiterrrrr laynnnnn" dedim.İçime fenalık bastı kitabı bitireceğim diye.

Gül
Bir hafta sonu mu ? Bence bir gece yetti Thomas ın yumuşamasına ,daha hafta sonu için gitmeden millet sen değiştin demeye başladı ,hafta sonundan sonra ise Küçük Emrah a döndü.O  saçma sapan tartışmalar ,koskaca FBI binasında çat çut kapı çarpmalar,bağıra çağıra aşk tartışmaları olunca “WTF going on men” dedim ,  ya  bu kaaa yıl seyrettiğimiz FBI filimleri yalan söylüyor ya da Jamie.Ortada bir idareci “ne yapıyorsunuz ? Manyak mısınız ? ”  diyen biri yok .Thomas yönetici ise vay haline FBI ın



Sibel
Kitabın FBI’ı ilgilendiren konusu elbette Abby ve Trav ile ilgiliydi.Ancak koskaca FBI bu kadar mı beceriksiz olur arkadaş.Gerçi iş yapmaktansa başta da dediğim gibi bölümde çalışan tüm ajanlar aşk hayatlarını çözmeye çalıştıkları için iş yapmaya pek fırsatları da yoktu.
Birde ilk kitaptan beri takıldığım şu nokta var.Abby o yangın olayında Travis suçlanmasın diye bunu kapıp Las Vegas’a götürdü,evlendiler falan.Hani biz o sırada yangın çıkan yerde değildik diyebilmek için.Koskoca FBI onların orada olduğunu sadece uçak bileti aldıkları kredi kartı saatinden çıkartıyor. Ulan Travis orada yüzlerce insanın önünde maçta kavga ediyordu,köşede duran seyirci değildi.O kadar şahit vardı. Yüzlerce kişinin öldüğü bir olayı soruşturan FBI bu kadar şahitten birini bile mi konuşturmayı akıl etmemiş.Ya da bir kişi bile mi gazetecilere şunla şu kavga ediyordu dememiş,olay ortaya çıkmamış. Yani anlayacağınız hikayenin aşk,meşk,duygusal kısımları ne kadar sıkıcı ve zayıfsa polisiye kısımları da bir o kadar saçmaydı.

Gül
İlk kitapta keşke kimseyi öldürmeyip biraz dumandan zehirlenen insanlar falan olsaydı ,çünkü yazar toparlamaya çalıştıkça batırıyor konuyu.132  USA vatandaşı ölecek Amerika gidip bir ülkeyi bombalamayacak, imkansız.
132 kişi ölmüş diyorsunuz boru değil ,değil Travis i üniversitenin rektörünü bile sokarlardı hapse.Ama bu Jamie nin FBI ı ise birden Travis in ne kadar süper bir muhbir olacağına karar veriyor ve onu FBI ya sokmak için tutuklamaları gereken FBI ajanını bile öldürmeye karar  veriyorlar oha ki ne oha.

Kitaptaki çift aşırı itici idi ( Thomas ve Liis ) ama diğer kardeşlerden ve hatunlarından da şimdiden iğrendim.

Buna yakın bir ciddiyette iş yapıyorlardı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder