22 Ocak 2018 Pazartesi

Amie Kaufman , Jay Kristoff-Illuminae- Illuminae Dosyaları 1


Amie Kaufman , Jay Kristoff-Illuminae

ILLUMINAE DOSYALARI_01

ÖNCE HAYATTA KAL, SONRA GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKAR.
Sabah, Kady erkek arkadaşı Ezra’dan ayrılmaktan daha kötüsünün başına gelemeyeceğini düşünüyordu.
Öğlen, gezegeni istila edildi
2575 yılında uzayın çoğunu hâkimiyeti altında tutan iki mega şirketten ― *******ve  *******― biri, Kady ve Ezra’nın gezegenini yok ederek galaksilerarası bir savaş başlatır. Binlerce mülteciyle beraber sığıştıkları gemilerden oluşan ufak filonun peşindeki düşman savaş gemileri ilk başta en büyük sorunları gibi görünse de ortaya daha büyük tehditler çıkacaktır.
Ölümcül bir ******** ortaya çıkmıştır, filonun onları koruması gereken yapay zekâsı düşmanca adımlar atmaktadır, komuta kademesi ciddi sorunlar olduğunu inkâr etmektedir. Kady gerçeği açığa çıkarmak için bir veri hengâmesine dalmışken mültecileri kurtarmakta ona yardım edebilecek tek kişinin Ezra olduğunun farkına varacaktır: Bir daha asla konuşmayacağına yemin ettiği eski erkek arkadaşı.
BRİFİNG NOTU: E-postalar, şemalar, askeri evraklar, özel mesajlar, tıbbi raporlar, röportajlar ve bunun gibi pek çok hack’lenmiş belge üzerinden anlatılan Illuminae, dengesi bozulan hayatlar, gerçeğin bedeli ve sıradan insanların kahramanlıklarına dair dur durak bilmeyen, aksiyon dolu bir destanın ilk kitabı.
“Illuminae sadece ışık hızında seyreden heyecan dolu bir öykü değil, aynı zamanda roman türünü yeniden tanımlayan bir eser. Daha önce hiç böyle bir kitap okumamıştım. Kalbimdeki Battlestar Galactica boyutundaki boşluğu doldurdu.”
-Victoria Aveyard, Kızıl Kraliçe’nin çoksatan yazarı-
 “Sıkı tutunun. Hayal dünyanızda asla dönmek istemeyeceğiniz bir yolculuğa çıkacaksınız.”
Marie Lu, Efsane üçlemesinin yazarı
 “Cesur kızlar, yakışıklı pilotlar, bolca yürek, bolca kalp kırıklığı, akıl hastası bir uzay gemisi ve hatta pembe saçlar!
Bu kitap bir harika.”
Laini Taylor, New York Times çoksatan yazarı
Booklist, Yılın En İyi Gençlik Romanı, 2015
YALSA, Yılın En İyi Romanı, 2016
VOYA, 2015’in En Çok Okunan Kitabı
Romantic Times, Yılın En İyi Kitabı
Amazon, Yılın En İyi Gençlik Romanı, 2015



Gül
Gerçekten değişik yazılmış bir kitap .




Sibel
Değişikliğinden mütevellit takibi biraz zor olsa da güzel kitaptı.




Gül
Kitap roman gibi dizayn edilmemiş. Kerenza’nın istilasından sonra Alexsandra gemisinde olanları incelemek ve belgeleri yok etmek üzere tutulmuş olan ILLUMINAE adlı şirketin , yetkiliye verdikleri dosya gibi düzenlenmiş kitap.Bazı yerlerde resimler, teknik çizimleri, kişisel yazışmalar vs vs var .O yüzden ve çok akıcı bir dille yazılmış olmasıyla birlikte  altı yüz sayfalık kitap hızlı bir şekilde okunuyor.
Çocukluğumda evde fazlaca Yıldız Savaşları filmleri,Uzay Yolu dizisi izlendiğinden mi bilinmez ama uzayla ilgili her kitap,filim ,dizi  daima ilgimi çeker.Benim kafa karışıklığım mı yoksa Pegasus’un kötü tanıtımı mı bilinmez fuarda görmeme rağmen polisiye kitap diye dönüp bakmadım.Yazarların arasında Amie Kaufman ismini görmesen sanırım dönüp araştırmazdım bile kitabı. GR de 4,31 gibi bir puana sahip ki bence hak ediyor.Seri üç kitap ve Amie Kaufman’ın diğer serisi gibi her kitapta  farklı farklı karakterler var .Yurt dışında üçüncü kitap 2018 yılında basılacakmış ,umarız Pegasus’ta hızlı yayınlar seriyi.





Sibel
Üstteki arkadaş kadar uzaylı bilim kurguları çok sevmesem de bu kadar övgüden sonra okumamazlık edemezdim elbette.Gül’ün yukarıda da açıkladığı gibi kitap normal kitap gibi değil.Bir sürü çizimler, yazışmalar,resimler falan içerdiğinden okurken takip etmekte biraz zorlandım.Ancak kitabın her iki yazarı da güzel bir iş çıkartmış olacak ki hiç sıkılmadan heyecanla son sayfaya kadar okudum. Tam filme çekilmelik bir hikaye olmuş hatta okurken acaba filme çekilme potansiyeli olsun diye mi bu kadar olay,olay,olayyyyyy silsilesi şeklinde yazılmış diye düşünmedim de değil.



Böyle güzel kitapları bulunca ben ( Gül kısmı ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder