25 Haziran 2018 Pazartesi

Sibel'in Okumaya Devam Ettiği Seriler


Karen Marie Moning – Ateş Şarkısı 
Ateş Serisi 9

Renee Andieh – Gül ve Hançer 
The Warth and the Dawn Serisi 2

Aslında ikimiz beraber başladık bu serilere ama ben havlu attım, Sibel devam ediyor. Evet evet KMM yi bıraktım son kitap beni çok sıkmıştı, bu kitabı da önce Sibel okuyup ehhhh deyince, içimde az olan okuma isteği de tamamen bitti.



Karen Marie Moning – Ateş Şarkısı 
Ateş Serisi 9

Mutluluğu beklemekle ancak ömrünü tüketirsin. Önemli olan, o mutluluğu bir savaşın ortasındayken bulabilmek.
Mac, Barrons, Ryodan ve Jada dünyanın kontrolünü yeniden kazanmaya çalışırken düşmanlar müttefik oluyor, doğru ve yanlışın, ölümle kalımın, arzuyla aşkın arasındaki çizgiler anlamını yitiriyor. Dublin’in üstündeki kara delikler dünyayı yok etme tehdidiyle yükselirken en büyük tehlike MacKayla Lane’in içinde ortaya çıkıyor: Sinsar Dubh, bedenini ele geçirdi ve doymak bilmez güç arzusuyla her şeyi yakıp yıkmaya kararlı.
İnsanlığın ve Fae’nin kaderi, kitabı yok edip Yaradılış Şarkısı’nı geri almaya bağlı. Ancak bu amaçlara ulaşabilmek için sidhe-kâhinlerin, Dokuzlar’ın, Seelie ve Unseelie’nin iş birliği yapması ve kaçınılmaz seçimlerle yüzleşmesi gerekiyor.
Bu kez fedakârlık olmadan başarı, risk olmadan kazanç, geri dönülmez kayıplar olmadan zafer yok. Mac’in ruhu için verilen savaşta, her kararın akıl almaz bir bedeli var. 
“Mac ve Dani’nin dünyayı kurtarmaya çalıştığı bu zekice kurgulanmış, heyecan verici, sarsıcı hikâye sizi büyüleyecek. Serinin hayranları her andan, her sayfadan büyük keyif alacak. İnanılmaz yetenekli Karen Marie Moning’in sürprizleri bitmiyor.”
—USA Today





Sibel
Yok yavvv içimde sıfır heyecan kalmış seri için.
Ben ki kitap çıkana kadar hop oturup hop kalkan, çıktığı an Alfa Yayınlarını taciz edip kitap daha stoğa girmeden kargoya verdirten, elime ulaştığında dünyadan kopup bitirene kadar delicesine okuyan insan bu kitabın çıkacağını duyunca ‘haaa öyle mi çıkıyor muymuş’ diye tepki verip, çıktıktan anca 1 hafta sonra denk geldiği için alıp, aldıktan 1 hafta sonra oflayarak okumaya başlayan ve kitabı zorlayarak 5 günde falan bitiren bir insana dönmüşüm.
Üstteki rekor uzunlukta cümlemden sonra yorumum oldukça kısa olacak. Yazar seriyi uzattıkça bütün karakterler ve kurgu iyice sapıtmaya başlamış. Mac salaklaşmış, Dani/Jada karizma yerlere düşmüş, Tanrı desen oldu mu hiç öyle, hele o sonu amannn Allahımmm. Daha öncede söylediğim gibi seriden sıkıldımmm. Bütün kitap boyunca aklımdan sürekli şöyle geçirdim ‘Aslında bu kitap yoğğğğğ, Jerichom Barronsum hala çatıda mangal yapıyor, tralla laaaa….. ‘

Renee Andieh – Gül ve Hançer 
The Warth and the Dawn Serisi 2

Gök ne kadar karanlıksa yıldızlar da o kadar parlar…

Savaşın eşiğindeki topraklarda Şehrazad çok sevdiği kocası Horasan Halifesi’nin yanından ayrılmak zorunda kalır. Bir zamanlar korkunç acılar yaşatan kalpsiz bir katil olduğunu düşündüğü Halid’in sırları ortaya döküldükçe karşısında sıradışı bir adam ve karşı koyamadığı bir sevgi bulmuştur. Ancak bir lanet yüzünden Halid’le yolları sonsuza dek ayrılmak üzeredir.
Ailesiyle tekrar bir araya gelen Şehrazad’ın sığındığı çölde, Halid’e karşı gelip imparatorluğu yıkmak için hazırlık yapan bir ordu da toplanmaktadır. Üstelik başında Şehrazad’ın çocukluk aşkı vardır. Sevdiklerine duyduğu sadakat yüzünden köşeye sıkışan Şazi, içindeki sihri kullanarak bu korkunç laneti yok edip yaklaşan savaşı engelleyebilmek için bir başına yola çıkar. Fakat hayatta kalabilmek için kendi düşmanlarını da yenmelidir.
Gazap ve Şafak’la başlayan macera, Şehrazad’ın en büyük aşkına tekrar kavuşabilmek için her şeyi riske attığı bu kitapla sona eriyor.
 “Ateşli bir romantizm, cesur bir kadın kahraman, değişken sadakatler… 
Tabii bir de sürprizler.” 
Booklist
 “Kılıç düelloları, sırlar ve fedakârlıklarla dolu bu fırtınalı kitapla Renée Ahdieh hayal gücünün sınırlarını zorladığı seriye şahane bir son yazmış.” 
USA Today 





Sibel
Güzeldi ama ilki kadar değil.
İlk kitap Gazap ve Şafağı hiç beklemediğim kadar beğenince devam kitabının çıkacağını duyduğumda oldukça sevindim. Hatta araya zaman girdiği için tatil dönemini fırsat bilip ilk kitabı yeniden okudum (yine beğendim =D ). Neyse bu kitaba başladım ancak kurgu çok ağır ilerlediği için biraz sıkıldım doğrusu. Kitabın neredeyse yarılarına gelmeme rağmen şöyle dişe dokunur bir şey olduğu yoktu. Dedim tamam ara kitapsın ama bu kadar da sallanma… Sonrasında ise kurgu azıcık hızlandı ama bu seferde kitap bitti. Hatta komple seri bitmiş (bu arada seri novellalar hariç 2 kitapmış,ara kitap olma bahanesi de yok yani). Kurguda olaylar kitabın yarısına kadar ağır aksak ilerleyip sayfa doldurmaktan öteye geçmemişti. Ama aslında uzatılacak, detaylandırılacak bir sürü konu vardı ki onlar da hop diye geçilmişti. Sonuçta evet okunuyor ama ilki kadar zevk vermiyor bence. Bu arada Şehrazad’ın anlamsız şımarıklıkları ve çirkefleşmeleri de çok gereksiz olmuştu, ilk kitaba yakıştıramadım doğrusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder