23 Haziran 2019 Pazar

Becky Albertalli-Karşılıksız Aşkın Avantajları



Becky Albertalli-Karşılıksız Aşkın Avantajları

YİRMİ ALTI AŞK, SIFIR ÖPÜCÜK
On yedi yaşındaki Molly Peskin-Suso karşılıksız aşkın ne demek olduğunu çok iyi bilir çünkü yirmi altı kez başından geçmiştir. Sık sık körkütük âşık olur ama her seferinde bunu platonik olarak yaşar. Çünkü ikiz kız kardeşi Cassie açılması gerektiğini hep söylese de Molly reddedilme fikrine tahammül edemediği için dikkatli davranır. Şişman kızlar her zaman dikkatli davranmalıdır.
Cassie’nin yörüngesine ise yeni bir sevimli kız girer ve Molly’nin alaycı kız kardeşi ilk defa kara sevdaya tutulur. Bu arada Molly de yalnız kaldığını düşünmeye başlar.
Neyse ki Cassie’nin yeni kız arkadaşı, yanında tatlı bir hipster oğlan getirir. Will komik ve çapkındır, ayrıca platonik aşk için mükemmel bir aday olabilir. Hatta Molly onu kazanırsa ilk öpücüğünü deneyimleyip kız kardeşini geri alabilir.
Ama bir sorun vardır: Molly’nin çalışma arkadaşı Reid. Bu oğlan tam bir Tolkien hayranı, Rönesans Fuarı tipidir ve Molly’nin ona âşık olmasına imkân yoktur. Değil mi?
“Buluşmalara, aileye ve arkadaşlığa dair hayat dolu, dürüst ve kapsayıcı bakış açısına okurlar âşık olacak!”
School Library Journal




Gül
Aşırı abartılmış bir kitap

Sibel
Orta şeker, orta karar.


Gül
Bu kitaba homofobik  gözükmeden nasıl yorum yapacağım bilmiyorum.Artık bu aile Amerika ‘nın neresinde yaşıyorsa aşırı gay friend bir yerdeler.Amerika’nın her yerinde  gay evlilik yasallaşınca kutlama falan yapılıyor kasabada  o derece.
Kızımız sürekli bir yalnızlıktan bahsediyor ,evde ki tek heteroseksüel olmasından olabilir bence bu yalnızlık hissi.Her şey gayet realist bir şekilde ilerlerken ( konuşmalar vs vs .) kitabın sonunun  masalsı sonu beni biraz şaşırttı açıkçası.
Kitapta iki şeye sinir oldum
 1)İkiz kız kardeş bence uyuzdu.
2) 44 yaşında olup panseksüelin ne olduğunu öğrenmek için Googlelamak zorunda kalmam .Eskiden bir hetero vardı bir de gay ,ne kadar çok alt dalları olmuş öyle.


Sibel
Bu yazarın tarzı Polyannacılık sanırım. Simon Homo Sapiens’e karşı kitabında da aynı gay friendlik vardı. Kendi Neverland’inde yaşıyor gibi yazar. Sanki neredeyse tüm dünya artık bu olayı çözmüş, kabullenmiş gibi bir anlatımda her iki kitabında da. Bu konuyu bir kenara bırakırsak kitap diğer kitap gibi sıradan bir YA. Sıkıcı değil ama öyle abartılacak da bir durumu yok.
Panseksüel kısmında ben de şeye takıldım (ben de googleladım bu arada =D ). 17 yaşında daha ilk öpücüğünü bile yaşamamış bir genç kız panseksüel olduğunu ne ara anlamış olabilir ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder