18 Mayıs 2015 Pazartesi

Jennifer E. Smith-Mutluluk Böyle Bir Şey




Jennifer E. Smith-Mutluluk Böyle Bir Şey

Var olduğuna inanırsan, aradığın şeyi bulabilirsin.

G: Mutluluk nasıl bir şey?
E: Limanın üzerinden doğan güneş gibi. Sıcak bir günde yenen bir dondurma, sokağın aşağısından gelen dalga sesleri, köpeğimin kanepede yanıma kıvrılıvermesi gibi. Ya da akşam yürüyüşleri, muhteşem filmler, gök gürültülü fırtınalar, güzel bir peynirli hamburger gibi. Cuma günleri, cumartesi günleri, hatta çarşambalar gibi. Parmaklarını suya değdirmek, pijama altları, parmak arası terlikler, yüzmek, bir şiir ya da e-postalarda gülen suratlar olmaması gibi... Peki ya senin için mutluluk nasıl bir şey?

Bambaşka dünyalara ait, isimlerini dahi bilmeyen iki insan birbirlerine mutluluğun ne anlama geldiğini öğretebilir mi? Onların hikâyesini okurken, yaşadığımız her şeyin bir sebebi olduğunu ve bu sebeplerin ortaya çıkışında yalnızca kaderin değil bizim de payımız olduğunu göreceksiniz.
“İlk sayfasından itibaren sizi içine çeken, keyifle okuyacağınız bir roman.”
Publishers Weekly
“Eğlenceli bir dille kaleme alınmış, hayat dolu bu romanı okurken harika vakit geçireceksiniz.”
The New York Times
“Aşkın ve kaderin karşı konulmaz gücünü hatırlatan muhteşem bir kitap.”
Booklist
“Ellie ve Graham’ın kalpleri ısıtan hikâyesini okuduktan sonra, mutlu tesadüflerin var olduğuna inanmaya başlayacaksınız.”
Romantic Times
“Samimi ve sıcacık bir aşkın hikâyesi.”

Gül
Güzel ve sevimli bir teen-age romanı.
Sibel
Yazarın okuduğum diğer kitabını da (İlk Bakışta Aşkın İstatiksel Olasılığı) bunu da sevdim.Naif,hoş güzel bir kitaptı.



Gül
Graham ın yanlış yazdığı bir mail adresi yüzünden Ellie ile  mailleşmesiyle  başlıyor kitap.Graham aslında bir filim yıldızıdır.Ellie ise ufak bir kasabada yaşayan ve sırları olan bir kızımız.Yokk yanlış düşünmeyin kızımızın gizlediği süper güçleri ya da seks skandalı yok.Ailesi ile ilgili bir sır.Graham kendini evine kapamış bir yıldız,Ellie ile mailleşmeyi seviyor çünkü ona normallik hissi veriyor.Çok meşhur olmasına rağmen abilerinden farklı olarak büyük bir olgunlukla kaldırıyor ünlü olmayı.Aslında normal olmayı özlüyor ,insanların ona normal davranmasını.Ellie yaşadığı için son filmini Ellie nin yaşadığını kasabada çekilmesi için uğraşıp başırıyor ve ilk başarısız denemeden sonra Ellie ile tanışmayı da  başarıyor.Gayet güzel bir hikaye kurmuş yazar.Süper mutlu sonlardan sıkılanlar için güzel bir kitap yazarın diğer kitabını da severek okumuştum .



Sibel
Bu yazarın tarzını sevdim ben (gerçi sadece iki kitabını okudum).İnsanı sıkmayan,aşırılıkların,klişelerin olmadığı, akıcı bir şekilde yazıyor.Örneğin Graham ve Eliie’nin yüz yüze tanışma olayında ilk denemede  yapılan hatada hah dedim bu yanlış anlaşılma kim bilir nasıl uzayıp sünecek derken yazar klişeyi kullanmayıp olayları farklı bir yola soktuğunda (her mantıklı insanın yapacağı şeyi yaparak) rahat bir nefes aldım.Kitabın  genelinde de mantık çizgisinden  hiç sapmadı yazar.O yüzden de okurken aman ne saf kız aman ne gereksiz erkek demedim.Ama yanlış anlaşılmasın olayları mantık çerçevesinde yazarken hikaye donuklaşmamış,tam tersine yazarın sıcak ve akıcı anlatımıyla karakterlerin yaptıklarına sinirlenmek yerine yüzünüzde tebessümle okuyacağınız bir hikaye haline gelmiş.Kısaca sıkılmadan,sinirlenmeden,keyif alarak okunacak bir kitap olmuş.Jennifer E. Smith ismini gördüğümde konusuna bakmaya gerek görmeden kitabını alacağım yazarlar arasına girdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder