2 Şubat 2017 Perşembe

Olmuş Gençlerin Kitapları

Jandy Nelson-Gün Işığım
Jennifer Niven-Hayatın Kıyısında







Jandy Nelson-Gün Işığım
Birbirleri olmadan hikâyeleri yarım kalırdı...
 Noah ile Jude’un arasında yalnızca birkaç saat olsa da onlara bakınca kardeş olduklarını bile söylemek güçtür: Noah resim yapmayı seven, utangaç ve yalnız bir genç adam, Jude ise sosyal ve girişken bir genç kızdır. Noah yalnız ve çekici Ay ise, Jude gözüpek ve canayakın Güneş’tir. Yine de iki kardeş tek bir ruha sahipmişçesine yakındır.
Ama üç sene sonra, Jude ile Noah arasındaki bağ neredeyse tamamen kopmuş, ikizlerin yollarını ayıran bir olay olmuştur… Noah resim yapmayı bırakmış, yeteneğini kaybetmiştir. Jude ise coşkuyla sarıldığı dünyaya küsmüştür.
İki kardeşin iki farklı zamanda anlattığı bu hikâyede farkında olmadıkları şey, ikisinin de gerçeğin sadece bir yüzünü bildikleridir. Ve Ay ile Güneşin’in yeniden bir araya gelebilmesi, hikâyenin diğer yarısını öğrenmelerine bağlıdır...
 “Hepimiz her ne olursa olsun çarpışma rotasında birbirimize doğru ilerliyorduk. Belki de bazı insanların aynı hikâyenin içinde yer alması kaderlerinde vardı.”



Gül
Spolierın dibi
Aile,kardeş,intikam,aşk ,hüzün vs vs tekmili  birden ikiz kardeşler üzerinden anlatılıyor.
Çok güzel yazılmış bir kitap yalan yok .İnsani duyguların hepsi o kadar gerçek şekilde anlatılmış ki .Bu kadar gerçekçi bir kitaba doğruyu söylemek gerekirse bu sonu yakıştıramadım.Nerdeyse mutluluk saçarak bitirdiler.Gerçekte bu hikaye bu kadar mutlu biter miydi? İnsanlar bu kadar affedici mi ? Sanmıyorum .
Anne karakteri kitapta en kızdığım kişi ,üzgünüm anne değilim ama “anne ve baba” sıfatını aldıktan sonra hayatınız sizin olmaktan azıcık çıkmalı.Aşık olmak gibi bir lüksünüz yok kocanız dışında.”Aşkın doğrusu yanlışı yoktur “pek bana göre bir cümle değil sanırım.

Sibel
Copy-paste tarzı hikayelerden sıkıldıysanız iyi bir değişiklik olacaktır.
İyi kurgulanmış,ikiz kardeşlerin gözünden farklı zaman dilimlerinde biraz karışık olsa da dikkat edildiğinde takibi kolay bir şekilde yazılmış,değişik ve ilginç konulu,akıcı  bir anlatımı olan beğendiğim bir kitap oldu Gün Işığım.
Evet finali kitabın geneline göre oldukça pozitif bitti ama diğer yöne doğru gidip bitseydi löp löp dram kaynayacağı için bu şekildeki finalden ben memnun kaldım açıkçası.Zira ağlak kitaplar daha fazla prim yapsa da istemiyorum kurgu romanlarda üzülmek.

Anne konusunda ben o kadar da kızgın değilim. Anne baba olduktan sonra hayat bizim olmaktan çıkmalı tabi ki de  ama sadece çocuklara endeksli bir hayat diye düşünmekte yanlış bana göre. Zira her anne baba da bu görevler haricinde önce birer bireydir.Elbette bu denge çok dikkatli kurulmalı ve suistimal edilmemelidir.






Jennifer Niven-Hayatın Kıyısında
Yaşamayı, ölmek isteyen bir çocuktan öğrenen bir kızın hikâyesi…
 Ölümü büyüleyici bulan Theodore Finch sık sık kendini öldürebileceği yöntemler düşünür ancak her seferinde, küçücük bir güzellik bile ona engel olur.
Violet Markey ise yaşadığı kasabadan ve ablasının ölümünün yarattığı dayanılmaz acıdan kaçmak için mezuniyetine kalan günleri sayarak geleceği dört gözle beklemektedir.
 Finch ve Violet okullarındaki çan kulesinin tepesinde karşılaştıklarında kimin kimi kurtardığı belirsizdir. Bu tuhaf ikili, bir proje ödevinde eşleştiklerinde yol onları nereye götürürse; tıpkı hayat gibi büyük, küçük, tuhaf, güzel, çirkin, şaşırtıcı yerlere giderler. Kısa süre sonra, Finch yalnızca Violet’layken kendi olabildiğini; tuhaf, eğlenceli, hayatı doyasıya yaşayabilen ve ucubelikten uzak bir gence dönüştüğünü keşfeder. Violet da yalnızca Finch’leyken günlerin hesabını tutmadan yaşayabilmektedir. Ancak Violet’ın dünyası büyürken Finch’inki küçülmektedir…


Gül
Kapağının kitaba dair her şey anlattığı bir kitap .
Aşırı övülen kitaplardan korkarım genelde patlar çünkü ,o yüzden bu kitaptan da korkuyordum açıkçası.Gayet güzel bir kitap ama kitap hakkında başka bir şeyler söyleyip ,kitabın okuma heyecanını söndürmek istemem doğrusu .Okuyun ama ruh durumuzun uygun olduğu bir zamanda okuyun .

Sibel
Ama okuduktan sonra anlam kazanıyor o kapak.
Yalan yok GR puanını görünce gözüm döndü. Sanırım hala içimde umudunu kaybetmeyen minik bir parça kalmış. O yüzden heyecanla aldım kitabı.Cuma akşam elime geçti kitap,sabaha karşı 03.00 civarlarında bitmişti.Başka bir şey dememe gerek yok sanırım =D Gül spoiler olur diye yazmamış ama sonra benim gibi küfür etmeyin diye ben yazacağım,kitap dram arkadaşlar ;) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder