5 Ekim 2017 Perşembe

Karınca Sibel ve Ağustos Böceği Gül




Jill Shalvis – O Sen Olmalısın 
 Lucky Harbor Serisi 7
Angie Thomas – Sessiz Kalma
Jessica Shirvington – Panzehir  
Disruption Serisi 2
Başlıktan anlaşılacağı üzerine yazın Sibel çalıştı okudu durdu ben de gezdim durdum =) Saz çalıp eğlenmedim valla .Kitapların yorumlarını beklemeyin diye arada kendi yorumlarım olanları ekledim.Sibel bu kitapların hepsini beğenmiş bakalım sizin fikriniz ne olacak.


Jill Shalvis – O Sen Olmalısın 
Lucky Harbor Serisi 7
Hayal kırıklığı, yeni başlangıçlar için yeşeren umutlar,eğlence, heyecan ve aşk bu kasabada sizleri bekliyor...
Ali Winters iyi bir gün geçirmiyordu. Erkek arkadaşı tarafından terk edilmişti, kasabadaki herkes onun bir hırsız olduğunu düşünüyordu ve şimdi de evinden atılmak üzereydi. Başını sokacak bir çatı bulması ve adını temize çıkarması için tek şansı, seksi ve inatçı bir dedektiften yardım istemekti.
Araştırdığı sansasyonel dava kötü sonuçlanınca biraz huzur ve sakinlik için büyüdüğü kasabaya gelen Luke Hanover, başı belada bir kumral güzeli ile karşılaşmıştı. Ali’ye yardım ettikçe, kendi parçalanmış dünyasının yeniden bir araya geldiğini fark ediyordu. Bu, ateşli bir gönül macerasının başlangıcı olabilir miydi? Yoksa Luke ve Ali, Şanslı Liman adındaki bu küçük kasabada  çok daha büyük bir şeyin eşiğindeler miydi?


Gül
Sanki seri gittikçe güzelleşiyor ,bir önceki kitabı da sevmiştim bunu da sevdim.Kitap hakkında uzun uzun anlatılacak bir şey yok bildiğimiz Chick Lit .Ama güzel yazılmışından.

Sibel
Tam güzel vakit geçirmelik,keyifli,kafa boşaltan kitaplardan olmuş bu.Keşke bu tarz güzel yazılmışlarından daha fazla olsa da okusak özellikle şu sonbaharın getirdiği depresif etkileri hafifletiriz kendimizce =p




Angie Thomas – Sessiz Kalma
On altı yaşındaki Starr Carter iki dünya arasında yaşıyordu: Ailesiyle yaşadığı fakir mahalle ve okuduğu banliyö lisesi. En yakın çocukluk arkadaşı Khalil’in bir polis tarafından vurulduğuna şahit olduğunda, bu iki dünya arasındaki hassas dengesi bozulmaya başlamıştı çünkü Khalil herhangi bir tehdit oluşturmuyordu.
Çok geçmeden, Khalil’in ölümü manşet olmuştu. Bazıları ona gangster diyor, bazıları ise onu uyuşturucu satıcısı bir çete üyesi olarak bile betimliyordu. Starr’ın okuldaki en yakın arkadaşı, Khalil’in bunu hak etmiş olabileceğini bile düşünüyordu. Polislerin bu olayla çok ilgilenmediği anlaşıldığında ise bunu protesto edenler sokaklara dökülüp Starr’ın mahallesini âdeta bir savaş alanına dönüştürdü. Herkesin bilmek istediği tek bir şey vardı: O gece ne olmuştu? Bunun yanıtını verebilecek tek kişi de Starr’dı.
Fakat Starr’ın söyleyecekleri ya da söyleyemedikleri adalet için verdiği bu savaşta kendi hayatını bile tehlikeye atabilirdi.
Angie Thomas’ın, sıradan bir kızın kendini sıradışı bir durumda bulması hakkındaki bu ilk romanı, ırkçılık ve polis şiddetini; 
zeki, yürekli ve geri adım atmayan bir dürüstlükle anlatıyor.

“Sessiz Kalma! çarpıcı bir ilk roman.”–The Guardian -
“Nefret sadece gündemimizde değil aynı zamanda evrensel de bir konu. Starr’ın eşsiz sesi kadar önemli meseleler olan kültür, toplum ve kadınlığın da altını çiziyor.”–Entertainment Weekly-
“Bu kitapta kolayca ulaşabildiğiniz cevaplar yok. Fakat roman tam da bu sebepten dolayı inanılmaz. Bitirdikten çok uzun bir süre sonra bile sizi düşündürtecek ve sayfalarının arasında bulduklarınızı başkalarıyla konuşma isteğinizi alevlendirecek.”–Barnes & Noble Teen-
“100.000’den fazla satan Sessiz Kalma!, yayımcılık dünyasında bir fenomen. Herkesin okuması gerekiyor.”–Teen Vogue-  


Sibel
Güzel yazılmış bir hikayeydi.Konu ve kurgu bilindik. Amerikan ırkçılığının,polis ayrımcılığının ve şiddetinin hikayesi. Yukarıdaki yorumları okuyunca zaten bizim bir yorum yazmamıza pek de gerek kalmıyor gibi. Söyleyebileceğim tek şey yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgunun ve anlatımının akıcılığının çok güzel olması. Klişe bir konu olmasına rağmen elinizden bırakamadan okuyorsunuz.
Filmi de çekiliyormuş bu arada.



Jessica Shirvington – Panzehir  
Disruption Serisi 2
Sevdiğiniz kişiyi aldatmışken, kendinizle nasıl barışırdınız? 
Kurtarmak için savaş verdiğiniz kişi sizi sırtınızdan bıçakladığında, hayatınıza nasıl devam ederdiniz?
İki sene önce Maggie Stevens ava başlamıştı.
Dört hafta önce ise aradığını bulduğunda ve Maggie’nin körü körüne güvendiği Quentin, onun bütün yalanlarını ortaya çıkardığında, hayatı yerle bir olmuştu.
Şimdiyse Maggie karanlıkta yaşıyor, fakat orada kalmayı planlamıyordu. M-Corp’u alaşağı etmesi gerekirken öylece duramazdı. Onu geri kazanma ihtimali varken olmazdı.
Parazit’le başlayan maceranın bu baş döndürücü sonunda, Maggie’nin bütün dünyaya gerçekleri göstermesi gerekecekti. Peki ya bunun bedeli ne olacaktı?
Her şey.


Sibel
Karakterlerin salak olmadığı (elbetteki yaşları küçük yine) güzel kurgulanmış,kendi içinde mantık hataları olmayan (varsa da benim gözüme çarpmadı) güzel bir distopyaydı. İlk kitap ikinciye göre biraz daha hareketli ve iyiydi ama ikinci de hayal kırıklığına uğratmadı.
Üstelik 2 kitaplık mini bir seri ve final yapmış.Tarzı seviyorsanız bence kaçırmayın okuyun bu seriyi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder