28 Ağustos 2018 Salı

Oldu, Olacak, Olmuş




Catherine Bybee – Mutluluk Sınır Tanımaz 
Not Quite Serisi 3

Jamie Mcguire - Tatlı Yangın 
The Maddox Brothers Serisi 4

Jandy Nelson - Her Yer Gökyüzü




Catherine Bybee – Mutluluk Sınır Tanımaz 
Not Quite Serisi 3

İnsanların hayatlarını kurtarmak Monica Mann’in hayallerindeki iştir. Bu yüzden hemşire olur ve hatta Sınır Tanımayan Hemşireler’e katılır. Büyük bir deprem ve hemen ardından gelen tsunami Jamaika kıyılarını vurduğunda, yardıma gidecek gönüllü hemşirelerden biri olmaya karar verir. Yaptığı işin planlama ve durum tespiti kısmında epey becerikli olduğundan, karşılaştığı kaos ortamını düzene sokmak onun için çok zor olmayacaktır.

Ta ki hissettiklerini kontrol altında tutmak için sahip olduğu becerilerin hiçbirini kullanmasına fırsat tanımayacak derecede çekici bir adam olan Trent Fairchild’la tanışana kadar...

Küçük bir helikopter filosunun sahibi olan Trent, çıplak ayaklarıyla Monica’nın hayatına daldığında genç kadının bütün planlarını bozar. Büyük bir yıkımın ortasında tanışmış olmalarına rağmen aralarındaki çekime karşı koyamazlar ve kendi minik cennetlerini yaratırlar. Ancak en mutlu anlarını yaşadıkları sırada karşılaştıkları büyük bir tehlike hayatlarını tepetaklak eder ve cennet bir anda cehenneme döner. Fakat onların hikâyesi henüz bitmemiştir. Monica ve Trent’in, aşkın sınır tanımayan gücünü keşfedecek cesaretleri var mıdır?

Sibel
Eğlencelik, hoş, boş kitap ihtiyacımı kesmese de bir nebze dindirdi bu kitap. Sıkılmadan, keyifle okudum. Sadece şu cep telefonu olayı biraz saçmaydı. Yaniii onca zaman nasıl kimsenin aklına gelmez ki… Bunun dışında tüm seri güzeldi. Daha çok bu tarz kitaplar gelsin lütfen.



Gül
Aşık olma hızı azıcık süper düper olsa da biz neler gördü… pardon okuduk ( valla görmedik şöyle kendi gözümüzle aşık olan insanlar :D ) O yüzden hıza pek laf edemesem de nedense hikaye bana pek inanadırıcı gelmedi.Yazar abla eskiden hemşire olduğu için hemşireler vefa örneği gösterip ,hemşirelerin sorunlarında değinmiş.Lakin başrol ablanın öle abiyle gezmesine ben de “ pardon abla ama sen buraya hayat kurtarmaya gelmedin mi ? “ sordum içimden.






Jamie Mcguire - Tatlı Yangın
 The Maddox Brothers Serisi 4

Kendinizden nefret ediyorken bir başkasını sevebilir misiniz?
Ellison Edson iyice dibe vurmuştu. Ailesinin Colorado’daki sayfiye evinde kalıyordu ve kontrolsüz davranışlarıyla nihayet ailesinin dikkatini çekmeyi başarmıştı; fakat bu pek de umduğu şekilde olmamıştı. Her zaman elinin altında olan para kesilmişti ve başının çaresine bakması için yalnız bırakılan Ellie, daha da kontrolden çıkarak sonunda geri alamayacağı bir hata yapmıştı.
Tıpkı ikiz kardeşi Taylor gibi Tyler da bir hotshot olarak görev yapıyor ve orman yangınlarını söndürmek için ön saflarda savaş veriyordu. Çekici olduğu kadar kendini beğenmiş de olan Tyler’ın hayat tarzı, tek gecelik ilişkiler için biçilmiş kaftandı. Bir partide Ellie ile tanıştığında, kızın uçlardaki kişiliği ve umursamaz davranışları onu etkilemişti. Ancak Tyler, hisleri derinleştikçe, sevdiği kadının başa çıkmaya çalıştığı kötü yanının bir Maddox erkeğinin şimdiye kadar karşılaştığı en büyük düşmanı olduğunu fark edecekti.

Gül
Yaniiii diğeri o kadar kötüydü ki buna iyi diyemesem de en azından insan kafası duvarlara vurmadan okuyabiliyor. Oğlan baya bir sümsük ama. Bir de Abby ve Travis girdiği her yer de gözlerimi devirdim ve Abby cidden çok uyuz geldi bana. Anlamadığım şeyse şu kız birkaç yerde ben alkoliğim diyor ama kimse ciddiye almıyor. Sonra da “ ya nasıl fark etmedik “diyorlar.

orta şekere yakın
Sibel
Bu kitap diğer Maddox kardeşlerin kitaplarından daha iyiydi. Çünküüüüüüü Tyler kitabın genelinde  çok azdııııı =D Zavallıcık kendi kitabında yan karakter olarak kalmış ki çok da iyi olmuş bence. Bir de sanki bu kitap diğerlerinden önce çıkmalıymış (sıralamada yani).



Jandy Nelson - Her Yer Gökyüzü

KARDEŞİZ, KLARNETÇİ, LAZANYA ŞEFİ, BİR ROMAN KAHRAMANINA KAFAYI TAKMIŞ VE UMUTSUZCA ÂŞIK…
 On yedi yaşındaki Lennie Walker tüm zamanını ablası Bailey’nin gölgesinde huzurlu ve güven içinde geçirmektedir. Ancak Bailey’nin ani ölümünden sonra ne yapacağını bilemeyen Lennie hayatının başrolünü üstlenmek zorunda kalır ve kendisini, ablasının tıpkı onun gibi yas tutan erkek arkadaşı sessiz ve baştan çıkarıcı Toby ile kasabaya yeni taşınan, hayat dolu müzik dâhisi Joe arasında buluverir. Biri Lennie’yi hüzünden kurtarırken öteki hüznüyle teselli etmektedir. Ama üçünün yolları kesiştiğinde Lennie’nin dünyası paramparça olacaktır…
Sevgiyi el üstünde tutarken acı bir kaybı irdeleyen bu romanda Lennie’nin, etrafındaki gürültüde kendi melodisini bulma çabaları son derece içten, gerçekten şamatalı ve kesinlikle unutulmaz.    
“Bağımlılık yapan, romantik, hüzünlü ve zekice yazılmış bir kayıp öyküsü... aynı zamanda unutulmaz bir kendini keşfetme hikâyesi. Hemen bu övgüyü okumayı bırakıp kitabı okumaya başlayın!”

 Gayle Forman, The New York Times çoksatanı Eğer Yaşarsamın yazarı

“Mizah, müzik, şiir ve hayatla dolu bu roman ihanet ve affetmeyi gerçekçi karakterlerle yeniden betimliyor.”

School Library Journal

“Nelson’ın kayıpla başa çıkmaya dair bu samimi ve hassas ilk romanı romantizm ve tutku dolu.” 

The Horn Book




Gül
Severek, elimden bırakmadan okudum bitirdim. Konu gereği epey depresif bir kitap olması gerekirken değil nedense. Ablaya yazılan notlar ( nedense şiir denmiş kitapta) dışında, hepsinde çok duygusallaştım. Abla benim için nazik konu. İki ablam da benden uzakta yaşıyorlar, hem de  yıllarca yakın yaşayıp birden gurbet olunca aramızda, epey hassas oluyorum abla konusunda.

Sibel
Şu sizi ajite etmeden, dozunda dramıyla, sizi sıkmayan ve bunaltmayan kurgusuyla elinizden bırakmadan okuduğunuz kitaplardan yazan bir yazar Jandy Nelson. Daha önce okuduğum kitabı Gün Işığım da böyleydi, bu kitabı da öyle.  Morgan Matson, Gayle Forman, Jennifer E. Smith gibi bu yazarda yeni kitabı çıksın sorgusuz alır okurum kategorisine girdi benim için.
Bu arada kitap 2010 yılında Epsilon Yayınevinden aynı isimle basılmış daha önce.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder