28 Ağustos 2015 Cuma

Emily Snow – Teklif ( Devoured Serisi 1 )


Emily Snow – Teklif 

Bir teklif, on gün, sonsuz aşk...
Sienna'nın hayatında düzgün giden tek şey... Durun bir dakika böyle bir şey yok. Bir film kostümcüsü olan Sienna işten kovulmak üzeredir, ailesiyle arası iyi değildir ve aşk hayatı da bir kaplumbağa kadar hareketlidir. Sienna bir gün çok sevdiği büyükannesinin evine haciz geldiğini ve evin yeni sahibinin tahliye sürecini başlattığını öğrenir. Hemen büyükannesinin yanına gider ve karşısında hayatta karşılaşmak istediği en son kişiyi bulur: milyoner rock yıldızı, Lucas Wolfe!
İki yıl önce Wolfe'la korkunç bir gece geçiren Sienna onu karşısında bulunca hem şaşırır hem de sinirlenir, üstelik aralarındaki çekim de tüm ateşiyle devam etmektedir. Wolfe ise Sienna'yı elde etmek için her şeyi yapabilecek durumdadır. Ve bir teklif her şeyi değiştirir.

"Lucas ve Sienna inanılmaz bir çift. Aralarındaki gerilim hiç azalmıyor. Onların tepetaklak olmasını dört gözle bekliyorum."
-KC Book Girl-
"Teklif için tek bir kelime söyleyebilirim: SON! Özellikle benim için muhteşem bir sonla bitiyor, bu yıl okuduğum en iyi kitap."
-This Bookish Endeavor-
"Lucas Wolfe sizi altüst edecek kötü çocuklardan biri. Emily Snow okuyucuyu ilk sayfadan itibaren ele geçiren ve sonuna kadar asla bırakmayan, muhteşem bir hikâye anlatıyor."
-Booklist-

Sibel
Klasik beyaz dizi konusunun günümüz modasıyla harmanlanmış hali.
Gül
Aynı konuda bu kitaptan daha güzel BD okumuştum



Spoilerın dibi var aman dikkat

Sibel
Senelerce beyaz dizilerde baba/anne/kardeş gibi bilimum aile üyelerinin borçlarını ödeyebilmek için yakışıklı,karizmatik,über zengin abilerin (hiçbiri de göbekli yaşlı vs olmazdı ama) şartlarını kabul eden masum,güzelliğinin farkında olmayan cici kızlarla yapılan anlaşmaları (gelişimlerde genelde evlilikken, sonraki yıllarda metresliğe terfi eden) okumuşuzdur.Yazar da hazır konu var nasılsa bunu günümüze uyarlayıp bende nemalanayım deyip bu kitabı yazmış sanırım.Günümüze uyarlarken de genelde deli zengin olan iş adamı yerine Rock yıldızını konduruvermiş erkek karakter olarak.Kitaptaki kızımız tam kürekle ağzının ortasına vurulacak tiplerden.Ezik,itaat etmeye meyilli (!) sıfır iradeli bir şey.Adam da bunu bildiğinden olsa gerek nasılsa bu dangalak hemen teslim olur diye anlaşmanın süresini 10 güncük olarak belirliyor.Zaten çok da beklemesine gerek kalmıyor.Çok fazla spoiler vermek istemiyorum ama yazmadan da duramayacağım.Şimdi bu iki salak 2 sene önce karşılaşıp sadece 1 gece (ki o da tamamlanmıyor) birlikte oluyor/olamıyor ama ikisi de birbirini unutamıyor =p Herkese itaat eden kızımız oğlumuza bir nedenden dolayı hayır deyince oğlanda bunu miktir çekerek evinden,işinden kovuyor (zeten bence kızın hayır demesi boşluğuna gelip olmuştur,yoksa herşeyi yapıyosun zaten ona neden hayır diyorsun =p )2 sene sonra ise bak sen şu işe ki adam tamamıyle tesadüfen kızın babaannesinin evini alıyor ve bunlar yeniden karşılaşıyor.Tabiki de birbirlerini asla unutmamışlar ki o kaaa az şey yaşadıktan sonra nasıl unutamamışlar merak konusu oldu benim için.Ayyy böyle giderse bütün kitabı anlatacağım,ki yorum yerine kitabın özetini yazanları kınarken kendimde bunu yapmayayım.O yüzden burada kesiyorum =)


Özetle tutmaması imkansız klasik bir konu,rock yıldızı,yazarın düzgün anlatımı ve az sayıdaki sayfa sayısı sayesinde çok da sıkılmadan okuyorsunuz.Ancak karakterlerin geçmişte yaşadıkları doğru düzgün bir temele oturtulmadığı için sonrasında yaşananların inandırıcı gelmemesi ve özellikle kadın karakterin ezikliği kitabın artı yönlerini silip götürüyor.
Kitabı kapattığımda Orta Şeker notu veririm ben buna diyordum ama yorum yazarken bazı şeyleri hatırlayıp Zorla Okunura düşürdüm notumu =)

Yurt Dışı Kapağı 


Gül

Sibel in bu kitapla ilgili dediği her şeye katılıyorum ,gayet güzel açıklamış =) ( Bu kitabı okurken ve yorumlarken deli gibi hastaydım :(   ) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder