28 Haziran 2019 Cuma

Üç Buçuktan Dört Kitaplar



Laura Sebastian - Kül Prensesi 
Kül Prensesi Serisi 1
Sarah J. Maas – Catwoman : Ruhçalan 
 DC Icons Serisi 3
Kerri Maniscalco - Gölge ve Kan 
Stalking Jack the Ripper Serisi 1



Laura Sebastian - Kül Prensesi 

PRENSES.
TUTSAK.
KİMSESİZ.
İSYANKÂR.


“ANNEM ATEŞ KRALİÇESİ’YDİ. BENSE KADERİN BİR CİLVESİ OLARAK KÜL PRENSESİ’YDİM.”
Ülkesi işgal edilip Ateş Kraliçesi olan annesi gözlerinin önünde öldürüldüğünde Theodosia henüz altı yaşındadır. Kayzer o gün Theodosia’nın ailesini, ülkesini ve ismini elinden almıştır. 
Theo artık esir olarak yaşayacağı yeni hayatında bir utanç gibi taşıyacağı Kül Prensesi unvanıyla anılmaktadır. 
On yıl boyunca kendi sarayında tutsak hayatı yaşar. Kayzer ve sarayındakilerin acımasız tacizlerine ve aşağılamalarına maruz kalır. Eskiden olduğu kızı içine gömüp yeni dünyasında güçsüz bir prenses olarak hayatını sürdürür. 
Ta ki bir gece, Kayzer akla hayale gelmeyecek bir şey yapana kadar. Ellerini kana bulayınca, kaybettiği tahtını bir gün geri alma umudunu da yitiren Theo için artık kurtuluş yoktur. Ancak bir silahı vardır: Zekâsı kılıçtan keskindir. Ve güç, her zaman savaş meydanında kazanılmaz. 
Kül Prensesi on yıl boyunca ülkesinin nasıl yağmalandığını, halkının nasıl köleleştirildiğini görmüştür. Ama bu böyle bitmeyecektir. 


Olmuşa yakın
Sibel
Bu tarz çok kitap okuduk. Konu ve kurgu oldukça klişe. Ama yazarın akıcı anlatımı sayesinde sıkılmadım ben okurken. Sadece Prens Soren’in jet hızlı aşk olayı rahatsız edici derecede saçmaydı. Onun dışında tanıtımdaki yorumlar kadar abartılı olmasa da iyiydi, gideri var ;)




Sarah J. Maas – Catwoman : Ruhçalan  
Selina Kyle Catwoman’dır. 
Yarasa yokken meydan Kedi’ye kalır. 
Bakalım bu kedinin gerçekte 
kaç canı var. 

SELINA KYLE BİR HIRSIZ 
Selina Kyle, Gotham’ın kenar mahallelerinden kaçtıktan iki sene sonra gizemli ve varlıklı Holly Vanderhees olarak geri döner. Çok geçmeden Batman’in önemli bir görev için şehirden ayrıldığını ve Gotham’ın savunmasız olduğunu öğrenir. 

LUKE FOX İSE KAHRAMAN 
Luke Fox ise Batwing olarak insanlara yardım edebileceğini kanıtlamak istemektedir. Poison Ivy ve Harley Quinn’le işbirliği yapan yeni bir hırsızın peşine düşer. Üçlü, şehirde karmaşa yaratmaktadır. Catwoman isimli hırsız zekidir ve Batwing’in sonunu getirebilir. 

GOTHAM’DA KİMSE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL 
Üçüncü DC İkonlar kitabında Selina tehlikeli bir oyun oynuyor, beklenmedik arkadaşlıklar kuruyor, geceleri Batwing’le, gündüzleriyse yakışıklı komşusu Luke Fox’la yakınlaşıyor. Fakat geçmişinden gelen bir tehdit kuyruğunu kapmak üzereyken kalbinden geçen planı gerçekleştirebilecek mi?

Olmuşa yakın


 Sibel
Bu serinin diğer iki kitabını okumadım ama yazar S. J. Maas olunca merakım ağır bastı başladım. Şimdi ben comic book fanatiği sayılmam. Hal böyle olunca Catwoman’ın Poison Ivy’nin veya Harley Quinn’in farklı bir hikayeleri var mı detay bilmem, sadece seyrettiğim filmlerdeki karakterlerini ve hikayelerini bilirim. O filmlerde de bu karakterler genel olarak kötüdür. Ama yazar bunları baya bayaaa iyi huylu yapınca içime sinmedi kurgu ne yazık ki. Yani kötüler kötü olarak kalmalıydı bence. Batwing ise zavallı zamanının en ezik ve güçsüz yarasası olmuş her halde. Ama yazar sevdiğimiz biri ve anlatım dili de akıcı olunca sıkılmadan bitirdim kitabı.



Kerri Maniscalco - Gölge ve Kan

“Maniscalco yarattığı karakterlerle aklınızı başınızdan alacak!” – Booklist
“Daha önce böyle bir kitap okumamış olabilirsiniz. Sonuna kadar elinizden düşüremeyeceğiniz garanti.” – School Library Journal
“Karanlık, sürükleyici bir hikaye. Tahminlerinizi boşa çıkaran bir son. Bir kitaptan başka ne istenir ki?” – Anna Carey

Haftalarca New York Times’ın zirvesinde kalan, yirmiden fazla dile çevrilen Gölge ve Kan, şimdi Türkiye’de!
Asil bir İngiliz ailesine mensup 17 yaşındaki Audrey Rose ayrıcalıklı bir hayatı sürmektedir, ama toplumun beklentilerinin aksine gizli ve tekinsiz bir dünyası da vardır. Çünkü genç kız, amcasına adli tıp laboratuvarında otopsi konusunda yardım etmektedir. Ama Audrey bir gün kendini amansız bir katilin peşinde bulur ve hayatı tek kelimeyle tersyüz olur…
Kerri Maniscalco’nun satış rekorları kıran serisinin ilk kitabı Gölge ve Kan, hafızalarda iz bırakacak karakterleri, sürpriz gelişmeleri, eşsiz İngiltere tasvirleri ve görkemli finaliyle yılın kesinlikle favori kitaplarından biri!

Olmuşa yakın


Sibel
Kitabın türü için YA seviyesinde historical polisiye diyebilirim =D Kitaba polisiye olarak yaklaşarak okursanız bence hayal kırıklığı olabilir. Zira kurgunun polisiye kısmı oldukça zayıftı. O yüzden içinde polisiye olan historical YA şeklinde okunursa belki GR deki puanın açıklaması olabilir. Hayır sıkıcı değildi kitap, anlatım dili de oldukça akıcıydı ama çok da fazla bir beklentiye girmemek lazım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder