19 Kasım 2017 Pazar

Camilla Monk-Kusursuz Elmas-Mücevherler Serisi 1


Camilla Monk-Kusursuz Elmas

Romantik bir polisiye.. Hem de çok komik!
Gündüzleri bilgisayar kurdu, geceleri romans bağımlısı Island Chaptal , New York ‘taki darmadağınık dairesine girdiğinde Bay Doğru ile karşılaşacağından bihaberdir.
Şey.. Aslında Bay Titiz desek daha doğru.
Hem son derece kibar ve yakışıklı hem de Obsesif Kompülsif  Bozukluk hastası profesyonel bir tetikçi olan March’ın , Island’ın hayatına girdiğinde onu öldürmeye niyeti yoktur,en azından bir süre. Yalanlar kadar , dağınık çamaşır çekmecelerine de tahammül edemeyen March , Island’ın annesinin gizli bir örgütten yıllar önce çaldığı elmasın peşindedir. Başlarda Island annesinin sırlarına ışık tutmak için March’e yardım ediyor gibi yapar. Ancak ‘önce parçala sonra sorgula’ mantığını benimsemiş başka bir tetikçinin önüne düşünce bir tek March’a güvenebileceğini anlar. March iyi ki vardır… ve yanında taşıdığı ipleri, silahları, bıçakları..
Kendi halinde bir hayat süren Island birdenbire Paris’ten Tokyo’ya uzanan nefes nefese bir kovalamacanın içine düşer. Annesinin vasiyetinde bıraktığı ipuçlarını takip ederek elmasın yerini bulmalıdır. Bu sırada bir erkeğe hayatında hiç olmadığı kadar yakınlaşacaktır. Ama bir tetikçiye aşık olmak kelimenin tam anlamıyla tehlikenin kendisiyle flört etmek demektir.


Gül
Kitapta hiçbir şeye gülmeseniz bile bence bölüm başlarındaki alıntılara gülmeniz garanti.

Mutlaka Okuyuna epey yakın

Sibel
Bayıldıııımmmmmmm…


Gül
Dex ten sessiz sedasız çıkıverdi kitap .GR de de düşük  RT sine rağmen yüksek bir puanı vardı.Açıkçası uzun zamandır heyecan yaptığım ilk kitap oldu iyi ki de olmuş.Çok beğendim kitabı.Ama işin özü şu ki çok güzel geçen bir günün sonundan önce “ Thor Ragnarok” gidip bildiğiniz başım ağrıyana kadar güldüm( gitmediyseniz gidin  ,en azından taşsal bir oluşum görürsünüz ) arkasından da bu kitabı okudum .O yüzden güzel duyguların etkisinden mi kitaba bu kadar gülmem emin olamadım.


Ama şu garanti kitapta bölüm başlarında alıntılar var ,yazar ilk sayfada diyor böyle kitaplar yok ben uydurdum ,aslında Island’ın okumaya bayıldığı 99 centlik kitapların benzerlerini yazmış yazar,tabii biraz abartısını .O romanslar yurt dışında bir sürü muadili olan kitaplar ama  bizim bildiğimiz adı ile Beyaz Dizi. En çok bölüm başlarındaki alıntılara güldüm favorim ise 23.bölüm başında olan Bernadette’li .Bunun dışında çokta çetrefilli konusu olmayan kolay okunan bir kitap.Yurt dışında 4.cüsü yayınlanmış umarım Dex’in muhteşem yayın politikasında heder olmaz seri.O yüzden ne yapıyoruz hemen alıp okuyoruz .

Edi Büdü: Gözlerindeki Canavar 3 ü okuduktan sonra gelip yazmak istedim;March bence  Naz'ın tiye alınmış hali olabilir.Diğer kitaplarda pek hatırlamıyorum ama üçüncü kitapta Naz nane şekeri yiyince acaba dedim.JM Darhover açık açık demese de Naz'ın OKB si falan benziyor bir de nane şekeri  yoksa March akıllı, gayet yetenekli ve namuslu bir tetikçi .=)


Sibel
Uzun zamandır okurken bu kadar eğlendiğim güldüğüm bir kitap olmamıştı.Tek kelimeyle bayıldım. Hayır Gül, olay sadece güzel duyguların etkisinde kalıp bu kitaba gülmek değil kesinlikle zira kitap gerçekten çok komikti.Kızın şapşal,sevimli hallerine mi March’ın zavallı takıntılı hallerine mi en çok güldüm veya bölüm başlarındaki kitap alıntılarına mı bilmiyorum.Yok yok biliyorum ben en çok o alıntı yapılan kitapların isimlerine en çok güldüm.Aahahahahahh bak aklıma geldikçe yine gülesim geliyor =D Hani Çığlık vs gibi korku filmlerini derleyip komedi türünü yapıyorlar ya yazar da o severek, bayılarak okuduğumuz romanslarla öyle ustalıkla dalga geçmiş ki hani kabiliyetim olsa bende böyle bir kitap yazmak isterdim diyerek okudum kitabı =D
Dex’e yalvarıyorum lütfen seriyi devam ettirsin. En son böyle kahkahalar atarak okuduğum Baştan Çıkarıcı Atıştırmalıkların akıbetine dönmesin olay.

Sibel'in (ve bence her kadının olabilir) hayalindeki March.
Sibel'in ek notu: Tipini bir kenara bırakırsak tavırlarıyla da
Kod Adı U.N.C.L.E. daki Ilya'yı çok andırıyordu March <3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder