24 Kasım 2018 Cumartesi

Emily R. King-Yüzüncü Kraliçe -Yüzüncü Kraliçe Serisi 1



Emily R. King-Yüzüncü Kraliçe 
(Yüzüncü Kraliçe Serisi 1)

Zalim krallar, güç uğruna yitirilen hayatlar, kadınların erkekler için döktükleri kanlar… Emily R. King fantastik üçlemesinde okurları özgürlük ve barış uğruna verilen bir mücadelenin gerilimine ve heyecanına davet ediyor!
Kimsesiz Kalinda daha bebekken bir manastıra getirilir, çocukluğunu ateşler içinde yanarak geçirmiştir. Nihayet iyileşip on sekiz yaşına bastığında tek arzusu; yuvası bildiği manastırda kalmak, huzur içinde bir hayat sürmektir.
 Fakat “hayırseverlerin” bağışlarıyla ayakta duran manastırın kuralları belli. Hayırseverler istediklerinde gelip oradaki kızlardan birini “talep” edebilir; eşi ya da cariyesi yapabilir. Kalinda’yı talep edense kötülerin kötüsü, zalimliğiyle nam salmış Raca Tarek. Kalinda manastırdan ayrılıp Turkuaz Saray’a gitmekle kalmayacak, racanın yüzüncü kraliçesi olmak için doksan dokuz eş, sayısız cariyeyle ölümüne savaşacak.
 Huzurlu ve özgür bir hayat peşinde olan Kalinda saray duvarları arasında aşkı da bulunca kendine nasıl bir yol seçecek? Başkalarının onun için seçtiği yoldan mı gidecek yoksa ruhundaki en yasaklı güce ulaşıp mücadele etmeyi mi tercih edecek?
 Emily R. King’in yazdığı Yüzüncü Kraliçe’de fantastik roman sevenleri heyecan dolu bir macera bekliyor!

Gül
Okunuyor ama

orta şekere yakın

Sibel
Okunuyo okunuyooo...


Gül
Kabul kitap “Kazanan” serisinden çok daha fantastik ve kızımız her ne kadar kabul etmese de oradaki hatun kişiden çok daha güçlü.Ama şu var ki yeni  hiçbir şey söylemiyor.İster subaz ister su halkı de , azıcık  Bhutanlar bana  “Son hava bükücü” deki halkları anımsattı .Bunlar tek halk anladığım kadarı ile.Yazar başta Sümer inancından esinlendim dese de bana biraz içine Hint esintileri de karıştırılmış gibi geldi . Hikayede bazı boşluklar olsa bile okunabilir bir kitap.




Sibel
Ben okurken amalık falan bir şey hissetmedim ancakkkkk yorum yazmaya geç kalınca 2 haftada kitapta ne olmuştu yahuuu diye hatırlamakta zorlandığımı itiraf ediyorum =D Sadece okurken sıkılmadığım ve beğendiğim kalmış aklımda genel olarak.Ama demek ki neymişşş benim gibi balık hafıza iseniz devam kitabı çıkmadan seriye başlamayacakmışsınız. Yoksaaa hatırlamak için ilk kitabı yeniden okumak zorunda kalabilirsiniz ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder