6 Ağustos 2019 Salı

Sibel Jet Hızı ile Aşk Okuyor.



Anna Todd -Kararsız Kalpler 
Landon Gibson Serisi 1
Susan Wiggs - Aşkın Tarifi 
Switchback, Vermont Serisi 1
Holly Ringland - Alice Hart’ın Kayıp Çiçekleri





Anna Todd -Kararsız Kalpler
Landon Gibson Serisi 1

Büyük Şehirde Yaşamak, Sevmek ve Büyümek
New York, gökdelenleri ve yoğun temposuyla Landon Gibson’ın büyüdüğü yerden çok farklıdır ve New York Üniversitesi’ne geçiş süreci onun için zorlu olmuştur. Ama Landon uyum sağlamaya başlamıştır: Faturaların bir kısmını ödemesini sağlayacak bir iş bulmuş, okulun keyfini çıkarmaktadır. Eski sevgilisi Dakota’ya ise sadece arada sırada rastlamaktadır. Hani şu uğruna New York’a geldiği ve sonra onu terk eden eski sevgilisi.
Neyse ki Brooklyn’deki ufacık bir daireyi en iyi arkadaşı Tessa’yla paylaşmaktadır. Tessa da kendi eski sevgilisiyle inişli çıkışlı bir ilişki yaşadığı için halden anlamaktadır ve Landon kendini bir aşk üçgeninde bulduğunda ona faydası dokunur. Adına ne denirse densin bu durum karmaşık, ilginç ve güzel kızlar içerdiğinden alışkanlık yaratıcıdır.
Genç olmak ve kendi yolunu çizmek zordur. Landon her zaman iyimser biri olmuştur ama böylesine gürültülü, çetin bir şehirde, evden bu kadar uzaktayken günün sonu ancak arkadaşların yardımıyla getirilebilir. Bir de iyi bir kulaklığın.
Landon eninde sonunda iyi olacaktır ama yolculuğunu izlemenin zevki bir başka.
Yeni yeni filizlenen aşk kök salabilecek mi?
Hayatımın son birkaç dakikası kayıptı sanki ama onları asla geri almak istemiyordum. Orada, onunla birlikte kaybolmak istiyordum. Ama gerçeklerin başka planları vardı...




Sibel
Yazar teşekkür kısmında 'Öykü hoşuma gitmişti ama bir terslik vardı; bir şey eksikmiş gibi hissediyor ama ne olduğuna parmak basamıyordum' diye yazmış. Ben söyleyeyim eksik olan şey testosterondu. Yani heteroseksüel bir erkeğin bu kadar naif, ince düşünceli, anlayışlı vs vs vs olması bence mümkün değil (acı ama gerçek). Bunun dışında kurguda da elle tutulur bir durum yok. After serisini 2.kitaptan sonra fırlatıp atmıştım. Bu serinin akıbeti ne olur bilmiyorum.




Susan Wiggs - Aşkın Tarifi 
Switchback, Vermont Serisi 1
Her yemeğin, onu kusursuz kılacak kilit bir malzemeye ihtiyacı vardır. Tıpkı aşk gibi…

Annie Harlow’un, herkesin gıptayla baktığı bir hayatı vardır. Fakat tam da hamilelik haberini aldığı gün geçirdiği büyük kaza yüzünden sahip olduğu her şey tuzla buz olur. Bir sene sonra komadan uyandığında, kaybettiği tek şeyin geçen zaman olmadığını anlayacaktır.

Yaralarını sarmak için aile evine döndüğünde, hem kendisini hem de dağılmış ailesini içine düştükleri umutsuzluktan çıkaracak olan anahtarı bulur: Büyükannesinin eski yemek kitabı. Ellerinin arasından kayıp giden her şeyi sayfaları arasından tek tek toplayacağı bu mucize sayesinde, ikinci şanslar ve gerçek aşk artık onun için imkânsız değildir.




Sibel
Kitabı bitirdiğimde acaba bizim bakkalda akçaağaç şurubu var mıdır diye düşünüyordum =P İçinde yemek, ahçılık vs geçen her kitapta olduğu gibi karnım acıktı okurken =D İştahımı ve varsa yüksek beklentilerinizi bir kenara bırakırsak akıcı, sıkıcı olmayan, hoş bir kitaptı diyebilirim.
Bu arada Amerika’nın yoğurt kralı Türk Hamdi Ulukaya’nın evlerinden birinin Switchback, Vermont’ta olduğunu öğrenmiş olduk bu kitaptan =D



Holly Ringland – Alice Hart’ın Kayıp Çiçekleri

Bazen çiçekler, kelimelerin ifade edemediklerini söyler...
Ailesinin başına gelen korkunç olaydan sonra dokuz yaşındaki Alice Hart’ın, deniz kenarındaki çocukluk evini terk etmesi gerekmişti. Çiçek yetiştiriciliği yapan babaannesi June, Alice’i kanatlarının altına alıp onu yetiştirmeye ve kıza çiçeklerin dilini öğretmeye başlamıştı. Çiçeklerin dilini kullanarak, gerçekte söylemesi ve anlatması zor şeyleri ifade etmenin bir yolunu gösteriyordu.
June’un ve çiftliği işleten kadınların gözetimi altında Alice, yeni hayatına alışmaya çalışıyor ancak ailesinin geçmişi hakkında bilmediği şeylerin ağırlığı altında ezilmeye başlıyordu. Seneler içinde Alice tekrar ihanete uğrayıp büyük bir kayıp yaşayınca, kederinden uzaklaşmak için çiftlikten kaçmaya karar verdi. Kendini nefes kesen çiçeklerle dolu bir çölün ortasında bulduğunda, karizmatik ama tehlikeli biriyle de tanışacak ve anlatabileceği en önemli hikâyenin, kendi hikâyesi olduğunu öğrenecekti.

olmuşa yakın



Sibel
Kadın karakter hikayesi şeklinde ilerleyen, arada gözlerinizin dolmasına neden olacak kadar dram barındıran, tanıtımdaki övgüler kadar abartılı olmasa da güzel, sıkıcı olmayan akıcı bir kitaptı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder