1 Temmuz 2018 Pazar

Gül'ün Kitap Okuduğu Güzel Günlerden




Andy Weir-Artemis

Leigh Bardugo-Wonder Woman - Savaşgetiren
DC Icons Serisi 1

Marie Rutkoski-Kazananın Öpücüğü
The Winner's Serisi 3





Andy Weir-Artemis

Goodreads okurlarına göre 2017'nin en iyi bilimkurgu romanı.
Son yılların en iyi bilimkurgu romanlarından biri olan Marslı'nın yazarı Andy Weir'dan yepyeni, soluk soluğa bir kitap!
Jazz Bashara hiçbir zaman kahramanlık peşinde koşmamıştı. Tek isteği zengin olmaktı.
Artemis… Ay'daki tek şehir. Eğer çok zengin değilsen ya da bir turist olarak ziyaret etmiyorsan Ay ve Artemis, tabiri caizse "zalim bir sevgilidir".
Haliyle hayatta kalmak için ufak tefek kaçakçılıklar yapmak pek de beklenmedik bir şey değil. Özellikle de çok borcun varsa ve alın terin bu borçları kapamaya yetmiyorsa.
Ek iş olarak kaçakçılık yapan Jazz'in hayatı da karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkınca tamamen değişir. Küçük bir kaçakçı olarak kalkıştığı bu büyük sabotaj boyunu aşacak ve beklediğinin de ötesinde Jazz, tüm Artemis'in kontrolünü ele geçirmeyi ilgilendiren bir komplonun ortasında bulacaktır kendini. Bundan sonra alması gereken risk, işe ilk girdiği zamankinden çok daha büyüktür.


Gül
Marslı ya benziyor ama…
Kitap Marslı ya, şöyle benziyor; yazar aynı akılcılık ve üslupla yazmış. Ama baş karakterimiz kız olmasına rağmen bir kızı okuyor gibi değildim. Cinsiyetçilik yapmıyorum valla. Kitap karakter anlatıcılı ama okurken kızın sesi gibi değil Andy'nin sesi gibi. ( Bana öyle gelmişte olabilir tabii )
Ay'da bile olsan düzen belediye mantığı ile ilerliyor sanırım ; birilerinin bir yerleri tutmuş olması meselesi.Suud luların kaynakçı ,Vietmanlıların başka bir sektörde olası meselesinden bahsediyorum. İnsanlık ay da koloni kurmuş ama tanıdık mantığı hala aşılamamış sanırım=)





Leigh Bardugo-Wonder Woman - Savaşgetiren
DC Icons Serisi 1

ÖLÜMSÜZLERİN KIZI
Prenses Diana, kendini efsanevi savaşçı kız kardeşlerine kanıtlamaya can atmaktadır. Bunu yapabilmek için eline nihayet fırsat geçtiğindeyse zafer kazanma şansını, ölümlü bir hayatı kurtarmak uğruna hiçe sayıp sürgüne gönderilme pahasına Amazon yasalarını çiğner. Diana kısa süre sonra kurtardığı kızın hiç de sıradan biri olmadığını ve onu kurtarmasının bütün dünyayı kıyamete sürükleyecek sonuçlar doğurabileceğini öğrenir.
ÖLÜMÜN KIZI
Alia Keralis, aşırı korumacı ağabeyinden kaçabilmek için bir yarıyıl tatilini denizde geçirmek ister ama varlığının bile bir dünya savaşı başlatabileceğine inanan kişiler tarafından takip edildiğinin farkında değildir. Bindiği gemide bomba patladığında Alia, gizemli ve olağanüstü kuvvetli bir kız tarafından kurtarılır ve korkunç bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır: O bir Savaşgetiren’dir ve Truvalı Helen’in soyundan gelmektedir. Kaderinde kan ve ıstırap dolu bir çağ başlatmak vardır.
BİRLİKTE
Yetenekleri sınanan Diana ve Alia, dünyalarını kurtarabilmek için bu savaşta omuz omuza vermek zorundadırlar. İki kız birlikte hem ölümlü hem de ölümsüz düşmanlardan oluşan ve amaçları Savaşgetiren’i yok etmek ya da ele geçirmek olan bir orduyla çarpışacaktır.


Gül
Filmi seyretmemiş olsam kafama takılan bu kadar şey olmazdı.
Filim Amerika’da 2 Temmuzda çıkmış kitap ise 28 Ağustos ta .Yani Leigh Bardugo filmi izledikten sonra “Tühhhhh” demiş olabilir.Çünkü kitap ve filim çok temel konularda (Origin Story lerde) farklı şeyler söylüyor.Leigh Bardugo kitabın sonunda çocukken WW nin çok çizgi filimini izlediğini yazmış belki oradan yola çıkmıştı diyeceğim ama DC evreninde WW nin origin story si 3 kez değişmiş.( Bkz Burası) yani aslında sonda diyeceğimi başta dedim,filmi seyretmesem  Leigh Bardugo ya bu kitabı çok yakıştıramamakla birlikte kafam bu kadar çok şeye takılmazdı.
Bir de diyorsun yayınevi Pegasus özenilmiştir ne de olsa boru değil indirimsiz fiyatı 50 tl ( ki ben o fiyata almadım Kitap Yurdundan ) keşke diyorsun doğru düzgün redakte yapılsaymış.Konuşanın isimlerinin karıştığı yerler, harf hataları vs vs .



Marie Rutkoski-Kazananın Öpücüğü
The Winner's Serisi 3

İmparatorluk sarayındaki son gecesini hatırlaması kaçınılmazdı. Güve benim. Senin ülken için casusluk yapıyorum, diye yazmıştı. İmparator’un gizli planlarını anlatmıştı. Yaptığının vatana ihanet olması umurunda değildi. İlkyaz günü İmparator’un oğluyla evlenecek olması veya babasının, İmparator’un dostu olması umurunda değildi. Bir Valoryalı olarak doğması da Kestrel’in umurunda değildi. Ne hissediyorsa onu yazmıştı. Seni seviyorum. Seni özlüyorum. Senin için her şeyi yaparım.
Ancak Arin bu sözlerin hiçbirini okuyamamıştı. Kestrel’in babası okumuştu. Böylece genç kızın dünyası yerle bir olmuştu.

 BAZI ÖPÜCÜKLERİN BEDELİ VARDIR
 SAVAŞ BAŞLAMIŞTIR. ARIN tekinsiz müttefiki Doğu ile düşmanı İmparatorluk arasındaki bu savaşın tam ortasındadır. Artık onu sevmediğine kendini ikna etse de her zaman küçümsediği insanlardan birine dönüşen Kestrel’i unutamamıştır. Çünkü onun gözünde Kestrel, İmparatorluğa hem masum insanların canından hem de belli ki kendisinden daha çok değer vermektedir.
En azından Arin böyle düşünür. Oysa Kestrel soğuk kuzeyde, acımasız bir çalışma kampındaki mahkûmlardan biri olmuştur. Çaresizce oradan kaçmanın yollarını arayan genç kızın tek isteği, Arin’in gerçekleri ve Kestrel’in onun için neleri feda ettiğini öğrenmesidir. İmparatorluğa, yaptıklarının bedelini ödetmenin peşindedir.
Ancak insan, sadece arzulamakla, istediklerini elde edemez.
Savaş kızıştıkça Kestrel ve Arin dünyanın değiştiğini fark ederler. Doğu, Batı’ya diş biledikçe onlar arada kalır. Kaybedecek onca şey varken bu savaşın gerçekten bir kazananı olacak mı?




Zorla Okunura yakın


Gül
Aslında 3 kitaplık bir seri olmamalıymış.
Galiba serinin en hızlı kitabı bu. -ki yine de çok hızlı bir kitap değil- Diğer kitapları ve bu kitabı kırpıp zorlasan tek kitaba bile inebilirmiş seri.Tamam Wattpad kitapları gibi tanımlamalar, betimlemeler hiç olmasın demiyorum ama kitapta bazı benzetmeler var ki “ya uzatmak için kasmasa yazar “ diye düşündüm.Sadece bu kitap için değil.İlk iki kitapta içlerinden konuşan Arin ve Kestre yine içlerinden konuşsalar da özellikle Arin kısmı biraz  dıştan da konuşmaya başlamış.Yalan yok ilk iki kitapta iç sesler iç bayıyordu. Bu kitapta biraz daha az sanki.Yazar bence direk aşk kitabı yazsın fantastikte pek iyi değil zannımca.Hikayede ( aşk kısmında değil) boşluklar var.Bazı şeyleri atlamış sanki.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder